Άντονι Μπουρντέν: 19 φορές είχε «προαναγγείλει» την αυτοκτονία του

Άντονι Μπουρντέν: 19 φορές είχε «προαναγγείλει» την αυτοκτονία του

«Πήρα τελικά την απόφαση να μην κρεμαστώ από την ντουζιέρα του μοναχικού δωματίου του ξενοδοχείου μου», είχε πει σε συνέντευξή του

Anthony_Bourdain
Η αυτοκτονία του Άντονι Μπουρντέν στις 8 Ιουνίου του 2018 συγκλόνισε τον πλανήτη και έκανε πολλούς να αναρωτιούνται γιατί ένας άνθρωπος που «θεωρητικά» έχει λύσει τα προβλήματα της ζωής του, είναι πετυχημένος και κάνει αυτό που αγαπά οδηγείται στο απονενοημένο διάβημα.

Ο διάσημος και πολυταξιδεμένος σεφ που κρεμάστηκε σε ένα ξενοδοχείο είχε μιλήσει ουκ ολίγες φορές για την αυτοκτονία. Η σύντροφός του Άσια Αρτζέντο δημοσίευσε στο Twitter ένα άρθρο που επισημαίνει τις 19 φορές που ο Άντονι Μπουρντέν είχε μιλήσει για την αυτοκτονία τα τελευταία 18 χρόνια. «Ποτέ δεν ήξερα αυτή την εμμονή του» σχολίασε η ίδια.
«Δεν μου το είχε πει ποτέ». Αυτό είναι το σχόλιο που συνοδεύουν το tweet της πρώην συντρόφου του διάσημου σεφ, στο οποίο επισυνάπτεται ένα άρθρο με τις 19 φορές που ο διάσημος σεφ είχε σκεφτεί την αυτοκτονία με τον ερχομό της νέας χιλιετίας.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουλίου του 2018, ακριβώς ένα μήνα μετά το θάνατό του και έχει τίτλο «Η μακρόχρονη αυτοκτονική τάση του Άντονι Μπουρντέν. 
Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2009, σε επεισόδιο της δικής του σειράς «Νo Reservations» εξιστορήθηκε για το πώς σώθηκε από μία περίοδο κατάθλιψης χάρη στις θεραπευτικές δυνάμεις του χοιρινού κρέατος.

Κλείσιμο

Πολλές από τις αυτοκτονικές σκέψεις του σημειώθηκαν στη συγκεκριμένη εκπομπή, όπως σε επεισόδιο του Ιουλίου του 2009 που σχολιάζει: «Η οδυνηρή ιστορία της ζωής μου και η ξεχωριστή σταδιοδρομία μου έγιναν εκπομπή στο Fox, στο τέλος των οποίων ήθελα πολύ να κρέμομαι στο ντους».

«Πήρα τελικά την απόφαση να μην κρεμαστώ από την ντουζιέρα του μοναχικού δωματίου του ξενοδοχείου μου», είχε πει αναφορικά σε μια συνέντευξη. Κανένας δεν είχε υποπτευθεί ότι εννιά χρόνια μετά θα το κάνει πραγματικότητα. 

Μεταξύ άλλων είχε πει επίσης: «Ξυπνάς και δεν είσαι σίγουρος αν θέλεις να μείνεις σε μία εμβρυακή στάση ή να αρχίσεις να κλαις, ή να προκαλείς εμετό στον εαυτό σου ή να θέλεις να κρεμαστείς στο ντους».

Two weeks without you

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη asiaargento (@asiaargento) στις

Τέλος, σε ένα επεισόδιο του «Parts Unknown» του CNN, που βιντεοσκοπήθηκε 18 μήνες πριν από την σοκαριστική αυτοκτονία του, ο Μπουρντέν παρουσίασε τον εαυτό του σε μία συνεδρία ψυχοθεραπείας, κατά την οποία έλεγε πως ένιωθε «σαν φρικιό» και «πολύ απομονωμένος» – χαρακτηρίζοντας τον τρόπο ζωής του «απόλυτα μοναχικό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης