«Εξέγερση» από τις Γαλλίδες εναντίον του συγγραφέα που είπε ότι «οι 50άρες είναι πολύ μεγάλες για να αγαπηθούν»

«Εξέγερση» από τις Γαλλίδες εναντίον του συγγραφέα που είπε ότι «οι 50άρες είναι πολύ μεγάλες για να αγαπηθούν»

Οργή του γυναικείου πληθυσμού για τον 50χρονο Γιαν Μουά - Η Βαλερί Τριερβελέρ του έδειξε το στήθος της ως ένδειξη διαμαρτυρίας και η δημοσιογράφος Κολόμπ Σνικ προέταξε τα οπίσθιά της λέγοντας... «δεν ξέρεις τι χάνεις»

yfyfgred
Βγάζει σπυριά με την ιδέα του γάμου, θέλει να γνωρίσει την πατρότητα χωρίς να επωμιστεί ευθύνες, κάνει σχέσεις μόνο με νεαρές Ασιάτισσες που είναι υιοθετημένες και παραδέχεται ότι αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα γιατί βαριέται να είναι με την ίδια γυναίκα.

Ο Γιαν Μουά, ένας από τους πιο γνωστούς συγγραφείς στη Γαλλία, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα τα τελευταία 24ωρα με αφορμή τα σεξιστικά του σχόλια για τις 50αρες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Marie Claire.

Οι πενηντάρες και όσες γυναίκες είναι άνω των πενήντα δεν μπορούν να αγαπηθούν γιατί είναι πολύ μεγάλες. Το σώμα μιας 25αρας είναι ποθητό όχι όμως και το σώμα μιας 50αρας, υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Μουά με τις Γαλλίδες να... εξεγείρονται μέσω του Διαδικτύου.

Μόλις έγιναν γνωστά τα κακεντρεχή του σχόλια, το Διαδίκτυο βομβαρδίστηκε από μηνύματα διαμαρτυρίας. H Βαλερί Τριερβελέρ, πρώην σύντροφος του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δεν δίστασε να του δείξει το...στήθος της για να του εκφράσει την δυσφορία της.

Χθες το βράδυ, ανέβασε στο Twitter παλαιότερο πρωτοσέλιδο του περιοδικού Charlie Hebdo που την απεικονίζει ως μία ακτιβίστρια των Femen, γυμνή από τη μέση και πάνω.

Κλείσιμο


H Γαλλίδα ηθοποιός, Mαρίν Φουά, έσπευσε να γράψει με ειρωνεία ότι της απομένει ένας χρόνος και 14 ημέρες για να κοιμηθεί με τον Γάλλο συγγραφέα αφού είναι λίγο πριν τα 49.

Ένας άλλος χρήστης έσπευσε να τον χλευάσει γράφοντας στο Twitter ότι οι γυναίκες άνω των 50 πιθανότατα θα αναστέναζαν με ανακούφιση στα σχόλιά του.

Μία άλλη χρήστης του απηύθυνε την ακόλουθη ερώτηση: «Μπορούν οι γυναίκες κάτω των 50 ετών να είναι αόρατες για εσάς, σας παρακαλώ;».

Υπήρξαν όμως και ορισμένες άνω των 50 ετών που πέρασαν στην αντεπίθεση δημοσιεύοντας δικές τους φωτογραφίες για να δείξουν την εμπιστοσύνη που έχουν για το σώμα τους.

Από την πλευρά της, η δημοσιογράφος Κολόμπ Σνικ δημοσίευσε μία φωτογραφία της οπίσθιας πλευράς της με την εξής λεζάντα:«Ιδού, οι γλουτοί μιας γυναίκας ηλικίας 52 ετών... είσαι ηλίθιος... δεν ξέρεις τι χάνεις.» Στη συνέχεια όμως κατέβασε την φωτογραφία.





Άλλοι χρήστες μοιράστηκαν τις φωτογραφίες διασημοτήτων του Χόλιγουντ που είναι κοντά στα 50, όπως η Χάλι Μπέρι και η Τζένιφερ Άνιστον για να διαψεύσουν τα κακεντρχή σχόλια του Γιαν Μουά.




Η Αν Ρουμανόφ, γνωστή Γαλλίδα ηθοποιός, τον επέκρινε σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο «Europe 1 » λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μία σχέση δεν βασίζεται στο πόσο σφριγηλοί είναι οι γυναικείοι γλουτοί αλλά σε αυτό που έχουν μεταξύ τους δύο άνθρωποι.

«Ελπίζω ότι μια ημέρα θα γνωρίσει αυτή την ευτυχία», πρόσθεσε.

Ο Γιαν Μουά είναι παρουσιαστής, σκηνοθέτης και βραβευμένος συγγραφέας στη Γαλλία , ο οποίος έχει δεχθεί κατά καιρούς κριτική για διάφορα σχόλιά του, όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC.
Η συνέντευξή του περιοδικό «Marie Claire» δέχθηκε επίσης σφοδρή κριτική και για τα σχόλια που έκανε εκφράζοντας την προτίμησή του στις Ασιάτισσες.

«Είναι ίσως θλιβερό και απρεπές για τις γυναίκες με τις οποίες βγαίνω, αλλά ο τύπος της γυναίκας από την Ασία είναι αρκετά πλούσιος και μεγάλος», δήλωσε στο περιοδικό.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Γιαν Μουά είχε αφήσει με το στόμα ανοιχτό τους Γάλλους όταν είχε δηλώσει ότι βγαίνει μόνο με υιοθετημένες Ασιάτισσες γιατί δεν θέλει να είναι υπόλογος στους βιολογικούς γονείς τους!



Μετά τον καταιγισμό πυρών που δέχθηκε για τα προσβλητικά σχόλια σε βάρος των γυναικών, ο Μουά απάντησε χθες οργισμένος στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο «RTL»: «Μου αρέσει όποια μου αρέσει και δεν χρειάζεται να απολογηθώ για το γούστο μου", είπε και πρόσθεσε: «Οι πενηντάρες δεν με κοιτούν καν... «Προτιμούν κάτι άλλο από το να περάσουν την ημέρα τους μ΄έναν νευρωτικό που γράφει και διαβάζει όλο το 24ωρο. Δεν είναι εύκολο να είναι κάποια μαζί μου».

Στον...πόλεμο που έχουν κηρύξει οι Γαλλίδες σε βάρος του, έχει έναν μόνο σύμμαχο.

Σε εκτενές άρθρο του, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Liberation Κεντίν Ζιράρ έσπευσε να υπερασπιστεί το σχόλιο του Γάλλου συγγραφέα ότι έχει το δικαίωμα να κοιμάται με όποια γυναίκα θέλει.

Δεν υποστηρίζει κάτι πρωτότυπο, αναπαραγάγει μόνο παλιά μοτίβα. Και λοιπόν; Σαν ένα μικρό παιδί που δεν αγαπήθηκε αρκετά από τους γονείς του, επιδιώκει από τις νέες γυναίκες έναν απεριόριστο θαυμασμό. Δεν του αρέσουν οι ισχυρές και ανεξάρτητες γυναίκες, αυτές που είναι ίσες με αυτόν, γιατί πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής (έτσι εξηγείται ο φόβος του να αποκτήσει παιδιά) . Είναι κρίμα, σίγουρα θα μείνει τελικά μόνος και λυπημένος
Ο Γιαν Μουά δεν είναι πολιτικός, δεν υπερασπίζεται ένα πρόγραμμα, δεν πληρώνει τον Τύπο για να επιβάλει την άποψή του στον κόσμο. Λέει ότι ο ίδιος δεν θέλει τις πενηντάρες. Ως άτομο και ως καλλιτέχνης, δεν παραβιάζει κανένα νόμο. Απλά απαντά σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης (συνέντευξη που αξίζει να διαβαστεί στο σύνολό της πριν καταστραφεί).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης