Νορβηγία: Η πριγκίπισσα Μέτε - Μάριτ πάσχει από μία σπάνια χρόνια ασθένεια στους πνεύμονες

Νορβηγία: Η πριγκίπισσα Μέτε - Μάριτ πάσχει από μία σπάνια χρόνια ασθένεια στους πνεύμονες

Η 45χρονη Μαρίτ πάσχει από πνευμονική ίνωση και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Όσλο

mete12
Συγκλονίζει η ανακοίνωση της πριγκίπισσας - διαδόχου του θρόνου της Νορβηγίας, Μέτε- Μαρίτ, ότι πάσχει από μια σπάνια, χρόνια ασθένεια στους πνεύμονες.

Η 45χρονη Μαρίτ πάσχει από πνευμονική ίνωση, όπως ίδια δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή «Dagsrevyen» έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της, πρίγκιπα Χάακον.

Τον σύζυγό της τον γνώρισε σε μουσικό φεστιβάλ τη δεκαετία του 1990. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2001 και σήμερα έχει τρία παιδιά.

pr1


Κλείσιμο
Η πριγκίπισσα υποστήριξε ότι πιθανότατα θα πρέπει να περιορίσει τα βασιλικά της καθήκοντα κάποια στιγμή στο μέλλον.

«Επί σειρά ετών, είχα προβλήματα υγείας σε τακτική βάση, και τώρα ξέρουμε περισσότερα», αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωσή της. «Και μια τέτοια διάγνωση θα περιορίζει τη ζωή μου κάποιες στιγμές, χαίρομαι που η ασθένεια ανακαλύφθηκε τόσο νωρίς. Σκοπός μου είναι ακόμα να εργάζομαι και να συμμετέχω στο επίσημο πρόγραμμα όσο το δυνατόν περισσότερο», προσθέτει.

pr2


Ο βασιλικός γιατρός, καθηγητής Κρίστιαν Μπγιόρο, είπε πως η Μέτε- Μαρίτ βίωνε σταδιακές μεταβολές στους πνεύμονες επί σειρά ετών. Προς το παρόν νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Όσλο, ενώ παρακολουθείται και από ειδικούς στο εξωτερικό.

«Η πριγκίπισσα διάδοχος θα πρέπει να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις στο μέλλον», υπογράμμισε ο Νορβηγός καθηγητής Μπγιόρο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ασθένεια της είναι σπάνια κι ότι δεν οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες. «Πιθανότατα πρόκειται για αυτοάνοσο νόσημα», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πνευμονική ίνωση είναι μια χρόνια νόσος του πνεύμονα, κατά την οποία ο φυσιολογικός πνεύμονας αντικαθίσταται με ινώδη ιστό, καταλήγοντας προοδευτικά στην ουλοποίησή του. Σε άτομα κάτω των 65 ετών οι γιατροί συνιστούν μεταμόσχευση πνεύμονα.

pr087
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης