Μουντιάλ 2022: Ο «χρυσός» σκόρερ της Ελβετίας κόντρα στο Καμερούν δεν πανηγύρισε, γιατί... είναι Καμερουνέζος!

Μουντιάλ 2022: Ο «χρυσός» σκόρερ της Ελβετίας κόντρα στο Καμερούν δεν πανηγύρισε, γιατί... είναι Καμερουνέζος!

Ο Εμπολό πέτυχε το πρώτο γκολ της Ελβετίας στο Μουντιάλ, αλλά έγινε και ο πρώτος, που σκόραρε κόντρα στη χώρα που γεννήθηκε

embolo3434
Στο ποδόσφαιρο έχουμε δει πολλές φορές έναν αθλητή να σκοράρει, αλλά να μην πανηγυρίζει από σεβασμό για την πρώην ομάδα του. Μέχρι τώρα αυτό ήταν κάτι που είχε συμβεί σε συλλογικό επίπεδο.

Σήμερα όμως είδαμε ποδοσφαιριστή να μην πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο Μουντιάλ (και ήταν το πρώτο του)...

Πρωταγωνιστής σ' αυτό το περίεργο σκηνικό ο Μπριλ Εμπολό ο οποίος πέτυχε το 1-0 (που ήταν και το τελικό σκορ) για την Ελβετία κόντρα στο Καμερούν, αλλά βίωσε την περίφημη χαρμολύπη καθώς γεννήθηκε στο Καμερούν, πριν βρεθεί στην Ευρώπη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cokgv1rjfgrd)


Γεννημένος ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου (14/2/1997) στην πρωτεύουσα του Καμερούν, Γιαουντέ, ο Μπριλ Εμπολό είδε τους γονείς του να χωρίζουν σε ηλικία 5 ετών όταν και μετακόμισε με τη μητέρα του στη Γαλλία.

Κλείσιμο
Εκεί όμως η μητέρα του ερωτεύτηκε ξανά και παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της, που ήταν Ελβετός και μαζί με τα παιδιά της μετακόμισαν δύο χρόνια αργότερα στη Βασιλεία της Ελβετίας...

Εκεί ο Μπριλ ξεκίνησε την καριέρα του σε μια ερασιτεχνική ομάδα της πόλης, όπου εντοπίστηκε από τους σκάουτερ της Βασιλείας και πολύ γρήγορα το όνομα του άρχισε να συζητιέται για τα κατορθώματα του που σε ηλικία 19 ετών τον έφεραν στην Bundesliga για λογαριασμό της Σάλκε. Στο Γκιζελκίρχεν έμεινε τρία χρόνια για να ακολουθήσει η Γκλάντμπαχ κι από το περασμένο καλοκαίρι να φορά τη φανέλα της Μονακό.

Έχοντας πάρει την ελβετική υπηκοότητα αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Μουντιάλ το 2018 και απ' ότι φαίνεται κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο θα έχει κάτι σημαντικό να του θυμίζει.

Στη Ρωσία, αμέσως μετά το 2-2 με την Κόστα Ρίκα, επέστερεψε στην Ελβετία για τη γέννηση της κόρης του, ενώ τώρα στο Κατάρ πέτυχε το πρώτο του γκολ σε Μουντιάλ...

Μόνο που αυτό ήρθε κόντρα στην πραγματική του πατρίδα κι ήταν το πιο περίεργο γκολ της καριέρας του.

«Πρέπει να με έχουν ρωτήσει 10.000 φορές από τη στιγμή που έγινε η κλήρωση... Προφανώς είναι κάτι ξεχωριστό γιατί εκεί έχω γεννηθεί, αλλά είμαι χαρούμενος που εκπροσωπώ την Ελβετία» είχε δηλώσει λίγες ημέρες πριν το συγκεκριμένο παιχνίδι...

Προφανώς μετά το τέλος του αγώνα θα χρειαστεί να απαντήσει άλλες τόσες για το πως ένιωσε όταν είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα των συμπατριωτών του.

Cameroon-born Embolo on playing for Swiss against his "hometown"




Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο 26χρονος για την παράσυρση της 21χρονης

Μουντιάλ 2022: Ανατριχιαστική η ακτινογραφία στο κρανίο του Σαουδάραβα παίκτη μετά τη σύγκρουση με τον τερματοφύλακα

Κιβωτός του Κόσμου: Πρώην στέλεχος άδειασε θυρίδα με άκρα μυστικότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ