Μουντιάλ 2022 - Λούλα: «Η επιλογή του Κατάρ έγινε, μπορεί τίτλο η Βραζιλία»

Μουντιάλ 2022 - Λούλα: «Η επιλογή του Κατάρ έγινε, μπορεί τίτλο η Βραζιλία»

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας μίλησε για την επιλογή του Κατάρ αλλά και για τις ομάδες που ξεχωρίζουν

26465516
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, δήλωσε ότι δεν είναι πλέον ώρα να κριθεί η επιλογή του Κατάρ για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο αρχίζει αύριο (20/11) στο εμιράτο του Περσικού Κόλπου.

«Δεν ξέρω ποια ήταν τα κριτήρια για την επιλογή του Κατάρ. Τέλος πάντων, δεν εναπόκειται σε εμάς να κρίνουμε τα κριτήρια. Η επιλογή έχει γίνει, έχει αποφασιστεί» δήλωσε στη Λισαβόνα, μετά από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, και συνέχισε: «Οι αποστολές έχουν συγκεντρωθεί, όλες έχουν αρχίσει προπονήσεις. Αυτό που θέλουμε είναι οι ποδοσφαιριστές να παίξουν καλά, για να προσφέρουν θέαμα σε όλους εμάς».

Σε ό,τι αφορά το αθλητικό κομμάτι του Μουντιάλ, ο 77χρονος Λούλα τόνισε ότι πιστεύει «ειλικρινά» και «ταπεινά» στις πιθανότητες που έχει η Βραζιλία να κατακτήσει το τρόπαιο. «Είκοσι χρόνια μετά (σ.σ. η Βραζιλία στέφθηκε για τελευταία φορά πρωταθλήτρια κόσμου το 2022, στο τουρνουά που συνδιοργάνωσαν Ιαπωνία και Νότια Κορέα), ήρθε η ώρα η Βραζιλία να ξαναγίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια» είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πλάι στον Κόστα. «Πρώτον, γιατί κάποιες σημαντικές εθνικές ομάδες δεν πάνε καλά. Δεύτερον, επειδή μια χώρα τέσσερις φορές πρωταθλήτρια δεν πάει (σ.σ. στο Κατάρ), που είναι η Ιταλία. Τρίτον, επειδή ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν παίζει πια όπως πριν από 15 χρόνια» συμπλήρωσε ο Λούλα, κάνοντας τον Πορτογάλο πρωθυπουργό να χαμογελάσει.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της πορτογαλικής κυβέρνησης θέλησε να διακρίνει την υποστήριξη προς την εθνική Πορτογαλίας από τους πολιτικούς λόγους που αφορούν τη χώρα που θα «φιλοξενήσει» το εφετινό Μουντιάλ. «Όταν πάμε εκεί, σίγουρα δεν θα πάμε για να υποστηρίξουμε το καθεστώς του Κατάρ, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ ή τις διακρίσεις κατά των γυναικών στο Κατάρ. Όχι, θα πάμε για να υποστηρίξουμε την εθνική ομάδα» υπογράμμισε ο Κόστα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Τι απαντά ο Άδωνις στον Πολάκη για την επίθεση του Ρουβίκωνα


Μουντιάλ 2022: Το πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα και οι διασταυρώσεις ως τον τελικό


Ανατριχιαστικά βίντεο από τη σύγκρουση αεροπλάνου με πυροσβεστικό στο Περού - Δύο νεκροί και 20 τραυματίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK