Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: «Δεν μπορώ να βοηθήσω όλο τον κόσμο που υποφέρει»

Μαρία Ελένη Λυκουρέζου: «Δεν μπορώ να βοηθήσω όλο τον κόσμο που υποφέρει»

Η κόρη της Ζωής Λάσκαρη και του Αλεξάνδρου Λυκουρέζου μοιράζεται τις σκέψεις της σε αυτές τις δύσκολες μέρες του κορωνοϊού

maria_eleni_lykoyrezoy
Με μία καλοκαιρινή φωτογραφία της από παλιότερες διακοπές και μία μακροσκελή ανάρτηση-εξομολόγηση στο instagram, η Μαρία Ελένη Λυκουρέζου θέλει να ξορκίσει τον εφιάλτη των ναρκωτικών που έζησε και να δει με αισιοδοξία το μέλλον μπροστά της.

Η ίδια αναφέρει: «Όχι δεν αναπολώ το παρελθόν! Δεν με αφορά να γυρίσει πίσω! Με αφορά από δω και πέρα τι γίνεται. Γιατί συνέχεια ασχολούμαστε με το να αναπολούμε με το παρελθόν; Δεν σημαίνει ότι επειδή τώρα υπάρχει αυτή η παύση ότι πέρσι η και πιο παλιά ήταν καλύτερα!
Δεν σημαίνει ότι δεν θα ξαναέρθουν όμορφες και ΝΑΙ καλύτερες στιγμές! Αξιοποιούμε το τώρα όσο καλύτερα μπορούμε! Προσωπικά θέλω να προχωράω. Ό,τι έγινε, έγινε! Να κάθομαι να χάνω χρόνο και να σκέφτομαι το πριν; Όχι! Μόνο μπροστά κοιτάω. Και οργανώνομαι για το μετά. Δημιουργώντας χώρο στο τώρα! Στο εδώ και τώρα τι κάνω μετράει.
Ναι πολλές οικονομικές καταστροφές. Πολλές συναισθηματικές. Πολύ ξεβόλεμα. Δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω όλο τον κόσμο που υποφέρει. Ούτε να λύσω τα προβλήματα όλου του κόσμου. Μπορώ όμως να μην κατηγορώ κανέναν για πράγματα που μου συμβαίνουν, να ασχολούμαι μόνο με τη Ζωή μου και αν μπορώ που και που, χωρίς υπερβολές, να βοηθάω που και που έχει καλώς.
Αλλά βοηθώ σιωπηλά. Δεν φωνάζω το τι κάνω. Γιατί το κάνω για μένα. Όσο φωνάζεις αυτά που κάνεις τόσο τα κάνεις για τα μάτια του κόσμου και όχι για την σωτηρία της ψυχής σου αλλά και του άλλου…
Βοηθάω επίσης μιλώντας για δικά μου βιώματα που ξεπέρασα και θεραπεύτηκα! Αυτό είναι βοήθεια. Το να είσαι ευάλωτος σε έναν κόσμο που σε θέλει να το παίζεις σκληρός!
Η ευαισθησία είναι μαγκιά. Η ευαισθησία είναι δύναμη! Προχωράω παρακάτω. Με τα εφόδια του πριν. Σε ένα μέλλον φτιαγμένο από χιλιάδες αποτυχίες, πόνους, λύπες, πεσίματα, παρεξηγήσεις…. χαρές, ευτυχίας, δημιουργίας, έκφρασης…..
Και ποιος δεν πέρασε χιλιάδες πράγματα στην Ζωή του; Λυπάμαι ανθρώπους που έχουν μόνο πτυχία και ψυχωτικά οργανωμένες ζωές.
Λυπάμαι ανθρώπους που δεν έχουν τσαλακωθεί. Λυπάμαι ανθρώπους που φοβούνται την αποτυχία, την βλακεία, τα λάθη, λύπη, τον πόνο…..
Προσωπικά φοβάμαι αυτούς τους ανθρώπους… Φοβάμαι να μην έχω δίπλα μου ανθρώπους να θαυμάζω και να επικοινωνώ! Γιατί αν έχεις ωραίους ανθρώπους δίπλα σου, αντέχεις τα πάντα! #katharizoi #katharessxeseis #drasi #epikoinonia #ekfrasi #dimiourgia #zise #zoi».


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Όχι δεν αναπολώ το παρελθόν! Δεν με αφορά να γυρίσει πίσω! Με αφορά απο δω και πέρα τι γίνεται. Γιατί συνέχεια ασχολούμαστε με το να αναπολούμε με το παρελθόν; Δεν σημαίνει ότι επειδή τώρα υπάρχει αυτή η παύση ότι πέρσι η και πιο παλιά ήταν καλύτερα! Δεν σημαίνει ότι δεν θα ξαναέρθουν όμορφες και ΝΑΙ καλύτερες στιγμές! Αξιοποιούμε το τώρα όσο καλύτερα μπορούμε! Προσωπικά θέλω να προχωράω. Ότι έγινε, έγινε! Να κάθομαι να χάνω χρόνο και να σκέφτομαι το πριν; Όχι! Μόνο μπροστά κοιτάω. Και οργανώνομαι για το μετά. Δημιουργώντας χώρο στο τώρα! Στο εδώ και τώρα τι κάνω μετράει. Ναι πολλές οικονομικές καταστροφές. Πολλές συναισθηματικές. Πολύ ξεβόλεμα. Δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω όλο τον κόσμο που υποφέρει. Ούτε να λύσω τα προβλήματα όλου του κόσμου. Μπορώ όμως να μην κατηγορώ κανέναν για πράγματα που μου συμβαίνουν, να ασχολούμαι μόνο με την Ζωή μου και αν μπορώ που και που , χωρίς υπερβολές, να βοηθάω που και που έχει καλώς. Αλλά βοηθώ σιωπηλά. Δεν φωνάζω το τι κάνω. Γιατί το κάνω για μένα. Όσο φωνάζεις αυτά που κάνεις τόσο τα κάνεις για τα μάτια του κόσμου και όχι για την σωτηρία της ψυχής σου αλλά και του άλλου... Βοηθάω επίσης μιλώντας για δικά μου βιώματα που ξεπέρασα και θεραπεύτηκα! Αυτό είναι βοήθεια. Το να είσαι ευάλωτος σε έναν κόσμο που σε θέλει να το παίζεις σκληρός! Η ευαισθησία είναι μαγκιά. Η ευαισθησία είναι δύναμη! Προχωράω παρακάτω. Με τα εφόδια του πριν. Σε ένα τώρα φτιαγμένο απο χιλιάδες αποτυχίες, πόνους, λύπες, πεσίματα, παρεξηγήσεις....χαρές, ευτυχίας, δημιουργίας, έκφρασης..... Και ποιος δεν πέρασε χιλιάδες πράγματα στην Ζωή του? Λυπάμαι ανθρώπους που έχουν μόνο πτυχία και ψυχωτικά οργανωμένες ζωές. Λυπάμαι ανθρώπους που δεν έχουν τσαλακωθεί. Λυπάμαι ανθρώπους που φοβούνται την αποτυχία, την βλακεία, τα λάθη, λύπη, τον πόνο..... Προσωπικά φοβάμαι αυτούς τους ανθρώπους... Φοβάμαι να μην έχω δίπλα μου ανθρώπους να θαυμάζω και να επικοινωνώ! Γιατί αν έχεις ωραίους ανθρώπους δίπλα σου , αντέχεις τα πάντα! #katharizoi #katharessxeseis #drasi #epikoinonia #ekfrasi #dimiourgia #zise #zoi

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μαρία-Ελένη-Ζωή Λυκουρέζου (@mariaelenilykourezou) στις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης