Τη δική της απάντηση δίνει η Ιωάννα Τούνη σ' όσους την σχολίασαν αρνητικά, όταν, πριν λίγες μέρες ανέβασε στο Instagram της μία φωτογραφίααπό το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο, με τα πόδια ανοιχτά.
Η Ιωάννα Τούνη με ανάρτησή της στο Instagram, δημοσιεύει την απάντησή της με μία φωτογραφία που έχει υποστεί photoshop και αντί για τα γυμνά της πόδια φαίνεται να φορά τζιν τονίζοντας: «Καλύτερα τώρα;»
Η ίδια επισήμανε, στην ανάρτησή της, πως ένιωσε οργή με κάποια σχόλια όπως «γυμνή με ανοιχτά τα πόδια η Τούνη στο μνημείο ολοκαυτώματος» ή «πως πας μωρή π@@@ έτσι σε ιερό χώρο», ενώ πρόσθεσε «γιατί το μίσος και η χολή έχουν να κάνουν με το ντύσιμό μου;».
Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση:
«Πριν από λίγες μέρες, είχα δημοσιεύσει στο προφίλ μου μια φωτογραφία από το ταξίδι μου στο Βερολίνο, στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος. Το μνημείο αυτό κτίστηκε το 2005 για να τιμήσει τη μνήμη των εκατομμυρίων Εβραίων που δολοφονήθηκαν και κυνηγήθηκαν βάναυσα από το ναζιστικό καθεστώς στη Γερμανία.
Εκατοντάδες ταξιδιώτες και γηγενείς το επισκέπτονται και φωτογραφίζονται σε αυτό καθημερινά, καθώς αποτελεί ένα σύγχρονο δημόσιο μνημείο, από τα πιο γνωστά της γερμανικής πρωτεύουσας.
Την πρώτη ημέρα περιήγησης μου στο Βερολίνο, κανόνισα να συνδυάσω το μνημείο αυτό, μαζί με άλλα κοντινά μνημεία, στα οποία έβγαλα φωτογραφίες, όπως τόσοι άνθρωποι κάθε μέρα!! Ορισμένες χυδαίες αντιδράσεις που ακολούθησαν, με σοκάρουν και με προβληματίζουν. Σχόλια όπως «Γυμνή με ανοιχτά τα πόδια η Τούνη στο μνημείο ολοκαυτώματος», «Πως πας μωρή π@@@ έτσι σε ιερό χώρο», «Αυτό είναι το ποιόν σου», «Η π@@@ με το βρακί πήγε στο μνημείο» κλπ κλπ... με κάνουν να λυπάμαι και να οργίζομαι. Γιατί το μίσος και η χολή έχουν να κάνουν με το ντύσιμό μου και αντανακλούν εκείνη τη νοοτροπία που θεωρεί ότι η γυναίκα που ντύνεται με συγκεκριμένο τρόπο, «μολύνει» τον χώρο στον οποίο βρίσκεται. Είναι εκείνη η νοοτροπία που ταυτίζει το ήθος μίας γυναίκας, με αυτό που φοράει.
Πραγματικά λυπάμαι πολύ για την υποκρισία και το σεξιστικό μίσος μερικών ανθρώπων (παρά την τεράστια υποστήριξη που πήρα από ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζω, κάτω από την φωτογραφία... και τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!) Αυτό που με στεναχωρεί, είναι πως θεωρείται βεβήλωση, αίσχος και ντροπή να φαίνονται «γυμνά» τα πόδια μιας γυναίκας, και προκλητική μια στάση, με τα πόδια στην ανάταση! Αρρωστημένα σεξιστικά σχόλια, από ανθρώπους που θεωρούν «φτηνό» το γυναικείο σώμα & από δημοσιογράφους που «διψούν» για ανθρωποφαγία ώστε να ανεβάσουν τα κλικ στα άρθρα τους!
Δεν ντρέπομαι να φαίνεται το «γυμνό» δέρμα μου και να ντύνομαι με τον τρόπο που θέλω.. Αγαπώ που είμαι γυναίκα!
Κλείσιμο
Το λυπηρό παρελθόν, που σεβόμαστε και που οφείλουμε να γνωρίζουμε, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ...
Ευελπιστώ όμως πως το «πώς πρέπει να είναι μια γυναίκα ντυμένη», για να είναι «αποδεκτή», να μην δέχεται χυδαιολογίες, bullying και εκφοβισμό, ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!!»
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη
Η ΑΒ Βασιλόπουλος και η Wolt διευρύνουν τη συνεργασία τους, προσφέροντας ταχύτερη εξυπηρέτηση, μεγαλύτερη κάλυψη και ακόμη πιο εύκολη πρόσβαση στις online αγορές supermarket.
Κι αν ο τρόπος που κάνεις τις αγορές σου μπορούσε να προσαρμόζεται στη ζωή σου και όχι το αντίστροφο; Μια νέα πρόταση έρχεται να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι την ευελιξία στις αγορές και σου δίνει την ευκαιρία να αγοράσεις αυτό που ταιριάζει και ανταποκρίνεται στις δυνατότητες σου.