«Κόψτε το κάπνισμα τρώγοντας μελιτζάνες», λέει γνωστός μάγειρας

«Κόψτε το κάπνισμα τρώγοντας μελιτζάνες», λέει γνωστός μάγειρας

Ο Γιώργος Τσούλης αποκαλύπτει πώς μπορούμε να αποτοξινωθούμε από τις λιπαρές τροφές του Πάσχα αλλά και πώς η μελιτζάνα μπορεί να γίνει υποκατάστατο του τσιγάρου

melitzanes
Στο Thema Radio και τον Γιώργο Λαμπράκο μίλησε ο σεφ της Ελένης Μενεγάκη Γιώργος Τσούλης. Ο ίδιος όπως λέει χαρακτηρίζει τον εαυτό του μάγειρα και όχι σεφ έδωσε συμβουλές για το πώς μπορούμε να αποτοξινωθούμε από το λίπος που φάγαμε το Πάσχα αλλά και πώς μπορούμε να κόψουμε το κάπνισμα τρώγοντας μελιτζάνα η οποία περιέχει νικοτίνη. Λέει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσοήλης:

«Μετά από τόσο λίπος που έχουμε φάει αυτές τις μέρες θα χρειαστούμε τροφές οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές και για να καταλάβουμε ποιες είναι οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες είναι η βιταμίνη C, η Ε και η Α.

Ο,τι είναι όξινο είναι και αντιοξειδωτικό,ακτινίδιο, γκρέιπφρουτ για αυτό και λένε ότι είναι καλό όταν ξυπνάμε το πρωί να πίνουμε ένα φυσικό χυμό γκρειπφρουτ, θα μου πεις τώρα είναι πολύ όξινο αλλά κάνει και πάρα πολύ καλό, όπως και τα δαμάσκηνα είναι αντιοξειδωτικά, το αβοκάντο που είναι πεντανόστιμο, τώρα να κόψεις λίγο αβοκάντο, να στύψεις και λίγο λεμονάκι από πάνω, αλατάκι, πιπεράκι λίγο λάδι, τι καλύτερο από το φρέσκο ελαιόλαδο, είναι πολύ ωραίος υγιεινός μεζές.



Επίσης το κουνουπίδι, ένα ωραίο κολπάκι να κάνετε τα παιδιά σας να τρώνε κουνουπίδι, πάρτε τα μπουκάκια μικρά μικρά λαδώστε τα λίγο και βάλτε τα μέσα στο φούρνο στους 180 βαθμούς να ψηθούν για 15' και ντιπ γιαούρτι με κρόκο Κοζάνης διαλυμένο με νεράκι ζεστό να κιτρινίσει κιόλας, λίγο λεμονάκι για τη γεύση, αλατάκι, πιπεράκι. Το μήλο μας κάνει πάρα πολύ καλό, ένα μήλο την ημέρα εξάλλου το γιατρό τον κάνει πέρα. Η μελιτζάνα είναι αντιοξειδωτική, μπορείτε να φτιάξετε μια ωραία μελιτζανοσαλάτα τώρα που αρχίζει και η εποχή της, επίσης ένα tip που το έμαθα τώρα πρόσφατα, γι αυτούς που θέλουν να κόψουν το τσιγάρο να ξεκινήσουν να τρώνε μελιτζάνες, γιατί η μελιτζάνα περιέχει νικοτίνη. Άλλες τροφές που μπορούμε να τρώμε και είναι και της εποχής είναι και τα παντζάρια, εγώ ας πούμε θα τα έλιωνα και θα τα έβαζα σε μια μακαρονάδα και θα έκανα κόκκινα μακαρόνια».

Κλείσιμο
Ακούστε τον Γιώργο Τσούλη και τις διατροφικές του συμβουλές

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης