Η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης στο Marie Claire: “Έκανα περισσότερα απ’ όσα ονειρεύτηκα”

Η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης στο Marie Claire: “Έκανα περισσότερα απ’ όσα ονειρεύτηκα”

Διατρέχοντας την προσωπική της διαδρομή, η επί σχεδόν 30 χρόνια διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου μιλάει για παλιές και νέες κατακτήσεις στη ζωή και την τέχνη.

210419184240__DSC1945
Στις 24 Μαρτίου 2021 το θαύμα επιτελέστηκε με αφορμή τα 200 χρόνια. Το χάσκον (από το 2013!) γιαπί έδωσε αισίως τη θέση του στο νέο κτίριο που άνοιξε για τους υψηλούς προσκεκλημένους. «Είχε κάτι το ταπεινό η υποδοχή, τίποτα το μεγαλειώδες», λέει η 82χρονη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, που το 2022 κλείνει 30 χρόνια στο τιμόνι της Εθνικής Πινακοθήκης. Για το στερημένο τέχνη κοινό, το νέο κτίριο προβλέπεται να ανοίξει τον Ιούνιο. «Είναι προσωρινό αυτό που συμβαίνει. Νομίζω ότι η Πινακοθήκη θα πλημμυρίσει πάλι κόσμο!» λέει με αυτό το οικείο μείγμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας. «Οι άνθρωποι θέλουν να ανταμώσουν. Θα είναι ένα μεγάλο ξέσπασμα, γιατί έχουμε τραβήξει έναν πόλεμο. Θα εκραγεί η χαρά!».

Yπάρχει κάποια αφανής για εμάς στιγμή που εσείς βιώσατε τη βραδιά των εγκαινίων του νέου κτιρίου;

Πολύ συγκινητικός ήταν ο πρίγκιπας Κάρολος. Πολύς κόσμος δεν ξέρει ότι είναι πολύ καλός ακουαρελίστας. Όταν πηγαίνει στο Άγιον Όρος έχει πάντοτε μαζί τα σύνεργά του και έχει κάνει τρομερά τοπία. Ετοιμάζαμε μάλιστα μια έκθεση στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, όπου θα συνεξέθετε με τον ζωγράφο πρίγκιπα Νικόλαο, αδελφό του παππού του. Ο COVID το αναχαίτισε, αλλά το σχέδιο υπάρχει πάντοτε στο χάρτη.

Διαβάστε περισσότερα στο marieclaire.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης