Πριγκίπισσα Άννα: Η «Γαλαζοαίματη Επαναστάτρια» τα βάζει με Μέγκαν και Χάρι

Πριγκίπισσα Άννα: Η «Γαλαζοαίματη Επαναστάτρια» τα βάζει με Μέγκαν και Χάρι

Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της στον Τύπο, η μοναχοκόρη της βασίλισσας Ελισάβετ είναι το cover girl στο Βρετανικό Vanity Fair λίγο πριν κλείσει τα 70 της χρόνια τον Αύγουστο

princess_main
Με ένα υπέροχο ασπρόμαυρο πορτρέτο από το 1969 που τράβηξε ο θείος της φωτογράφος και σύζυγος της Μαργαρίτας, Λόρδος Σνόουντον, η Άννα μοιράστηκε με το κοινό ιστορίες από τα παιδικά της χρόνια, την αγάπη της για τα άλογα (υπήρξε ολυμπιονίκης στην Ιππασία) αλλά και το πώς είναι να είσαι μέλος της πιο διάσημης οικογένειας στον κόσμο.

Η δευτερότοκη κόρη της Ελισάβετ και του Φίλιππου (πρώτος είναι ο κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος Κάρολος, τρίτος ο Άντριου, Δούκας του Γιορκ και τέταρτος ο Έντουαρντ, Κόμης του Έσσεξ) υποδέχτηκε τη δημοσιογράφο του περιοδικού στο παλάτι St James, μπροστά από μία στοίβα χαρτιών με το βαρύ της πρόγραμμα και όπως δήλωσε δεν έχει καμία πρόθεση να αποσυρθεί ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα της που μέχρι τα 96 του χρόνια εξακολουθούσε να υπηρετεί τις βασιλικές του υποχρεώσεις.
princess-anne-vanity-fair-cover


Η πριγκίπισσα Άννα, περήφανη γιαγιά τεσσάρων εγγονών από τα παιδιά της Πίτερ και Ζάρα θεωρείται από τα πιο ενεργά και παραγωγικά μέλη της βασιλικής οικογένειας, αντιπροσωπεύοντας περισσότερες από 300 φιλανθρωπικές οργανώσεις ενώ έχει προταθεί για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης χάρη στο εδώ και 50 χρόνια έργο της για την οργάνωση Save the Children.

Χαρακτηρίζοντας τον εαυτό της «παλιομοδίτικη και πομπώδης», δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην νεώτερη γενιά των γαλαζοαίματων που κατά τη γνώμη της «προσπαθούν να επανεφεύρουν τον τροχό σε θέματα που ήδη έχουν δοκιμαστεί και μάλιστα με επιτυχή τρόπο από την προηγούμενη γενιά». Επιλέγοντας πολύ προσεκτικά τις λέξεις της και χωρίς φυσικά να αναφερθεί ονομαστικά στους Μέγκαν-Χάρι που μόλις ένα μήνα πριν τη συνέντευξη, είχαν αποποιηθεί των βασιλικών τους τίτλων, η πριγκίπισσα Άννα προέτρεψε τη νεώτερη γενιά «να επιστρέψει στα βασικά, αφού κάποια πράγματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν αλλιώς».

Κλείσιμο
Η ίδια σημειωτέον όταν έγινε μητέρα είχε αποφασίσει να μην δώσει στα δικά της παιδιά βασιλικούς τίτλους παρά τα προνόμια που θα τους εξασφάλιζε μην θέλοντας να προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα, δεδομένης της χαμηλής σειράς διαδοχής τους μετά από τα παιδιά και τα εγγόνια των τριών αδερφών της. Οι δηλώσεις της σχετικά με τη νέα γενιά των γαλαζοαίματων έχουν προκαλέσει δεκάδες δημοσιεύματα στον Βρετανικό Τύπο που πίσω από τις προτροπές της “διαβάζουν” σαφείς αιχμές εναντίον των Χάρι και Μέγκαν που ευαγγελίζονται τη νέα τάξη πραγμάτων.

Πάντως αν και η ίδια αυτοαποκαλείται “παλιομοδίτικη”, ο τίτλος που συνοδεύει το εξώφυλλο είναι “Γαλαζοαίματη Επαναστάτρια” (Royal Rabel) αφού η Άννα ήδη από τα νεανικά της χρόνια θεωρείται style icon σε μια εποχή που δεν υπήρχε καν ο όρος, ενώ ακολουθεί πιστά τις τάσεις της ανακυκλώσιμης μόδας επιλέγοντας να φοράει ρούχα που έχει στην γκαρνταρόμπα της από τη δεκαετία του ‘80.

Εξακολουθεί όπως και η Ελισάβετ να ιππεύει, ταξιδεύει συνεχώς, λατρεύει την ιστιοπλοΐα και απεχθάνεται την όποια εμπλοκή της με την πολιτική, αν και πρόσφατα είχε σχολιαστεί ποικιλοτρόπως για την στάση της να αποφύγει να υποδεχθεί το ζεύγος Τραμπ-Μελάνια κατά τη δεξίωση των μελών του ΝΑΤΟ στο Μπάκιγχαμ. «Ήταν μια παρεξήγηση» σχολίασαν τότε οι βασιλικοί κύκλοι, αν και η στάση της μάλλον επικροτήθηκε από την κοινή γνώμη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης