Υπάρχουν 7 είδη ξεκούρασης, σύμφωνα με τους ειδικούς – Πώς θα καταλάβετε ποιο χρειάζεστε

Υπάρχουν 7 είδη ξεκούρασης, σύμφωνα με τους ειδικούς – Πώς θα καταλάβετε ποιο χρειάζεστε

Ξεπερνούν κατά πολύ τον υπνάκο.

tiredwoman
Όταν σκέφτεστε την ξεκούραση, μπορεί να φαντάζεστε τον μεσημεριανό ύπνο του Σαββάτου, ένα βράδυ της Παρασκευής που δεν πήγατε για ποτό ή ένα ρεπό από τη δουλειά. Με άλλα λόγια, ώρες χαλάρωσης ή/και ύπνου.

 
Αν και τίποτα δεν είναι καλύτερο από τη σωματική ξεκούραση, η ιδέα ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν επτά διαφορετικοί τύποι ξεκούρασης απογειώνεται στο TikTok. Και για καλό λόγο.

 
Κλείσιμο
Πέρα από τη σωματική ανάπαυση, η συγγραφέας Dr. Saundra Dalton-Smith πιστεύει ότι χρειάζεστε επίσης νοητική, συναισθηματική, πνευματική, κοινωνική, αισθητηριακή και δημιουργική ανάπαυση, όπως αναλύει στο βιβλίο της Sacred Rest: Recover Your Life, Renew Your Energy, Restore Your Sanity. Η ιδέα πήρε σάρκα και οστά όταν TikTokers όπως ο χρήστης @DrJessicaKatanga μοιράστηκαν τις σκέψεις τους πάνω σε αυτό το θέμα και στη συνέχεια χιλιάδες άλλοι άρχισαν να μπαίνουν στη συζήτηση.

Παρόλο που κάποιοι τύποι ξεκούρασης μπορεί να είναι πιο σημαντικοί – και ίσως να αποζητάμε έναν ή δύο πιο συχνά από τους άλλους – η ιδέα είναι ότι όλοι μαζί παίζουν ρόλο στο πώς αισθανόμαστε καθημερινά.

 
«Χωρίς να συμμετέχετε και στους επτά τύπους ξεκούρασης, μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε εξαντλημένες» λέει η Dr. Betsy Chung, κλινική ψυχολόγος. «Η ξεκούραση είναι εξαιρετικά σημαντική για τη συνολική μας λειτουργία, επειδή οι άνθρωποι δεν είμαστε ρομπότ και χρειαζόμαστε συνεχή ανεφοδιασμό για να λειτουργούμε σωστά», λέει στο Bustle.

«Σχεδόν οτιδήποτε κάνετε δαπανά ενέργεια και αυτή η ενέργεια πρέπει να αποκατασταθεί. Όταν δεν αφιερώνετε χρόνο για να ξεκουραστείτε σωματικά, ψυχικά, συναισθηματικά κ.λπ. μπορεί τελικά να αρχίσετε να εμφανίζετε τα συμπτώματα εξουθένωσης, όπως χρόνια κόπωση, ευερεθιστότητα, έλλειψη επιθυμίας να κάνετε πράγματα και δημιουργικά μπλοκαρίσματα».

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης