Γιώργος Λεβέντης: Επιστροφή στα πάτρια... μέσω Ατζούν

Γιώργος Λεβέντης: Επιστροφή στα πάτρια... μέσω Ατζούν

Ο Έλληνας μάνατζερ άφησε την SYCO του Σάϊμον Κάουελ για τον όμιλο του Τούρκου μεγιστάνα στον οποίο αναλαμβάνει σημαίνουσα θέση

levendis_acun_arthro
Θα μπορούσε κάποιος να πει αναφερόμενος στην μεταγραφή του Γιώργου Λεβέντη στην Acun Medya, η οποία έγινε γνωστή πριν από λίγες ώρες ότι «ένας φίλος ήρθε απόψε απ' τα παλιά» φορτωμένος μάλιστα με πάρα πολλές αναμνήσεις.

Ο έμπειρος Έλληνας μάνατζερ άφησε τον γνωστό σε όλους μας Σάϊμον Κάουελ-ιδιοκτήτη μαζί με την Sony της εταιρίας Syco-και τα διάσημα τηλεοπτικά format του «Got talent» και «X-Factor».

Η μετακίνησή του στην Acun Medya του γνωστού σε όλους μας Ατζούν Ιλιτζαλί ως Chief Operations Officer σηματοδοτεί μια νέα πρόκληση στην πολυσχιδή καριέρα του Γιώργου Λεβέντη.

Όπως τόνισε στις πρώτες του δηλωσεις «είμαι πολύ ενθουσιασμένος που εισέρχομαι στην Acun Medya Global μια πρωτοπόρα επιχείρηση media που φιλοδοξεί να επεκταθεί παγκοσμίως μέσω της τηλεόρασης, των σπορ, του ψηφιακού κόσμου και της βιομηχανίας της διασκέδασης».
levendis-acun_mesa
Κλείσιμο

Το ίδιο ενθουσιασμένος ήταν ο Ατζούν που καλοσώρισε τον έλληνα μάνατζερ στην εταιρία του λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και ευτυχείς που καλοσωρίζουμε τον Γιώργο στην ομάδα της Acun Medya. Πιστεύουμε ότι background του και η διεθνής εμπειρία του θα μας βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό».

Έχοντας ως βάση του πιθανότατα την Τουρκία, ο Γιώργος Λεβέντης αναμένεται να αναλάβει όσο πιο άμεσα είναι εφικτό τα νέα του καθήκοντα, αφήνοντας το Λονδίνο στυο οποίο κατοικούσε μόνιμα τα τελευταία οχτώ χρόνια.

Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε ως διευθύνων σύμβουλο της Heaven Music, στην οποία ήρθε για πρώτη φορά να δουλέψει το 2002, αφήνοντας τις ΗΠΑ όπου ήταν αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της δισκογραφικής SONY BMG για όλο τον κόσμο.

Ήταν η εποχή που κάποιοι φίλοι του τον έπαιρναν τηλέφωνο από την Ελλάδα και τον ρωτούσαν τι κάνει και πως τα περνάει, για να εισπράξουν απαντήσεις που τους τρέλαιναν.

Η Σακίρα, ο Μπρούς και ο Σαντάνα

«Είμαι στην Σακίρα για μπάρμπεκιου» είχε πει με απόλυτη φυσικότητα σε δημοσιογράφο και συνέχισε λέγοντας του ότι «αύριο θα πάω μια βόλτα με τον Μπρους» εννοώντας τον Σπρίνγκστιν.
Και να ήταν μόνο αυτό...

Ο Λεβέντης ήταν ο υπεύθυνος για την προώθηση του εντυπωσιακού «Supernatural» του Κάρλος Σαντάνα, το οποίο πούλησε πάνω από τριάντα εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Στην απονομή των βραβείων Grammy ο διάσημος κιθαρίστας ευχαρίστησε οχτώ φορές από το μικρόφωνο τον Γιώργο Λεβέντη για την βοήθειά του, όσα ήταν και τα βραβεία που πήρε.

Η επιστροφή του Έλληνα μάνατζερ στην Ελλάδα, διήρκησε τρία χρόνια, από το 2002 έως το 2005, οπότε εφυγε πάλι για την Αμερική και τα γραφεία της Sony-BMG στη Νέα Υόρκη.

Έμεινε για τρία χρόνια, πριν επιστρέψει ξανά στην Ελλάδα ως γενικός δειυθυντής του Αντέννα, αλλά και κριτής στο X-Factor, όπου η «κόντρα» του με τον Γιώργο Θεοφάνους, έγραψε ιστορία.

Το 2011 μετακόμισε στο Λονδίνο και μέσα σε οχτώ χρόνια έστησε πενήντα «Got Talent» και «Χ-Factor» σε όλο τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία.

Θεωρείται βέβαιο ότι τώρα πια θα τον βλέπουμε πολύ πιο συχνά στην Ελλάδα, την οποία επισκέπτεται ανελλιπώς κάθε καλακαίρι μαζί με την σύζυγό του Μαρία και τα παιδιά τους.

Μετά από κάποια νησιά καταλήγουν πάντα στην Ελαφόνησο για δύο περίπου εβδομάδες απόλυτης χαλάρωσης με βουτιές στην παραλία του Σίμου, φαγητό σε ταβερνάκια και βόλτες το βράδυ.

Παραμένει πάντα ένας πολύ ευγενικός άνθρωπος που λατρεύει να μιλάει με τις ώρες για την μουσική και μικρά ή μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής, με πολλούς αππό τους οποίους διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης