Άρτεμις Τσίτσικα: «Η γενιά Ζ έχει πολύ θετικές ποιότητες. Με τη δική μας ενίσχυση μπορούν να βρουν τον δρόμο τους»

Άρτεμις Τσίτσικα: «Η γενιά Ζ έχει πολύ θετικές ποιότητες. Με τη δική μας ενίσχυση μπορούν να βρουν τον δρόμο τους»

Άρτεμις Τσίτσικα: «Η γενιά Ζ έχει πολύ θετικές ποιότητες. Με τη δική μας ενίσχυση τα νέα παιδιά μπορούν να βρουν τον δρόμο τους»

E98A1754
«Ευαισθητοποιημένη και έτοιμη να θέσει όρια: η ποικιλόμορφη γενιά Z». Αυτό ήταν το θέμα που συζήτησαν εκτενώς η εκπαιδευτικός Μαρία Πατεράκη με τις Άρτεμι Τσίτσικα, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.), και τη Στέλλα Κάσδαγλη, συγγραφέα, δημοσιογράφο, συνιδρύτρια Women on Top, στο πλαίσιο του 5ου Marie Claire Power Trip, το οποίο έλαβε χώρα στις 30 Μαΐου, στο Cape Sounio. Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση τη γνώμη τους κατέθεσαν και εκπρόσωποι της Γενιάς Z, από το Youth Council.

«Οι νέοι άνθρωποι έχουν αναπτυξιακά χαρακτηριστικά δικά τους σε όλες τις εποχές. Στη δική μας εποχή υπάρχουν ιδιαιτερότητες και προκλήσεις – ιδίως αν σκεφτούμε τη ζωή από το 2008 και μετά. Η γενιά Ζ, τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 2000, είχε μία καθημερινότητα που δεν ήταν τόσο δεδομένη και χτίστηκε η προσωπικότητά της μέσα σε αυτό. Με δεδομένη και τη διαφορετικότητα που επέβαλε η πανδημία, ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση, υπάρχουν ερευνητικά δεδομένα που μιλούν για την ποιότητα της ζωής των νέων ανθρώπων, αλλά και για τις δεξιότητές τους, την ανθεκτικότητά που μπορούν να αναπτύξουν, το πόσο πολύ μπορούν να προοδεύσουν σε ένα περιβάλλον με προκλήσεις. Τα δεδομένα αυτά αφορούν και στη σωματική τους υγεία (την παχυσαρκία, τη μειωμένη σωματική δραστηριότητα ή τις διαταραχές πρόσληψης τροφής), αλλά και την ψυχοκοινωνική τους υγεία».

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης