Μέριλ Στριπ: Διαφωνώ με τον όρο «τοξική αρρενωπότητα» - Κι οι γυναίκες μπορεί να είναι γ@@@να τοξικές

Μέριλ Στριπ: Διαφωνώ με τον όρο «τοξική αρρενωπότητα» - Κι οι γυναίκες μπορεί να είναι γ@@@να τοξικές

Οι ταμπέλες δεν χρησιμεύουν σε τίποτα, είπε η 69χρονη ηθοποιός

streep
Ο όρος «τοξική αρρενωπότητα» κάνει όλο και πιο συχνά την εμφάνισή του στον διεθνή Τύπο, ειδικά σε δημοσιεύματα που αφορούν στο κίνημα #MeToo, τον φεμινισμό και την αλλαγή νοοτροπίας σε εργασιακά (και άλλα) περιβάλλοντα ως προς τις επιτρεπτές και μη ενέργειες.

Πρόκειται για έναν γενικό όρο που περιγράφει τις επιβλαβείς επιπτώσεις ανδρικών συμπεριφορών που σχετίζονται με τη βία, την συναισθηματική αστάθεια και τη σεξουαλική επιθετικότητα.

Ωστόσο πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μια άδικη «ταμπέλα», που βάζει στο στόχαστρο όλους τους άνδρες ανεξαιρέτως, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μόνο εκείνοι είναι ικανοί για «τοξικές» συμπεριφορές.

Η 69χρονη Μέριλ Στριπ, σε μία πρόσφατη συζήτηση για τη συμμετοχή της στον δεύτερο κύκλο της σειράς Big Little Lies (μιας σειράς που ασχολείται με τις αθέατες «μάχες» στη ζωή των γυναικών) εξέφρασε τη διαφωνία της σχετικά με τον όρο.

«Μερικές φορές, νομίζω ότι πληγώνουμε τα αγόρια μας χαρακτηρίζοντας κάτι "τοξική αρρενωπότητα". Δεν θεωρώ ότι βάζοντας μαζί αυτές τις δύο λέξεις πετυχαίνουμε κάτι, επειδή και οι γυναίκες μπορούν να είναι γ@@@να τοξικές. Υπάρχουν γενικά τοξικοί άνθρωποι. Έχουν τις καλές πλευρές μας και έχουμε και τις κακές», είπε η Στριπ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του Vanity Fair.

H χαρισματική ηθοποιός πρόσθεσε στη συνέχεια ότι, κατά τη γνώμη της, οι ταμπέλες δεν χρησιμεύουν πουθενά και παρεμποδίζουν τον αληθινό στόχο, που είναι η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. «Είμαστε όλοι στην ίδια θέση, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συνεργαζόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης