Μουντιάλ 2022: Ο συμπαίκτης του Ζιντάν που «σκότωσε» την Αργεντινή του Μέσι

Μουντιάλ 2022: Ο συμπαίκτης του Ζιντάν που «σκότωσε» την Αργεντινή του Μέσι

Ο προπονητής της Σαουδικής Αραβίας ήταν συμπαίκτης του Ζιντάν στις Κάννες και ως προπονητής έχει κερδίσει 2 φορές το Κύπελλο Εθνών Αφρικής

26490742
Το όνομα του είναι Ερβέ Ρενάρ και σήμερα έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο διότι ως προπονητής οδήγησε την Σαουδική Αραβία στη νίκη (2-1) επί της Αργεντινής στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο ξανθομάλλης Γάλλος προπονητής έχει συνδέσει το όνομά του με την Αφρική και έχει δουλέψει σχεδόν αποκλειστικά σε εθνικές ομάδες. Γεννήθηκε το 1968 στο Εξ Λε Μπεν της Γαλλίας και από μικρός ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο.





Ως ποδοσφαιριστής δεν έκανε κάτι σπουδαίο αλλά ήταν συμπαίκτης της σεζόν 1989-90 με τον Ζινεντίν Ζιντάν στις Κάννες. Έπαιζε στην άμυνα αλλά δεν έκανε καριέρα. Στα δύσκολα χρόνια της ζωής του ο Ρενάρ καθάριζε βίλες στη Γαλλία.

Ξεκίνησε από ομάδες της Γαλλίας ως προπονητής όμως όλα άλλαξαν το 2008. Ανέλαβε τη Ζάμπια και την οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής του 2010.


Κλείσιμο

Το 2011 θα αναλάβει ξανά την ίδια ομάδα, με την οποία θα κατακτήσει το Κόπα Αφρικα το 2012 με αντίπαλο την Ακτή Ελεφαντοστού στα πέναλτι. Το 2015 κέρδισε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής με την Ακτή Ελεφαντοστού του "δικού" μας Γιάγια Τουρέ.

Έγινε ο πρώτος προπονητής που κερδίζει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής με δύο διαφορετικές ομάδες.



Επέστρεψε στη Γαλλία για τη Λιλ αλλά τον τράβηξε πίσω στην Αφρική το Μαρόκο. Το 2018 το οδήγησε στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Ήταν η πρώτη συμμετοχή της χώρας σε Μουντιάλ μετά από 20 χρόνια.

Μετά ήρθε η Σαουδική Αραβία και όλα τα άλλα είναι ιστορία

Ο Ερβέ έχει συνεργαστεί και με πολλούς παίκτες που είναι στην Ελλάδα όπως είναι οι:Σιντιμπέ, Αμραμπατ, Ελ Αραμπί, Ζερβίνιο, Γιαγιά Τουρέ, Μπακαμπού, Ενσικουλού, Αμπντούλ Καμαρά, Τζάλμα Κάμπος.




Ειδήσεις σήμερα:

Avatar: The Way of Water - Κυκλοφόρησε το τελικό τρέιλερ λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα

Μουντιάλ 2022: Ξανά προβλήματα με το ΑΝΤ1+

Κιβωτός του Κόσμου: Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου πρόεδρος - Δείτε την προσωρινή διοίκηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK