Η Μαίρη Συνατσάκη εξηγεί σε video της τι πήγε λάθος με το προωθητικό σποτ του συνεδρίου γονιμότητας

Οι διοργανωτές δείχνουν να μην κατάλαβαν το λάθος τους, ίσως αυτό το video τους βοηθήσει

Η15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας, έπειτα από πρωτοβουλία της Assisted Conception Taskforce (ACT) και αποτελεί μέρα ενημέρωσης για την υπογονιμότητα των ζευγαριών.

Με αφορμή αυτή την ημέρα είχε ανακοινωθεί η διεξαγωγή του «1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές», το οποίο θα διεξαγόταν από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου και έπειτα από έντονες αντιδράσεις, ακυρώθηκε.

Τις αντιδράσεις ενάντια στο συνέδριο ξεσήκωσε το προωθητικό spot της εκδήλωσης το οποίο ήθελε μία γυναίκα να σκέφτεται ποιο ήταν το λάθος της και δεν έγινε μητέρα πριν κλείσει τα 40 της χρόνια.

Και ενώ ο σκοπός του συνεδρίου μπορεί να ήταν η ενημέρωση γυναικών και ανδρών για την υπογονιμότητα, το promo video του κάθε άλλο παρά αυτό πρέσβευε. Μετά την προβολή του ένας ένας οι άνθρωποι που είχαν δεχθεί πρόταση για το στηρίξουν, αποσύρονταν, δηλώντας ξεκάθαρα την αντίθετη γνώμη τους σε όσα έδειχνε το video. Μάλιστα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέσυρε την αιγίδα της, ενώ η Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση δεν το προωθούσαν ως χορηγοί επικοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr