Γραφειοκρατία και κόστος «διώχνουν» την συνέχεια του Mamma Mia από την Σκόπελο

Γραφειοκρατία και κόστος «διώχνουν» την συνέχεια του Mamma Mia από την Σκόπελο

Η νέα ταινία του επιτυχημένου μιούζικαλ θα γυριστεί στην Κροατία, καθώς εκεί οι διαδικασίες είναι πολύ πιο απλές

Γραφειοκρατία και κόστος «διώχνουν» την συνέχεια του Mamma Mia από την Σκόπελο
Το περιβόητο «τέρας της γραφειοκρατίας», που βασανίζει τους Έλληνες πολίτες σε κάθε τους επαφή με το Δημόσιο, «έφαγε» τώρα και τους ξένους επενδυτές που υποτίθεται πως καιγόμαστε να προσελκύσουμε: Η συνέχεια του εξαιρετικά επιτυχημένου μιούζικαλ Mamma Mia, που είχε γυριστεί το 2007 στην Σκόπελο, «μετακομίζει» στην Κροατία, όπου οι διαδικασίες για μια χολιγουντιανή παραγωγή είναι απλούστερες και άρα, οικονομικότερες...

Ήδη οι παραγωγοί της ταινίας, όπου πρωταγωνιστούν η Μέριλ Στριπ και ο Πιρς Μπρόσναν, έχουν επιλέξει το νησάκι Βις, στην Δαλματία και τα γυρίσματα πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα. Έτσι η Ελλάδα, που είχε σημαντικότατα ωφέλη από την πρώτη ταινία, με την τεράστια εισπρακτική επιτυχία, που έκανε την χώρα μας και ειδικά την Σκόπελο, ιδιαίτερα αγαπητή στο εξωτερικό, χάνει αυτή την ευκαιρία.

Αν και, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η εταιρία παραγωγής Universal δεν έχει προβεί σε επίσημη ανακοίνωση, εν τούτοις πηγές δήλωσαν πως η απόφαση «μετακόμισης» των γυρισμάτων όχι σε ένα ελληνικό νησί, όπως λέει το σενάριο, αλλά σε ένα κροατικό, ήταν ξεκάθαρα για γραφειοκρατικούς και οικονομικούς λόγους. Στην Κροατία, αναφέρει το δημοσίευμα, δεν απαιτείται άδεια για κάθε γύρισμα, η δουλειά γίνεται ευκολότερα και επομένως τα οικονομικά ωφέλη είναι μεγαλύτερα. 

Στην νέα ταινία, που αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους το καλοκαίρι του 2018, δέκα χρόνια μετά την πρεμιέρα της πρώτης, πρωταγωνιστούν, εκτός από την Meryl Streep και τον Pierce Brosnan, η Amanda Seyfried, ο Colin Firth και ο Dominic Cooper. Η βρετανίδα ηθοποιός Lily James εντάσσεται στο καστ και θα υποδυθεί τον χαρακτήρα της Μέριλ Στριπ σε νεαρή ηλικία, καθώς το θέμα της ταινίας (πρόκειται για prequel) έχει να κάνει με τις δικές της περιπέτειες στο ελληνικό καλοκαίρι.

Κλείσιμο








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης