ΣΥΡΙΖΑ: 26 βουλευτές ζητούν φοροελαφρύνσεις για ξένες κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: 26 βουλευτές ζητούν φοροελαφρύνσεις για ξένες κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα

Αποδίδουν την έλλειψη ενδιαφέροντος για μεγάλες ξένες κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα, στην έλλειψη φορολογικών και οικονομικών κινήτρων, αλλά και στις μη ανταγωνιστικές συνθήκες παραγωγής και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που υπάρχουν

Φορολογικές ελαφρύνσεις για ξένες κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα προτείνουν, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν θετικές οικονομικές επιδράσεις για τη χώρα μας, τόσο στο ΑΕΠ όσο και στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, η έλλειψη ενός ανταγωνιστικού φορολογικού πλαισίου είχε ως αποτέλεσμα «πολλές μεγάλες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές που ενδιαφέρθηκαν να αναπτυχθούν στη χώρα μας, πήγαν τελικά σε άλλες χώρες».

Ταυτόχρονα, επικαλούνται μελέτη του ΙΟΒΕ, τον Δεκέμβριο του 2014, σύμφωνα με την οποία, «η προσέλκυση ξένων παραγωγών συνδέεται με ευρύτερες θετικές επιδράσεις στην οικονομία και αναβάθμιση της εικόνας μιας χώρας στο εξωτερικό».

Στην ίδια μελέτη αναφέρεται, μάλιστα, ότι για δαπάνη ύψους 25 εκατ. ευρώ της ξένης μεγάλης παραγωγής «Mamma Mia» στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι το ΑΕΠ της χώρας μπορεί να αυξηθεί έως και κατά 39 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα έμμεσων, άμεσων ή προκαλούμενων επιδράσεων, ενώ η συνολική αύξηση στα έσοδα του κράτους, από φόρους και εισφορές, ανέρχεται σε οκτώ εκατ. ευρώ.

Εκτιμάται, δε, ότι «σε όρους απασχόλησης, μία και μόνο μεγάλη ξένη παραγωγή μπορεί να συντηρήσει, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, πάνω από 755 θέσεις εργασίας, οι περισσότερες βέβαια μικρής διάρκειας, ενώ άλλη σοβαρότατη θετική συνέπεια είναι η έμμεση τουριστική διαφήμιση που επιτυγχάνεται με την προβολή της ταινίας στο εξωτερικό».

«Οι τουριστικές αφίξεις στον τόπο γυρισμάτων, όπως για παράδειγμα Κεφαλλονιά και Σκόπελο, αμέσως μετά την προβολή των ταινιών στο εξωτερικό, σημείωσαν άνοδο από 12,5 έως 14%, ενώ ο τουρισμός επεκτείνεται σε βάθος χρόνου» αναφέρεται στην ίδια μελέτη.

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδουν την έλλειψη ενδιαφέροντος για μεγάλες ξένες κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα, στην έλλειψη φορολογικών και οικονομικών κινήτρων, αλλά και στις μη ανταγωνιστικές συνθήκες παραγωγής και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που υπάρχουν.

Την ερώτηση υπογράφουν, κατά σειρά, οι βουλευτές Νίκος Ξυδάκης, Γιώργος Ακριώτης, Ελένη Αυλωνίτου, Βάλια Βαγιωνάκη, Παναγιώτα Βράντζα, Στάθης Γιαννακίδης, Γιάννης Γκιόλας, Γιώργος Δημαράς, Μανώλης Θραψανιώτης, Αστέριος Καστόρης, Χαρά Καφαντάρη, Τάσος Κουράκης, Ζωή Λιβανίου, Δημήτρης Μάρδας, Κωνσταντίνος Μορφίδης, Θεμιστοκλής Μουμουλίδης, Μάκης Μπαλαούρας, Αριστείδης Μπαλτάς, Γιώργος Ντζιμάνης, Νικόλαος Παπαδόπουλος, Γιώργος Παπαφιλίππου, Κωνσταντίνος Παυλίδης, Γιάννης Σαρακιώτης, Δημήτρης Σεβαστάκης, Αντώνης Συρίγος και Μερόπη Τζούφη.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

@@@@@@

Τι ζούμε θέε μου?????

μπα ...τωρα ξυπνησατε ?

κινηματογραφοφιλοι συντροφοι κουνηστε τη κεφαλα σας μπας κι ερθει το μυαλο στη θεση του

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ekswterikwn_ar

O εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ καλεί την Τουρκία «αντί να κάνει υποδείξεις, να πάψει να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως μέσο πίεσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη» - Είχε προηγηθεί προκλητική ανακοίνωση της Άγκυρας που έκανε υποδείξεις στην Αθήνα

dritsas-foto

Το επιχείρημα αυτό χρησιμοποίησε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας για να απαντήσει στην κριτική για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ στη Μόρια - Τι απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά το σάλο

9
stefanadis-vouli

«Η ψυχολογία του κόσμου είναι ότι επί πέντε χρόνια δυναστεύονται από αυτό το πρόβλημα» και «αυτοί οι άνθρωποι δεν θα φύγουν ποτέ» είπε ο βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης

mouzalasne1-

«Εγώ κατηγορώ γιατί λέγεται και πλασάρεται ότι θα κλείσει η Μόρια, είναι ανέφικτο στους χρόνους τους οποίους υπόσχονται και στον τρόπο με τον οποίο κλείνουν το μάτι και κοροϊδεύουν τους λαούς των νησιών» είπε ο Γιάννης Μουζάλας

3