Έρευνα: Οι άνδρες αστέρες του Χόλιγουντ κερδίζουν $1 εκατ. περισσότερα ανά ταινία από τις γυναίκες

Έρευνα: Οι άνδρες αστέρες του Χόλιγουντ κερδίζουν $1 εκατ. περισσότερα ανά ταινία από τις γυναίκες

Το κενό, μάλιστα, μεγαλώνει όσο μεγαλώνει η ηλικία των ηθοποιών

strip-fot
Τις τεράστιες μισθολογικές διαφορές ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ ανέλυσε μια ομάδα οικονομολόγων καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι άρρενες ηθοποιοί κερδίζουν 1 εκατ. δολάρια περισσότερα ανά ταινία από τις γυναίκες συναδέλφους τους.

Οι τρεις οικονομολόγοι που υπογράφουν την έρευνα μελέτησαν τις απολαβές 246 ανδρών και γυναικών που συμμμετείχαν σε 1.343 ταινίες από το 1980 έως το 2015.

«Το κενό είναι "αρκετά επίμονο". Είναι σχεδόν το ίδιο το 2015 όπως ήταν το 1980 και δεν φαίνεται κανένα σημάδι βελτίωσης» δηλώνει στον Guardian η Σοφία Σάντσεζ, μια απο τις επιστήμονες που υπογράφουν την έρευνα.

«Περιμέναμε κάποιο κενό, από τη στιγμή που το επισημαίνουν τόσες ηθοποιοί αλλά εκπλαγήκαμε με το μέγεθός του ειδικά όταν μιλάμε για ηθοποιούς του μεγέθους της Μέριλ Στριπ» προσθέτει.

Το κενό, μάλιστα, έδειξε ότι το κενό μεγάλωνε ανάλογα με την ηλικία των ηθοποιών με τους συντάκτες να το αποδίδουν «στην αξία που έχει στην αγορά η ομορφιά». Συγκεκριμένα για ηθοποιούς παιδικής ηλικίας μέχρι μεσήλικες το κενό ήταν περίπου 1 εκατ. δολάρια αλλά όταν οι σταρ γίνονται 50 τότε το κενό «εκτοξεύεται» στα 4 εκατ. δολάρια ανά ταινία.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι βάσει της λίστας του Forbes για το 2019 η καλύτερα αμοιβόμενη ηθοποιός ήταν η Σκάρλετ Γιόχανσον με 56 εκατ. δολάρια την ώρα που ο καλύτερα αμοιβόμενος ηθοποιός, ο Ντουέιν Τζόνσον «έβγαλε» 89,4 εκατ. δολάρια.

Οι συντάκτες προτείνουν, τέλος, για την αντιμετώπιση του φαινομένου τα συμβόλαια των γυναικών να δημοσιοποιούνται προκειμένου να ισχυροποιηθεί έτσι η διαπραγματευτική τους θέση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης