H Τζένιφερ Λόπεζ στα Κηπιά Καβάλας

H Τζένιφερ Λόπεζ στα Κηπιά Καβάλας

Εντυπωσιάζει το κέρινο ομοίωμά της

lopez_ar
Όχι η διάσημη σταρ δεν επέλεξε τις μαγευτικές παραλίες της Καβάλας ή της Θάσου για τις καλοκαιρινές της διακοπές. Αλλά ο λόγος για το κέρινο ομοίωμά της, που πήρε τη θέση του στο «Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων» του Θεόδωρου Κοκκινίδη, στο χωριό Κηπιά κοντά στην Ελευθερούπολη.
Οι χαρακτηριστικές της καμπύλες, το λάγνο βλέμμα και η σαγηνευτική ομορφιά της Τζένιφερ Λόπεζ, αποδίδονται ακέραια στο νέο έργο, για το οποίο χρειάστηκαν περίπου έξι μήνες ώστε να φιλοτεχνηθεί.

Το ομοίωμα της Λατίνας πόπ σταρ είναι το τελευταίο έργο του Θεόδωρου Κοκκινίδη και ήδη μαγνητίζει τα βλέμματα των επισκεπτών του μοναδικού —στη Βόρεια Ελλάδα— Μουσείου που λειτουργεί στην περιοχή από το 2010.


lopez2
Κλείσιμο

Οι χαρακτηριστικές της καμπύλες, το λάγνο βλέμμα και η σαγηνευτική ομορφιά της αποδίδονται στο έργο, για το οποίο χρειάστηκαν περίπου έξι μήνες ώστε να δημιουργηθεί.
Το μουσείο λειτουργεί όλες τις ημέρες του χρόνου, ενώ πλήθος κόσμου το επισκέπτεται από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Συνολικά 27 είναι τα ομοιώματα που εκτίθενται στο μουσείο σήμερα, ενώ συνεχώς προστίθενται νέα έργα. Οι ελληνικές προσωπικότητες δεσπόζουν είναι αυτές των: Μελίνα Μερκούρη, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Κώστας Βουτσάς, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μίμης Πλέσσας, Βούλα Πατουλίδου, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Τσαρούχης, Ανδρέας Παπανδρέου, Μαρία Κάλλας, Μίκης Θεοδωράκης, Αριστοτέλης Ωνάσης, Τζένη Καρέζη, Ρένα Βλαχοπούλου, Θοδωρής Ζαγοράκης, Ιωάννης Καποδίστριας, Κωνσταντίνος Καβάφης, Ζωζώ Σαπουντζάκη και Γιάννης Τσαρούχης .

elvis


Όσον αφορά τις ξένες προσωπικότητες που βρίσκουμε αποτυπωμένες σε κερί είναι δύο φιγούρες του Michael Jackson —η πρώτη δημιουργία του καλλιτέχνη, καθώς και μια δεύτερη διαφορετικής χρονολογίας—  και ομοιώματα των Madonna, Elvis Presley, Πριγκίπισσα Diana, Johnny Depp, Angelina Jolie, Whitney Houston, και την πιο πρόσφατη του Daniel Craig ως James Bond.

Ο Θεόδωρος Κοκκινίδης μεγάλωσε στα Κηπιά της Καβάλας, ενώ από πολύ μικρός έδειξε την αγάπη του προς τις τέχνες. Σπούδασε μουσική, κι ασχολήθηκε με το τραγούδι και τη ζωγραφική. Όταν ήταν μαθητής Λυκείου, έπεσαν τυχαία στα χέρια του εικόνες κέρινων ομοιωμάτων και του έκανε εντύπωση το πώς ένα άψυχο υλικό, όπως το κερί, μπορεί να δείχνει τόσο ζωντανό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης