Οι REM προσφέρουν τα κέρδη νέου τραγουδιού τους στις Μπαχάμες

Οι REM προσφέρουν τα κέρδη νέου τραγουδιού τους στις Μπαχάμες

Πρόκειται για το τραγούδι "Fascinating", που είχε ηχογραφηθεί στις Μπαχάμες - Το νησιωτικό κράτος έχει πληγεί σφοδρά από τον τυφώνα Ντόριαν

rem-lmr-erna
Οι R.E.M. προσφέρουν στους θαυμαστές τους ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι με τίτλο "Fascinating", τα έσοδα από το οποίο θα διατεθούν για την ανακούφιση των πληγέντων στις Μπαχάμες από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Ντόριαν.

«Τα έσοδα από το κομμάτι, το οποίο είναι διαθέσιμο στο Bandcamp, θα διατεθούν στη Merry Corps και στις προσπάθειες ανακούφισης και ανάκαμψης στις Μπαχάμες μετά τις καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Ντόριαν. Ακούστε το "Fascinating" και βρείτε ένα μήνυμα από τον Μάικλ Στάιπ παρακάτω» έγραψε το συγκρότημα.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, οι R.E.M. σχεδίαζαν να συμπεριλάβουν το "Fascinating" στο άλμπουμ Reveal του 2001, αλλά το απέκλεισαν την τελευταία στιγμή. Στη συνέχεια το συγκρότημα ηχογράφησε ξανά το τραγούδι στο Νασάου, στα στούντιο στις Μπαχάμες, Compass Point Studios το 2004 με σκοπό να το εντάξει στο άλμπουμ “Around the Sun”. Και πάλι, οι R.E.M. επέλεξαν να μην συμπεριλάβουν το τραγούδι, αυτή τη φορά γιατί «η μπαλάντα τελικά δεν ταίριαζε στο λιτό, ατμοσφαιρικό άλμπουμ».

Σε δήλωσή του, ο Μάικ Μιλς ανέφερε: «Είχα την τύχη να περάσω πολλές εβδομάδες να δουλέψω και να παίξω μουσική στις Μπαχάμες, να κάνω φίλους και να ακούσω μουσική εκεί». «Ραγίζει η καρδιά μου όταν βλέπω τις ζημιές που προκάλεσε ο τυφώνας Ντόριαν. Παρακαλώ βοηθήστε εμάς και τη Mercy Corps να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανακουφίσουμε από τα δεινά που προκλήθηκαν από αυτή την καταστροφή».

Ο διευθύνων σύμβουλος της μη κερδοσκοπικής ανθρωπιστικής οργάνωσης Mercy Corps Νίαλ Κένι Γκάιαρ πρόσθεσε: «Οι Μπαχάμες είναι αντιμέτωπες με μία μακρά πορεία ανάκαμψης μετά από τον καταστροφικό τυφώνα. Είμαστε ευγνώμονες που έχουμε τους R.E.M. στην παγκόσμια ανθρωπιστική κοινότητα, που μοιράζονται το τραγούδι τους με τον κόσμο για να βοηθήσουμε τους κατοίκους στις Μπαχάμες να οικοδομήσουν ξανά τη χώρα».


R.E.M. - Losing My Religion (Official Music Video)
Κλείσιμο




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης