4 σημάδια που δείχνουν ότι βγαίνετε με έναν ψυχοπαθή

4 σημάδια που δείχνουν ότι βγαίνετε με έναν ψυχοπαθή

Οι ειδικοί εξηγούν τι πρέπει να προσέξετε.

jpeg
Δεν είναι λίγες οι ταινίες που παρουσιάζουν "ψυχοπαθείς" ως κεντρικούς χαρακτήρες που οριοθετούνται από τις δολοφονικές τους τάσεις στην αγάπη ή την εμμονή με το σεξ. Είναι ο Patrick Bateman στο American Psycho ή Joe Goldberg, ο σκοτεινός πρωταγωνιστής της επιτυχημένης σειράς του Netflix "You".

Το θέμα είναι ότι η λέξη "ψυχοπαθής" δεν περιγράφει μια πραγματική ιατρική κατάσταση."Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη λέξη 'ψυχοπαθής' όταν μιλούν για να περιγράψουν έναν άνθρωπο που η συμπεριφορά του αντιτίθεται στην κοινωνική νόρμα και στην συμβατική αντίληψη το σωστού και του λάθος" υποστηρίζει στο Insider ο Kelly Scott, θεραπευτής στο Tribeca Therapy in Manhattan. "Από κλινική άποψη η λέξη 'ψυχοπαθής' δεν σημαίνει κάτι."

Η κοντινότερη διάγνωση που αντικατοπτρίζει την στερεοτυπική παρουσίαση ενός ψυχοπαθή στην pop κουλτούρα είναι μια αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας. Είναι μια ψυχική διαταραχή που προκαλεί στους ανθρώπους ΄ έλλειψη σεβασμού για το σωστό και το λάθος, ενσυναίσθησης ή την ευημερία άλλων ανθρώπων.

Διαβάστε στο marieclaire.gr τα σημάδια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης