Μουντιάλ 2022, Μεξικό-Πολωνία 0-0: Ο Οτσόα κράτησε στην κορυφή τους Σαουδάραβες!

Μουντιάλ 2022, Μεξικό-Πολωνία 0-0: Ο Οτσόα κράτησε στην κορυφή τους Σαουδάραβες!

Ο Οτσόα απέκρουσε στο 58' το πέναλτι του Λεβαντόφσκι και κράτησε το μηδέν στο παιχνίδι της Πολωνίας με το Μεξικό - Μόνη πρώτη στον 3ο όμιλο η Σαουδική Αραβία

26493137
Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το παιχνίδι της Πολωνίας με το Μεξικό στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου στο Μουντιάλ του Κατάρ. 

Μεξικό και Πολωνία έμειναν στο 0-0 με τον Οτσόα να αποκρούει πέναλτι του Λεβαντόφσκι στο 58'!  Ο Πολωνός στράικερ κέρδισε το πέναλτι αλλά δεν μπόρεσε να το μετατρέψει σε γκολ και έτσι έμεινε το 0-0 που ευνοεί την Σαουδική Αραβία και την... Αργεντινή. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coizbx3pmvmp)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coizueykvl1l)


Η Σαουδική Αραβία μετά από τη νίκη επί της Αργεντινής είναι στην 1η θέση με 3β. Από την άλλη η Αργεντινή είναι στο μηδέν αλλά αυτό που ήθελε από τον αγώνα Πολωνίας-Μεξικό το πήρε. Δεν ήθελε νίκη για κάποια ομάδα για να μην ξεφύγει στη βαθμολογία και αυτό έγινε. 

Στην επόμενη αγωνιστική η Αργεντινή παίζει με το Μεξικό και η Πολωνία με τη Σαουδική Αραβία. 

Ο αγώνας 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα κακό πρώτο ημίχρονο, με το Μεξικό να έχει τον έλεγχο και την Πολωνία να προσπαθεί να βρει μόνο τον Λεβαντόφσκι χωρίς σε καμία περίπτωση να τα καταφέρνει.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coj0d7f8b8zt)


Ουσιαστικά ότι είδαμε στα πρώτα 45 λεπτά ήταν τρεις φάσεις από το Μεξικό. Η πρώτη καλή στιγμή για τους τυπικά φιλοξενούμενους ήταν στο 12' με τον Μορένο μετά από κόρνερ να αστοχεί με δυνατή κεφαλιά, ενώ 14 λεπτά αργότερα είχαμε ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία για το Μεξικό με τον Βέγκα από καλή θέση να αστοχεί με κεφαλιά. Η ομάδα της κεντρικής Αμερικής συνέχισε την πίεση και στο 28' με ωραία κάθετη μπαλιά ο Γκαγιάρδο μπήκε στην περιοχή με τον Σέζνι να προλαβαίνει και να διώχνει την τελευταία στιγμή. Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους πρόλαβε και τον Βέγκα στο 37', ενώ στο 45' νίκησε τον Σάντσες στο σουτ που έκανε, στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Σε όλο αυτό το διάστημα η Πολωνία δεν απείλησε σε κανένα σημείο τον Οτσόα που πέρασε ένα από τα πιο ήσυχα απογεύματα που έχει περάσει στην καριέρα του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-coiyjq2qn7o1)


Μεγάλη επέμβαση του Οτσόα στο πέναλτι του Λεβαντόφσκι

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν πιο γρήγορος και αυτό είχε να κάνει και με την άνοδο των Πολωνών που μετά από τα πρώτα 45 λεπτά που δεν έκαναν απολύτως τίποτα, προσπάθησαν να βγουν και να απειλήσουν. Μια πίεση που στο 54' απέδωσε κατά το ήμισυ καρπούς. Ο Λεβαντόφσκι μπήκε στην περιοχή, ο Μορένο τον κράτησε από τη φανέλα, με τον Κρις Μπιθ να δίνει συνέχεια στο ματς. Ο Αυστραλός ωστόσο πήγε να δει το VAR, είδε το κράτημα της φανέλας και έδωσε το πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο σχεδόν αλάνθαστος επιθετικός της Μπαρτσελόνα, με τον σπουδαίο Οτσόα όμως να τον σταματά και να κρατάει το μηδέν. Μια σπουδαία απόκρουση ενός σπουδαίου τερματοφύλακα, σήμα κατατεθέν του Μεξικού σε κάθε Μουντιάλ. Μετά το πέναλτι ανέβηκαν και πάλι και οι Μεξικανοί και στο 64' βρέθηκαν μια ανάσα από το 1-0. Συγκεκριμένα ο Άλβαρες έκανε την σέντρα, ο Μάρτιν έπιασε την κεφαλιά, με τον Σέζνι να διώχνει με δυσκολία.

Από εκείνο το σημείο παρότι ο ρυθμός δεν έπεσε, δεν είδαμε και την μεγάλη φάση μπροστά στην εστία των δύο ομάδων, με τους αμυντικούς του Μεξικού και της Πολωνίας να σταματούν τους αντίπαλους επιθετικούς. Έτσι το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τις δύο ομάδες να παίρνουν από 1 βαθμό και να αφήνουν στην τελευταία θέση του ομίλου την Αργεντινή, ενώ πρώτη με 3 βαθμούς είναι η Σαουδική Αραβία.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Μεξικό (Τάτα Μαρτίνο, 4-3-3): Οτσόα - Σάντσες, Μοντές, Μορένο, Γκαγιάρδο - Ερέρα (71' Ροντρίγκες), Έντσον Άλβαρεζ, Τσάβες - Λοσάνο, Μάρτιν (71' Χιμένες), Βέγκα (84' Αντούνα)

Πολωνία (Τσέσλαβ Μιχνίεβιτς, 4-2-3-1): Σέζνι - Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Κιβιόρ, Κας - Καμίνσκι, Κριχόβιακ - Σεμπάστιαν Σιμάνσκι (72' Φρανκόβσκι), Ζιελίνσκι (87' Μίλικ), Ζαλέφσκι (Μπιέλικ)- Λεβαντόφσκι

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ποια είναι η νέα πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου», Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Υπογράφηκε η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για τις περιοχές έρευνας και διάσωσης

Γνωστές από τον Αύγουστο στην «Κιβωτό» οι καταγγελίες - «Δεν ξέραμε», έλεγε ο πατέρας Αντώνιος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ