Eurovision 2024: Οι Alcazar θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στη σκηνή

Eurovision 2024: Οι Alcazar θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στη σκηνή

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα Σουηδικά συγκροτήματα

eurovision-2024__16_
Οι Alcazar θα εμφανιστούν στον μεγάλο τελικό της φετινής Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί απόψε στο Μάλμε της Σουηδίας.

Ένα από τα πιο αγαπημένα Σουηδικά συγκροτήματα ενώνονται ξανά και είναι έτοιμοι για μία εμφάνιση που θα εντυπωσιάσει το κοινό, καθώς δεν έχουν βρεθεί ποτέ πριν στη σκηνή της Eurovision.

Μόνο ο Andreas Lundstedt είχε την τύχη να γευτεί αυτή τη χαρά, όταν το 2006, στην Αθήνα, εκπροσώπησε ως μέλος των Six4One την Ελβετία. Ωστόσο, οι θαυμαστές του διαγωνισμού τους γνωρίζουν και τους αγαπούν ιδιαίτερα λόγω των συμμετοχών τους στο Melodifestivalen, το τεράστιο μουσικό show της Σουηδίας που εξυπηρετεί και format εθνικού τελικού για τη Eurovision.

Κλείσιμο

Λίγα λόγια για το συγκρότημα

Οι Alcazar δημιουργήθηκαν το 1998 με ιδρυτικά μέλη τον Andreas Lundstedt, την Tess Merkel και την Annika «Annikafiore» Kjærgaard.

Το πρώτο τους single, «Shine On», γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη Σουηδία. Ωστόσο, εκείνο που τους έκανε γνωστούς ήταν το ακριβώς επόμενο single, με τίτλο «Crying at the Discoteque».
Alcazar - Crying At The Discoteque (Video)
Μόλις ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της δεύτερης ολοκληρωμένης δουλειάς τους, το 2005, το συγκρότημα ανακοίνωσε ότι χρειάζεται ένα διάλειμμα.

Ο Magnus Carlsson αποχώρησε οριστικά από την ομάδα, ενώ η Annikafiore αντικαταστάθηκε από την Lina Hedlund. Το συγκρότημα με τη νέα του σύσταση επανήλθε στα δρώμενα το 2007 παραμένωντας μέχρι το 2011 που σταμάτησαν οι δράσεις τους.

Υπήρξε μία επανένωση τη περίοδο 2013-2018. Αξίζει να αναφερθεί πως παράλληλα τα μέλη έκαναν προσπάθειες και κινήσεις solo πορείας.


Ειδήσεις σήμερα:

Η πιο πολιτική «μη πολιτική» Eurovision, οι αντιδράσεις εναντίον του Ισραήλ και η υποκρισία των διοργανωτών

Μετά το κότερο ο Κασσελάκης έφερε τροχόσπιτο από την Αγγλία για να περιοδεύει στην Ελλάδα - Δείτε βίντεο

Το BBC εντόπισε στο Ιράκ τον πλέον καταζητούμενο δουλέμπορο - Η δράση του «Σκορπιού» που έφτασε και στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα