Γαλλία: Το Marie Claire βρίσκει «συγκλονιστικά» τα λόγια του συγγραφέα για τις 50άρες

Γαλλία: Το Marie Claire βρίσκει «συγκλονιστικά» τα λόγια του συγγραφέα για τις 50άρες

Ο Γιαν Μουά προκάλεσε σάλο με τη συνέντευξή του στο Marie Claire όταν δήλωσε ότι «οι 50άρες είναι πολύ μεγάλες για να αγαπηθούν»- Τι απαντά το περιοδικό για τη δημοσίευση των δηλώσεών του

yann_moi
«Οι λευκές δυτικές γυναίκες με κουράζουν, με εξαντλούν. Με ανατριχιάζουν, δεν τις αντέχω».

Ο Γάλλος συγγραφέας, Γιαν Μουά, που βρέθηκε στο στόχαστρο των Γαλλίδων για την προκλητική συνέντευξή του στο «Marie Claire» για τις 50ρες, συνεχίζει να ερεθίζει με τα καυστικά του σχόλια το «ωραίο φύλο».

Αυτή τη φορά τα... βάζει με τις λευκές δυτικές γυναίκες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Τάιμς του Λονδίνου.

«Δεν επικρίνω την πνευματική και επαγγελματική τους κατάρτιση ή το να είναι μητέρες. Λέω ότι στην οικειότητα μιας σχέσης δεν μου προσφέρουν τίποτα. Σταμάτησα να βγαίνω μαζί τους εδώ και πολύ καιρό», υποστηρίζει χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Κι ενώ ο Γιαν Μουά διαφημίζει τον μισογυνισμό του σε ξένα έντυπα,το περιοδικό «Marie Claire» τρίβει τα...χέρια του για την απήχηση που είχε η συνέντευξη του Γάλλου συγγραφέα σχετικά με τις πενηντάρες που δεν μπορούν να αγαπηθούν.

Σε μια σειρά από tweets, το περιοδικό αναγνωρίζει τα όσα «συγκλονιστικά» είπε ο Μουά και επικροτεί την απήχηση που είχαν.

Στο Twitter, το εβδομαδιαίο περιοδικό έγραψε χαρακτηριστικά:

«Τα λόγια του τα βρίσκουμε συγκλονιστικά, του το είπαμε και τα γράψαμε».

«Αυτές οι λέξεις, οποίες απεικονίζουν μια τριβή που είναι τουλάχιστον ευρέως κοινή, δεν μας έπληξαν κι αυτό είναι καλό. Ως περιοδικό, δεν κάνουμε εμπόριο με όσους σκέφτονται σαν εμάς: αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα, ακόμη και όταν μας πονάει και μας βλάπτει...»

«Γιατί αυτό είναι αυτό που είναι». Αυτή η ανάγωγη σκέψη για τις γυναίκες υπάρχει στο μυαλό πολλών ανθρώπων του σήμερα... Τόσο το καλύτερο, αν προκύψει η συζήτηση. Αντιμετωπίζουμε την ελεύθερη βούληση των αναγνωστών μας και επομένως δεν θέλουμε να τους πούμε τι να σκεφθούν », καταλήγει το εβδομαδιαίο γυναικείο περιοδικό.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης