Γιώργος Λιάγκας: Η αμετροέπεια, το ΕΣΡ και ένα τηλεοπτικό Βατερλό

Γιώργος Λιάγκας: Η αμετροέπεια, το ΕΣΡ και ένα τηλεοπτικό Βατερλό

Η ιστορία με την άτυχη φοιτήτρια και ο χαμός που ακολούθησε με αποκορύφωμα την χθεσινή παρέμβαση του Ραδιοτηλεοπτικού δείχνουν ότι η δημόσια συγγνώμη κατόπιν εορτής δεν έπεισε 

liagkas00
Ο μεγάλος Γούντι Άλεν έχει πει ότι «το 80% της επιτυχίας είναι να κάνεις φιγούρα» φράση που πολλοί λένε ότι ταιριάζει γάντι στον ευφυή κατά τα λοιπά Γιώργο Λιάγκα. Τον δημοσιογράφο που κατάφερε να ενεργοποιήσει την διαδικασία του κατεπείγοντος από το ΕΣΡ μετά από χρόνια, για να συνταχθεί κατηγορητήριο από τις εκαντοντάδες καταγγελίες που έφθασαν στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής. Οι καταγγελίες αφορούσαν τα όσα θλιβερά συνέβησαν την περασμένη Πέμπτη στην εκπομπή «Μεσημέρι» του Γιώργου Λιάγκα με το θέμα της άτυχης φοιτήτριας και την διακωμώδηση που ακολούθησε.

Το κατηγορητήριο θα συνταχθεί σήμερα, έτσι ώστε να αποσταλεί και να κληθεί σε απολογία ο σταθμός την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να απολογηθεί και να ακολουθήσει η συνεδρίαση των μελών του ΕΣΡ και η απόφαση τους. Τελικά η δημόσια τηλεοπτική συγνώμη του δημοσιογράφου, της Ελένης Τσολάκη, της Κατερίνας Γκαγκάκη και του Δημήτρη Παπανώτα την επομένη αποδείχθηκε όχι μόνο καθυστερημένη αλλά πολύ λίγη. Ο σάλος που ξέσπασε από την προηγούμενη στα social media και συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση έδειξε ότι ο Λιάγκας ξεπέρασε κάθε όριο τηλεοπτικής απρέπειας.

Για τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον χώρο ήταν θέμα χρόνου από την αρχή της φετινής τηλεοπτικής επιστροφής του γνωστού δημοσιογράφου να γίνει η μεγάλη «στραβή». Όπως ειπώθηκε σε συζητήσεις ανθρώπων που δουλεύουν στην TV χρόνια το άγχος του Γιώργου Λιάγκα για τα νούμερα ήταν τέτοιο που τον ώθησε σε αρκετά φάουλ, όπως το σχόλιο του για την γυναίκα με τα παραπάνω κιλά. Ο σαρκασμός του, το χιούμορ του -μπορείτε να δώσετε όποιο χαρακτηρισμό επιθυμείτε- αποδεικνύεται πολύ κακός σε ουκ ολίγα θέματα και άρχισε να ανοίγει διάφορα μέτωπα, ακόμη και δικαστικά σε μια περίπτωση, που δεν έχει γίνει γνωστό αν προχώρησαν.

Η αγωνία του γι' αυτό το come back και τα πολυπόθητα νούμερα τηλεθέασης αποδείχθηκαν ως οι χειρότεροι σύμβουλοι έλεγε γνωστό τηλεοπτικό στέλεχος με πολύχρονη εμπειρία προ ημερών σε μια συντροφιά.  Το χοντροκομμένο χιούμορ του την συγκεκριμένη ημέρα που έπαιξε το θέμα της άτυχης φοιτήτριας του ΑΠΘ, απέδειξε περίτρανα με την θύελλα των οργισμένων αντιδράσεων που ακολούθησε ότι ο Λιάγκας έχασε το μέτρο για πολλοστή φορά.

Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα | Φοιτητής "εκτονώθηκε" στην πλάτη φοιτήτριας στο ΑΠΘ | 07/11/2019


Αμείλικτη κριτική

Κλείσιμο
Τα σχόλια στο Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον «πέρασαν» από τον τόρνο της αμείλικτης κριτικής για την εν γένει στάση του στο θέμα της άτυχης φοιτήτριας με απίστευτο θυμό και προσβολές. Όμως ο ίδιος άργησε πολύ να το καταλάβει. Κάποια από αυτά αποτυπώνουν πολύ γλαφυρά τις εντονότατες αντιδρασεις συνηθισμένων ανθρώπων που έφριξαν με τα σχόλια και την περίφημη «αναπαράσταση» .

Γράφει π.χ. η Μαντάμ Πατσουλί στο Twitter: «Του Λιάγκα του χαλάει η αισθητική με μια χοντρούλα στην παραλία και μια δημόσια εκσπερμάτωση στην πλάτη μιας ανυποψίαστης γυναίκας τον αφήνει αδιάφορο και το βρίσκει κωμικό. Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι είναι της ίδιας συνομωταξίας με τον αυνάνα». Υπήρχαν και χιλιάδες άλλα κάποια με εκφράσεις που σίγουρα θα έπρεπε να προβληματίσουν τον ευφυή κατά άλλα δημοσιογράφο, που ξεπέρασε ακόμη και τα εσκαμμένα της αμετροέπειας.

Η «συγγνώμη» της επόμενης ημέρας ήρθε πολύ αργά σύμφωνα με τους ψιθύρους και τα σχόλια στην τηλεοπτική αγορά γιατί το παιχνίδι είχε πλέον χαθεί. Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που υποπίπτει σε ατόπημα και ζητάει συγγνώμη, αφού την ίδια αμετροέπεια είχε δείξει και στο Late Νight που παρουσίασε για λίγους μήνες στον Antenna. Την βίωσε η Χριστίνα Κολέτσα ως καλεσμένη του που τον άφησε στα κρύα του λουτρού όταν κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο Γιώργος Λιάγκας ήθελε να του περιγράψει γλαφυρά την ενδοοικογενειακή βία του πατέρα της προς αυτήν και την μητέρα της, όταν ήταν μικρή.

Η τραγουδίστρια του είπε ότι όντως έχει συμβεί κάτι τέτοιο, ότι το έχει πει και σε παλιότερη συνέντευξή της και ότι δεν θα ήθελε να επανέλθει με περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως έγινε γνωστό λίγα 24ωρα μετά ποιος είδε τότε τον Λιάγκα και δεν τον φοβήθηκε, αφού όταν διαπίστωσε ότι η Κολέτσα δεν θα του έδινε το τηλεοπτικό «αίμα» που ζητούσε, άρχισε να την πιέζει αρχικά και να φωνάζει εν συνεχεία, τι ήρθε να πεί αφού δεν απαντάει σε αυτά που την ρωτάει. Τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα και η Κολέτσα επέλεξε να αποχωρήσει και να αφήσει τον Λιάγκα στα κρύα του λουτρού, που της «επιτέθηκε» από την ραδιοφωνική του εκπομπή μετά, λέγοντας ότι ήρθε με συνοδεία μάνατζερ και κομμωτών, κάτι που όσοι ξέρουν την Κολέτσα, γνωρίζουν ότι δεν ισχύει. Άλλωστε η ίδια περιέγραψε σε δικούς της ανθρώπους σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν τότε, ότι η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη.

Το Late Night κόπηκε λίγες εβδομάδες μετά, αφού και τα νούμερα δεν ήταν τα αναμενόμενα από τον άνθρωπο που μπήκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην τηλεοπτική ναφθαλίνη. Η επιστροφή του στον ΣΚΑΙ απέδειξε λένε οι άνθρωποι του χώρου ότι ελάχιστα άλλαξε από τις εποχές του lifestyle δελτίου που παρουσίαζε στο STAR. Παραμένει όπως τονίζουν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ένας άνθρωπος που, προκειμένου να κάνει την τηλεοπτική υπέρβαση, βγάζει προς τα έξω μια εικόνα που παραπέμπει στον ορισμό της αμετροέπειας και της τηλεοπτικής παρακμής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης