Με «διπλωματική» κριτική και λογική «ναι μεν αλλά» για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η πρεμιέρα Λαζόπουλου

Με «διπλωματική» κριτική και λογική «ναι μεν αλλά» για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η πρεμιέρα Λαζόπουλου

Στο απυρόβλητο οι υπουργοί - Καμία αναφορά σε ονόματα για την τραγωδία στο Μάτι παρά μόνο υπαινιγμοί για όσους κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια

lazopou-ne1
Με το ένα μάτι καλυμμένο με γάζα, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για το περιστατικό με τον Αλέξη Κούγια, υποδέχθηκε το τηλεοπτικό κοινό στο «ανακαινισμένο» Τσαντίρι του ο Λάκης Λαζόπουλος το βράδυ της Τρίτης. Μόνο που το μάτι του δεν πληγώθηκε κατά τη διάρκεια της διένεξης με τον γνωστό ποινικολόγο σε νυχτερινό κέντρο αλλά κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο παραδόξως σχολίασε αρνητικά κατά κόρον στην πρεμιέρα του.

Ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του μιλάει για το επεισόδιο με τον Κούγια


Με τα γνωστά «ναι μεν αλλά» ο Λαζόπουλος σατίρισε σκληρά τον Πρωθυπουργό αφήνοντας ωστόσο στην άκρη τους υπουργούς του (Πολάκη, Ζορμπά, Τσακαλώτο κ.ά) και επιλέγοντας τα εύκολα θύματα όπως την Μεγαλοοικονόμου. Παράδοξο να απουσιάζει από την πρεμιέρα μιας εκπομπής όπως αυτή ο Παύλος Πολάκης, όμως απουσίασε και ο άλλοτε «αγαπημένος του» Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο Λαζόπουλος χλεύασε τον Αλέξη Τσίπρα με πολύ τολμηρό τρόπο παραλληλίζοντας την οικονομική πολιτική του με χυδαία ερωτική πράξη η οποία ωστόσο ξεκίνησε πολύ νωρίτερα, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και απλά με τον ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε. Το ανέκδοτο της βραδιάς, το οποίο ακούστηκε πολλές φορές ήταν φυσικά αυτό που λέγεται και στις παρέες εκτός τηλεόρασης και προκαλεί κλαυσίγελο, το «βγήκαμε από τα μνημόνια».

Λαζόπουλος πρεμιέρα
Κλείσιμο


Στη δίωρη διάρκειά του το «Αλ Τσαντίρι» «ξαναθυμήθηκε» πολλά. Τα γκάλοπ στη λαϊκή αγορά, τα αυτοσχέδια τραγούδια, τα τηλεοπτικά στιγμιότυπα από τις εκπομπές της Αννίτας Πάνια και άλλων τηλεαστέρων, τα ανέκδοτα, τα λογοπαίγνια. Όλα για τον Λάκη ξεκίνησαν το 2009 και απλά η καταστροφή ολοκληρώθηκε το 2019. Γιατί όπως έσπευσε να διευκρινήσει, «βγήκαμε από τα μνημόνια αφού μπήκαμε όμως πρώτα».

Πολιτική κατά βάση η αιχμή και η σάτιρα, τα συνήθη αστεία με σεξουαλικό περιεχόμενο και συχνές αναφορές στις αγαπημένες του «πορδές» ήταν τα κομμάτια του παζλ της πρώτης ώρας. Μέσα από τον σχολιασμό του ο Λαζόπουλος άφησε να φανεί πως πλέον είναι σχεδόν σίγουρο πως στις ερχόμενες εκλογές ο Τσίπρας θα ηττηθεί καθώς «σε αρχηγό που δεν ακούει, λαός δεν υπακούει», όπως τόνισε. Αλλωστε, όπως υποστήριξε, προσπαθώντας να κρατήσει κάποιες ισορροπίες , «το σκατό είτε το πιάσεις με το δεξί είτε με το αριστερό λερώνει».

Στη δεύτερη ώρα υποδέχθηκε στο πλατό τους Παύλο Χαϊκάλη και Πέτρο Φιλιππίδη φορώντας φούστες και σατιρίζοντας την ενδυματολογική επιλογή του Μπίλι Πόρτερ στα Οσκαρ. Την επίθεση στην κυβέρνηση την συνέχισαν και οι τρεις με τους Λαζόπουλο και Χαϊκάλη να δέχονται τα πυρά Φιλιππίδη ως «ηθικοί αυτουργοί» δίχως άλλοθι. Αιχμές για τα κόκκινα δάνεια, για τους αβάσταχτους φόρους, και φυσικά για την τραγωδία στο Μάτι αλλά… όσο πατάει η γάτα. Καμία αναφορά σε ονόματα παρά μόνο υπαινιγμοί για όσους κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια και φυσικά για όσους ψάχνουν να βρουν λάθη αλλά δεν βρίσκουν κανένα. Οι στίχοι και πάλι πρωταγωνίστησαν: «Αν ζητούσαν συγγνώμη, θα μας άλλαζαν γνώμη, Και δεν θα ‘φτανε τώρα του θυμού μας η ώρα».

Λαζόπουλο Πρεμιέρα: Σκετσακι Φιλλιπιδης, Χαικαλης, Λαζοπουλος


Στη συνέχεια ο Λάκης Λαζόπουλος ασχολήθηκε εκτενώς με τα όσα έγιναν μεταξύ του ίδιου και του Αλέξη Κούγια. Αφηγήθηκε το περιστατικό από την δική του πλευρά, συνέχισε να τον σατιρίζει και απάντησε σε όλα όσα του έχει καταλογίσει η άλλη πλευρά την οποία κατηγόρησε για πολλά και διάφορα. Αφιέρωσε πολύ χρόνο και μίλησε με σκληρές εκφράσεις οι οποίες δεν ήταν μόνο σατιρικές.

Τα κοινωνικά δίκτυα πήραν φωτιά, τα σχόλια πολύ γρήγορα έγιναν εκατοντάδες και το κοινό «διχάστηκε», με τους περισσότερους να είναι αρνητικοί και ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με την επιστροφή του Τσαντιριού. Όπως σχολίασε άλλωστε και ένας εύστοχος πολιτικός συντάκτης στο Twitter, «Δεν υπάρχει πιο ασφαλής τρόπος να προβλέψει κανείς την εκλογική νίκη της ΝΔ από το γεγονός ότι ο Λαζόπουλος έχει αρχίσει να βρίζει τον Τσίπρα…»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης