«Κόψτε το κάπνισμα τρώγοντας μελιτζάνες», λέει γνωστός μάγειρας

melitzanes

Ο Γιώργος Τσούλης αποκαλύπτει πώς μπορούμε να αποτοξινωθούμε από τις λιπαρές τροφές του Πάσχα αλλά και πώς η μελιτζάνα μπορεί να γίνει υποκατάστατο του τσιγάρου

Στο Thema Radio και τον Γιώργο Λαμπράκο μίλησε ο σεφ της Ελένης Μενεγάκη Γιώργος Τσούλης. Ο ίδιος όπως λέει χαρακτηρίζει τον εαυτό του μάγειρα και όχι σεφ έδωσε συμβουλές για το πώς μπορούμε να αποτοξινωθούμε από το λίπος που φάγαμε το Πάσχα αλλά και πώς μπορούμε να κόψουμε το κάπνισμα τρώγοντας μελιτζάνα η οποία περιέχει νικοτίνη. Λέει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσοήλης:

«Μετά από τόσο λίπος που έχουμε φάει αυτές τις μέρες θα χρειαστούμε τροφές οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές και για να καταλάβουμε ποιες είναι οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες είναι η βιταμίνη C, η Ε και η Α.

Ο,τι είναι όξινο είναι και αντιοξειδωτικό,ακτινίδιο, γκρέιπφρουτ για αυτό και λένε ότι είναι καλό όταν ξυπνάμε το πρωί να πίνουμε ένα φυσικό χυμό γκρειπφρουτ, θα μου πεις τώρα είναι πολύ όξινο αλλά κάνει και πάρα πολύ καλό, όπως και τα δαμάσκηνα είναι αντιοξειδωτικά, το αβοκάντο που είναι πεντανόστιμο, τώρα να κόψεις λίγο αβοκάντο, να στύψεις και λίγο λεμονάκι από πάνω, αλατάκι, πιπεράκι λίγο λάδι, τι καλύτερο από το φρέσκο ελαιόλαδο, είναι πολύ ωραίος υγιεινός μεζές.



Επίσης το κουνουπίδι, ένα ωραίο κολπάκι να κάνετε τα παιδιά σας να τρώνε κουνουπίδι, πάρτε τα μπουκάκια μικρά μικρά λαδώστε τα λίγο και βάλτε τα μέσα στο φούρνο στους 180 βαθμούς να ψηθούν για 15' και ντιπ γιαούρτι με κρόκο Κοζάνης διαλυμένο με νεράκι ζεστό να κιτρινίσει κιόλας, λίγο λεμονάκι για τη γεύση, αλατάκι, πιπεράκι. Το μήλο μας κάνει πάρα πολύ καλό, ένα μήλο την ημέρα εξάλλου το γιατρό τον κάνει πέρα. Η μελιτζάνα είναι αντιοξειδωτική, μπορείτε να φτιάξετε μια ωραία μελιτζανοσαλάτα τώρα που αρχίζει και η εποχή της, επίσης ένα tip που το έμαθα τώρα πρόσφατα, γι αυτούς που θέλουν να κόψουν το τσιγάρο να ξεκινήσουν να τρώνε μελιτζάνες, γιατί η μελιτζάνα περιέχει νικοτίνη. Άλλες τροφές που μπορούμε να τρώμε και είναι και της εποχής είναι και τα παντζάρια, εγώ ας πούμε θα τα έλιωνα και θα τα έβαζα σε μια μακαρονάδα και θα έκανα κόκκινα μακαρόνια».

Ακούστε τον Γιώργο Τσούλη και τις διατροφικές του συμβουλές

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Α

Πείτε του, γιατί δεν ξέρει, πως νικοτίνη είχαν οι μελιτζάνες στις παλιές ποικιλίες, γι'αυτό και ήταν πικρές και τις βάζαμε στο αλατονερο. Τώρα εξαφανίστηκαν αυτές απ'την αγορά. Εξάλλου άλλη ημια νικοτίνη στη μελιτζάνα άλλο στο τσιγάρο με τατο χίλια έξτρα χημικά. Απλά ατμιστε, μειώστε σταδιακά τη νικοτίνη μέχρι να πάτε μηδέν (ή όσο μηδενικό μπορεί πραγματικά να είναι) και μετά σταματήστε το κι αυτό.

Γνωστότερος μάγειρας

Κόψτε το σεξ τρώγοντας αγγούρια

Νίτσα, 23

Λουκάνικα και μπανάνες κάνει;

@ Νιτσα, 23

Νίτσα μου Νίτσα μου νιτσαμουνιτσαμουνιτσαμου! Να σε βοηθήσω να το συνεχισεις? Ο Ασκητής λέει ότι κάνει καλό!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης