Πώς Ντάστιν Χόφμαν και Τζακ Νίκολσον παρενόχλησαν τη Μέριλ Στριπ

Πώς Ντάστιν Χόφμαν και Τζακ Νίκολσον παρενόχλησαν τη Μέριλ Στριπ

Πώς η Μέριλ Στριπ αντιστάθηκε στον Ντάστιν Χόφμαν που μόλις την γνώρισε της άρπαξε το στήθος – Η διάσημη ηθοποιός πέταξε έξω από το δωμάτιο τον Νίκολσον που ήταν ερωτευμένος μαζί της

18949641
Το ταλέντο της στην υποκριτική είναι αποδεδειγμένο, καθώς έχει κερδίσει 3 όσκαρ και θεωρείται η μεγαλύτερη εν ζωή ηθοποιός. Πέραν της υποκριτικής, η Μέριλ Στριπ είναι ιδιαίτερα πολιτικοποιημένη και δεν παύει να ασχολείται με τα δικαιώματα των γυναικών.

Η διάσημη ηθοποιός όμως χρειάστηκε να δώσει κι η ίδια πολλές μάχες να τα καταφέρει, όπως περιγράφει η συγγραφέας Έριν Κάρλσον στο βιβλίο της «Βασίλισσα Μέριλ: Οι εμβληματικοί ρόλοι, οι ηρωικές πράξεις και η μυθική ζωή της Μέριλ Στριπ» που θα κυκλοφορήσει στις 24 Σεπτεμβρίου στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει η Daily Mail σε προδημοσίευση του βιβλίου, η Στριπ, που μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσεϊ σαν ένα άσχημο μικρό παιδί με μεγάλο στόμα, δέχθηκε τη σεξουαλική επίθεση του μετέπειτα συμπρωταγωνιστή της, Ντάστιν Χόφμαν. Όταν την γνώρισε σε οντισιόν στο Μπρόντγουεϊ, άρπαξε το στήθος της. Η ηθοποιός ήταν τότε μαθήτρια στη δραματική σχολή του Γιέιλ.

Πάντως η Μέριλ, αν και μικρή δεν θεωρούνταν όμορφη, είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση, που της προκάλεσαν τα λόγια της μητέρας της. «Μπορείς να κάνεις οτιδήποτε θελήσεις» της είχε πει, μια φράση που την καθοδήγησε και στην πορεία της στην υποκριτική, όπου το άστρο της έλαμψε.

Top 10 Meryl Streep Performances


Μάλιστα, σύμφωνα με τη συγγραφέα, η συμπεριφορά του Ντάστιν Χόφμαν σε αυτήν την οντισιόν τη βοήθησε να προετοιμαστεί για το ρόλο της στην ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ» το 1979, αποσπώντας το πρώτο από τα τρία βραβεία όσκαρ που απέκτησε.

Πάντως, σύμφωνα με τη συγγραφέα, ο Χόφμαν δεν την πίεσε ποτέ ξανά. Όμως, η άσχημη συμπεριφορά του, που έγινε κοινό μυστικό, αποκαλύφθηκε δημόσια με το κίνημα #MeToo. Αυτός απέδωσε τη συμπεριφορά του σε φλερτ. 

Ερωτευμένος με τη Μέριλ Στριπ υπήρξε ο Τζακ Νίκολσον. Όμως, η ίδια τον πέταξε έξω από το δωμάτιο του ξενοδοχείου, όταν της έδειξε τις εμφανείς σεξουαλικές του διαθέσεις.

Κλείσιμο
Μάχη έδωσε η Μέριλ Στριπ και για να επιβιώσει στα πρώτα της βήματα στο σανίδι. Για να πληρώνει το ενοίκιο στη Νέα Υόρκη δούλεψε στα μπαρ, μετέφερε μηνύματα με ποδήλατο, ενώ παράλληλα ετοιμαζόταν και για την καριέρα της.

Meryl Streep Wins Best Actress: 2012 Oscars


Τραγικό ήταν το τέλος της σχέσης της με τον Τζον Καζάλε, ηθοποιό, που έπαιξε στην ταινία «Νονός». Οι δυο τους ερωτεύτηκαν και η Μέριλ μετακόμισε στο διαμέρισμά του. Όμως, ο Καζάλε διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα και έκανε μετάσταση στο συκώτι. Η Μέριλ Στριπ πλήρωσε τα φάρμακα και όλα τα έξοδα νοσηλείας και έμεινε μαζί του στο νοσοκομείο, μέχρι που πέθανε. 

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Μέριλ Στριπ μετείχε σε πάνω από 60 ταινίες, έγινε θρύλος για την ικανότητά της στην υποκριτική αλλά και στη δυνατότητά της να μιμείται πολλές προφορές, απέκτησε έναν σύζυγο και μεγάλωσε τέσσερα παιδιά. Η ίδια, ζωντανός θρύλος, επισημαίνει: «Το να είμαι διάσημη, μου έμαθε να κρύβομαι. Αλλά το να είμαι ηθοποιός μου άνοιξε την ψυχή μου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης