Αύγουστος Κορτώ: Αυτό είναι το απόλυτο αυτοτρολάρισμα καραντίνας για συγγραφέα

Αύγουστος Κορτώ: Αυτό είναι το απόλυτο αυτοτρολάρισμα καραντίνας για συγγραφέα

Αυτοσαρκάζεται από το μπαλκόνι του στα Εξάρχεια, με φόντο την ηλιόλουστη Αθήνα

augoustos-korto
Ο Αύγουστος Κορτώ ποτέ δεν έχει κρύψει την αυτοσαρκαστική του διάθεση, που πολλές φορές αγγίζει τα όρια της εξομολογητικής δημόσιας ψυχανάλυσης.

Αυτή τη φορά, με πιο περιπαικτική ματιά, δημοσιοποίησε στο facebook μία φωτογραφία του από το μπαλκόνι του διαμερίσματος όπου μένει μαζί με τον σύζυγό του, Τάσο Σαμουηλίδη, όπου όπως αναφέρει, κάνει ότι διαβάζει τον εμβληματικό (αλλά ογκώδη) «Οδυσσέα» του Τζέιμς Τζόις.

Ο ίδιος γράφει στη δημοσίευσή του: «Η καραντίνα είναι η ιδανική ευκαιρία για να αναμετρηθούμε με μεγάλες προσωπικές προκλήσεις, και να πετύχουμε στόχους που αναβάλλαμε για χρόνια. Εγώ, για παράδειγμα, ανέβαλλα επί χρόνια - χωρίς λόγο - το να βγω μια φωτό όπου κάνω ότι διαβάζω τον 'Οδυσσέα'.»
Μάλιστα συμπληρώνει στα σχόλια: «Λοιπόν, σπόιλερ: το καλοκαίρι του '97 το 'χα πάρει απόφαση ότι θα το διαβάσω το θεριό, και μάλιστα στο πρωτότυπο. Μου πήρε έξι μήνες - ο ένας ήταν τα οργασμικά της Μόλλυ Μπλουμ, γιατί έχανα συνεχώς την αράδα, κόντεψε να μου στρίψει - κι έπειτα, για κάνα χρόνο, για να συνέλθω και να μην πάθω βιβλιοφοβία, ξεπατώθηκα στα ρομάντζα: Ντανιέλ Στιλ, Τζάκι Κόλλινς, Τζίλλυ Κούπερ, Μπάρμπαρα Κάρτλαντ, έβγαλα βυζιά κανονικά. Το πόρισμα: συνταρακτικό, κοσμοϊστορικό και τα ρέστα, αλλά δεν ήταν για το έρμο το μυαλό μου».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης