Νάντια Φώσκολου: «Στην Ελλάδα πάσχουμε από την ασθένεια του νεποτισμού»

Η σκηνοθέτιδα που ζει και εργάζεται σε Αθήνα και Νέα Υόρκη μιλάει στο Marie Claire για την αγάπη και το έγκλημα, αλλά και για την εμπειρία της από τη θεατρική σκηνή της αμερικανικής μητρόπολης, με αφορμή τη νέα παράσταση «Ατσάλι» της Ρόνα Μονρό με πρωταγωνίστρια τη Γιασεμί Κηλαηδόνη.
 

Η Φέη, ύστερα από δεκαπέντε χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία του άντρα της, δέχεται για πρώτη φορά επίσκεψη από την κόρη της, Τζόσυ, η οποία ήταν μόλις δέκα χρόνων όταν η μητέρα της σκότωσε τον πατέρα της. Τι μπορεί να οδηγήσει μια γυναίκα στο να σκοτώσει τον άντρα της; Μπορεί μια κόρη να κατανοήσει και να συγχωρέσει τη μάνα της για το φόνο του πατέρα της; Σε αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί να απαντήσει η συγγραφέας Ρόνα Μονρό στο «Ατσάλι», που παρουσιάζεται στο θέατρο «Μεταξουργείο» (έως τις 03/06).

Το έργο αναλύει τις συνθήκες που παράγονται στις φυλακές. Διερευνά τη σχέση μητέρας-κόρης μέσα από τη διαβρωτική φύση του ποινικού συστήματος, αποφεύγοντας τις δογματικές δηλώσεις. Το δυνατό καστ, με πρωταγωνίστρια τη Γιασεμί Κηλαηδόνη, σκηνοθετείται από τη Νάντια Φώσκολου, που ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης. Μιλήσαμε για τα δύσκολα ζητήματα της νέας της παράστασης αλλά και για την εμπειρία της από τις δύο θεατρικές σκηνές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr