Μουντιάλ 2022, Ελβετία-Καμερούν 1-0: Ο Εμπολό «πλήγωσε» τη γενέτειρά του - Δείτε το γκολ

Μουντιάλ 2022, Ελβετία-Καμερούν 1-0: Ο Εμπολό «πλήγωσε» τη γενέτειρά του - Δείτε το γκολ

Με τον Μπριλ Εμπολό να γίνεται ο πρώτος παίκτης που σκοράρει κόντρα στη γενέτειρα χώρα του, η Ελβετία συνέχισε το αήττητο σερί σε πρεμιέρες από το 1966 και ξεκίνησε με το δεξί (1-0) απέναντι στο αναποτελεσματικό Καμερούν

26499260
Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, αλλά η διαφορά ήταν πως η Ελβετία στο δικό της καλό διάστημα βρήκε το γκολ, σε αντίθεση με το Καμερούν που δεν αξιοποίησε τις δικές του καλές στιγμής με τον Μπριλ Εμπολό να είναι το πρόσωπο του αγώνα καθώςο γεννημένος στο Καμερούν επιθετικός ήταν αυτός που με το γκολ του επέτρεψε στην Ελβετία να μπει με το δεξί στο Μουντιάλ...

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cokic2uk8c5d)


Στο πρώτο ημίχρονο η κυριαρχία της Ελβετίας, περιορίσθηκε στην κατοχή της μπάλας, χωρίς ουσία και απειλή, αντίθετα με τους Καμερουνέζους, που απείλήσαν στο 10' με τον Εκαμπί και είχαν κι ένα άστοχο σουτ του Φαϊ στο 26ο λεπτό. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ονγκλά βρέθηκε μόνος από δεξιά στην περιοχή των Ελβετών και πλάσαρε διαγώνια, αλλά ο Ζόμερ είχε και πάλι «απάντηση», απομακρύνοντας την μπάλα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cokfv3le7pdl)


Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cokg7hdg9ho1)

Οι Αφρικανοί έδειχναν να το πιστεύουν περισσότερο με την Ελβετία να απειλεί με στατικές φάσεις. Αρχικά στο  40' με την κεφαλιά του Ελβέντι από το ύψος της μικρής περιοχής και κατόπιν στο 45' όταν από το κόρνερ ο Ακάντζι έπιασε αμαρκάριστος καρφωτή κεφαλιά, αλλά η μπάλα αναπήδησε με δύναμη στο έδαφος και κατέληξε έξω από το αριστερό δοκάρι του Ονανά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cokgr1yrwoj5)


Το δεύτερο ημίχρονο, άρχισε με γκολ. Στο 48ο λεπτό, οι Ελβετοί κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα, ο Φρόιλερ τροφοδότησε τον Σακίρι, ο οποίος από θέση πλάγια δεξιά, έκανε παράλληλη σέντρα, στέλνοντας την μπάλα «συστημένη» στην βούλα του πέναλτι, όπου ο Εμπολό με πλασέ σε πρώτο χρόνο, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ονανά. Ο Ελβετός επιθετικός της Μονακό τήρησε τον λόγο του (σ.σ. είχε κάνει σχετική δήλωση) και δεν πανηγύρισε το γκολ, επειδή κατάγεται από το Καμερούν, αλλά μεγάλωσε στην χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cokgv1rjfgrd)


Το Καμερούν προσπάθησε ν' αντιδράσει και, στο 57ο λεπτό, ο Τσούπο-Μοτίνγκ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στο ύψος της μικρής περιοχής και πλάσαρε από δύσκολο σημείο, αλλά ο Ζόμερ απεσώβησε τον κίνδυνο για ακόμη μία φορά. Στο 66` οι Ελβετοί έφθασαν πολύ κοντά σ΄ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Ονανά απέκρουσε το εξ επαφής πλασέ του Βάργκας από το ύψος της μικρής περιοχής και μετά από παράλληλη σέντρα του Βίντμερ από τα δεξιά. Στο 72ο λεπτό, ο Γιακίν απέσυρε τους Σακίρι και Εμπολό, προκειμένου να τους ξεκουράσει ενόψει της συνέχειας, αλλά και να «φρεσκάρει» την ομάδα για να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cokhiggfcgup)


Κάτι που εντέλει συνέβη, αφού, με εξαίρεση τη χαμένη ευκαιρία του Σεφέροβιτς στο 95΄, όπου ο Καστελέτο έσωσε με αυτοθυσία την ομάδα του, δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τέγιο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coki9vl9dqip)


Διαιτητής: Φακούντο Τέγιο (Αργεντινή)

Οι συνθέσεις
ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Φρόιλερ, Τζάκα, Ροντρίγκεζ (90΄ Κομέρτ), Σο (72` Φράι), Βάργκας (81` Ρίντερ), Σακίρι (72` Οκαφόρ), Εμπολό (72` Σεφέροβιτς).

ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Ριγκομπέρ Σονγκ): Ονανά, Ενκουλού, Ανγκισά, Εκαμπί (74` Ενκουντού), Τσούπο-Μοτίνγκ (74` Αμπουμπακάρ), Γκουέτ, Ονγκλά (68` Οντούα), Φαϊ, Μπεμό (81` Ενγκαμαλέου), Καστελέτο, Τολό.


Ειδήσεις σήμερα: 

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο 26χρονος για την παράσυρση της 21χρονης

Μουντιάλ 2022: Ανατριχιαστική η ακτινογραφία στο κρανίο του Σαουδάραβα παίκτη μετά τη σύγκρουση με τον τερματοφύλακα

Κιβωτός του Κόσμου: Πρώην στέλεχος άδειασε θυρίδα με άκρα μυστικότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ