Survivor: Οι Μαχητές «έδωσαν» τον αγώνα επικοινωνίας, για να έχουν πλεονέκτημα στην ασυλία

Survivor: Οι Μαχητές «έδωσαν» τον αγώνα επικοινωνίας, για να έχουν πλεονέκτημα στην ασυλία

Η στρατηγική των Μπλε και οι «υποσχέσεις» του Μισθοφόρου για ρεβάνς - Μοιραίος ο Σπαλιάρας, τον «καρφώνουν» και οι συμπαίκτες του - «Ήρωας» ξαφνικά και μάλλον αργά ο Χρανιώτης - Μόνη της έκλαιγε η Ευρυδίκη μιλώντας με τους δικούς της

Survivor: Οι Μαχητές «έδωσαν» τον αγώνα επικοινωνίας, για να έχουν πλεονέκτημα στην ασυλία
Κορυφαία κίνηση στρατηγικής, που όμως θα κριθεί στον κρίσιμο αποψινό αγώνα για την ασυλία, έκαναν στη χθεσινή σύγκρουση με τους Διάσημους οι Μαχητές στο Survivor
, σε μία προσπάθεια να μην μπουν στη διαδικασία αποχώρησης παίκτη από την ομάδα τους. Επέλεξαν να μην χτυπήσουν με όλες τους τις δυνάμεις το έπαθλο της επικοινωνίας (συνοδευόμενο με κάποια γαλακτοκομικά), που ήταν χθες, αλλά να επικεντρωθούν στον σημερινό, επιδιώκοντας να πετσοκόψουν κι άλλο τους Κόκκινους και να τους αφήσουν με δύο παίκτες!

Οι Μαχητές κατέβηκαν λοιπόν με τον πιο αδύναμο παίκτη τους, τον Σπαλιάρα και τον Μάριο, ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα τραυματισμό στο πόδι, ώστε να κρατήσουν φρέσκους και αγριεμένους τον Αναγνωστόπουλο και τον Βασάλο, με τους οποίους θα εμφανιστούν απόψε – μαζί πάντα με τη Σάρα βέβαια. Αν τέτοιο καλό ροτέισον έκανε κι ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ, δεν θα σερνόταν στους τελικούς του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να τον κάνει ο Παναθηναϊκός αλοιφή!

Κλείσιμο
Ο Αναγνωστόπουλος εξηγούσε σε διάφορες κουβέντες ότι το έπαθλο της επικοινωνίας δεν είναι πλέον τόσο σημαντικό, όσο φτάνουμε στο τέλος του παιχνιδιού και ότι μεγαλύτερη σημασία έχει η κατάκτηση της ασυλίας. «Ας δουν τους δικούς τους τώρα κι από κοντά πολύ σύντομα
» έλεγε με νόημα, δίνοντας έμμεσα υποσχέσεις για μεγάλη νίκη απόψε.

Ο Βασάλος έφτασε να αμφισβητεί ακόμη και τη θετική επίδραση της επικοινωνίας των παικτών με τους δικούς τους ανθρώπους, για να αιτιολογήσει την επιλογή που έκανε η ομάδα του: «Ίσως επηρεαστούν αρνητικά
» έλεγε!

Βέβαια μένει να αποδειχθεί στην πράξη ότι η επιλογή των Μαχητών ήταν ορθή. Πάντως στον χθεσινό αγώνα παραλίγο να κερδίσουν, ακόμη κι έτσι. Έχασαν τελικά στις λεπτομέρειες (με 10-8), παρότι είχαν προηγηθεί κάποια στιγμή με 7-5. Μοιραίος ήταν ο Σπαλιάρας ο οποίος, αφού κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι τον Αγγελόπουλο, μετά δεν σταύρωσε νίκη, καθώς έγραψε πέντε περήφανες ήττες, φέρνοντας σε απόγνωση τους συμπαίκτες του.

Μάλιστα έγινε και το πρωτοφανές, να τον τρολάρουν ανοιχτά και οι αντίπαλοι. Σε κάποια στιγμή και ενώ ο παρουσιαστής και μοντέλο μόλις είχε χάσει ένα παιχνίδι στο τσακ από τον Χρανιώτη, έκαναν «ζντο» φωνάζοντας το όνομά του: «Σπαλιάρας». Το μάτι του Γιάνναρου γύρισε προς στιγμή σαν τα φρουτάκια στα μηχανάκια καζίνου, αλλά οι Διάσημοι έσπευσαν όλοι μαζί να του πουν ότι πρόκειται για χιούμορ και όχι ειρωνεία. Ο Σπαλιάρας είχε τον πόνο του και το μόνο που δεν χρειάζονταν εκείνη την ώρα ήταν ένας ακόμα καβγάς, που θα τον αποσυντόνιζε περισσότερο. Αγγελόπουλος και Χρανιώτης ίδρωσαν για λίγο, φοβούμενοι κακά ξεμπερδέματα με την έμπνευσή τους, αλλά τελικά κατάφεραν να το…. σώσουν κάνοντας τα κουνάβια – δεν είναι και το πιο κομψό να κάνεις πλάκα σε έναν άνθρωπο, που έχει τα χάλια του!

 


Η φιλότιμη προσπάθεια του Μάριου και η φοβερή απόδοση Χρανιώτη
Η κακή απόδοση του Σπαλιάρα άγχωσε στο τελευταίο ματς τον Μάριο, ο οποίος έχει μία περίεργη συμπεριφορά με τους τραυματισμούς: αντί να τον κάνουν χειρότερο, του βγάζουν φοβερή ενέργεια – το είδαμε και μόλις επέστρεψε από το νοσοκομείο, το είδαμε και χθες, που το πόδι του ήταν πληγωμένο. Έτρεχε σαν ελάφι, πήδαγε σαν να μην υπάρχει αύριο και έφτανε στις βολές πιο γρήγορα από τους αντιπάλους του. Αν δεν ήταν τραυματισμένος θα έπρεπε να τον παίρνουν με τρικάμερο για να τον προλαβαίνουν!

Κέρδισε μάλιστα άνετα τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια που έδωσε, αλλά τελικά προδόθηκε στα άλλα δύο: Στο πρώτο από την τρομερή ευστοχία του Χρανιώτη. Βλέποντας τον ηθοποιό να βάζει δύο γκολ σε δύο βολές δεν άντεξε και σχολίασε «αυτός κάνει 2 στα 25 και τώρα 2 στα 2;» - δεν είχε κι άδικο, αλλά όλα είναι πιθανά! Στο δεύτερο από τη βιασύνη του να φτάσει πριν τον Αγγελόπουλο στις βολές. Του έπεσε δύο φορές το μπαλάκι και έτσι έχασε το πλεονέκτημα που είχε αποκτήσει. Ήταν φανερό ότι αγχώθηκε, αφού το σκορ είχε φτάσει στο 9-8 υπέρ των Διάσημων και δεν υπήρχε άλλο περιθώριο - ο Σπαλιάρας είχε κάνει αμέσως πριν το θαύμα του, χάνοντας από τον Χρανιώτη.

Βασάλος και Μάριος δεν άντεξαν μετά τον αγώνα και του έριξαν όλη την ευθύνη για την ήττα. Ο Κύπριος μάλιστα σημείωσε ότι ο Σπαλιάρας ήταν θυμωμένος με την απόδοσή του, όχι τόσο όμως όσο θα ήταν εάν άλλοι συμπαίκτες του είχαν αυτό το αρνητικό σκορ – εννοούσε ότι θα γκρίνιαζε περισσότερο! Σε μεγάλη εκτίμηση τον έχουν τον Σπαλιάρα στην καλύβα των Μπλε!

Σημειωτέον ότι πέρα από τις τέσσερις νίκες του Μάριου και τη μία του Σπαλιάρα, οι Διάσημοι πήραν και 3 από την Σάρα, η οποία ήρθε «μία η άλλη» με την Ευρυδίκη – από τρεις νίκες και τρεις ήττες η καθεμιά!

Η Ευρυδίκη εμφανιζόταν για άλλη μία φορά σαν να έκανε κάτι φοβερό στον αγώνα! Έφτασε στο σημείο να κάνει και παρατηρήσεις στον Αγγελόπουλο η Βαλαβάνη, ότι δεν ήταν τόσο καλός όσο άλλες φορές! Δώσε θάρρος…

Μάλιστα ο Σάκης Τανιμανίδης της έδωσε συγχαρητήρια για την απόδοσή της, «ξεχνώντας» να κάνει με την ίδια θέρμη το ανάλογο και στην Σάρα, παρότι ήλθαν ισόπαλες. Η προσπάθεια να αναδειχθεί η Ευρυδίκη ως φοβερή αθλήτρια συνεχίζεται – ίσως για να δικαιολογηθεί τυχόν παρουσία της στα ημιτελικά!



Οι Διάσημοι κέρδισαν γιατί είχαν βοήθεια από το… πουθενά! Δηλαδή από τον Χρανιώτη, ο οποίος πρέπει να έχει παίξει πολύ… χόκεϊ τύπου λούνα παρκ! Διότι αυτό το τελικό στάδιο του χθεσινού παιχνιδιού ήταν και το καθοριστικό, όπως αποδείχθηκε: ένα τραπέζι σαν αυτό που συναντάμε στα «Αηδονάκια» - αν υπάρχουν ακόμα – και σε άλλα λούνα παρκ, όπου παίζαμε μικρότεροι με φίλους ή μεγαλύτεροι με τα παιδιά μας, χόκεϊ! Οι παίκτες έπρεπε να περάσουν δύο δισκάκια από αντίστοιχους στόχους, σαν γκολ! Ο Χρανιώτης έδωσε ρέστα σε αυτό το κομμάτι και κέρδισε τρεις φορές τον Σπαλιάρα και μία τον Μάριο, παρότι δεν ήταν και τόσο γρήγορος στη διαδρομή.





Ο Αγγελόπουλος ήταν μέτριος χθες. Γρήγορος μεν, αλλά κατάφερε να χάσει δύο φορές από τον Κύπριο και μία από τον Σπαλιάρα. Έριχνε δε τις βολές σαν κάτι εξάχρονα. Μέχρι να βρει μία μηχανική για τις βολές, τού κάνανε πλάκα οι άλλοι (είχε 3 ήττες στα 4 πρώτα παιχνίδια του) και είχε αρχίσει να παίρνει ανάποδες.

.

 
Στίβος για σερβιτόρους!
Ο στίβος δεν ήταν πολύ απαιτητικός σε αθλητικά προσόντα, όσο σε ικανότητα ισορροπίας. Και μάλιστα μία σύνθετη δοκιμασία, αφού οι παίκτες περνούσαν και έτρεχαν σε δοκούς και άλλα εμπόδια, με ένα δισκάκι στο χέρι, που πάνω είχε ένα μπαλάκι, το οποίο δεν έπρεπε φυσικά να πέσει κάτω. Θύμιζε το χθεσινό παιχνίδι τους διαγωνισμούς με τους σερβιτόρους (πρόσφατα έγινε στη Λάρισα με 1000 συμμετέχοντες!), που τρέχουν με γεμάτους δίσκους και όποιος πάει πιο γρήγορα χωρίς να σπάσει φλιτζάνια και ποτήρια κερδίζει. Αγγελόπουλος και Μάριος, με την ταχύτητα που πήγαιναν έδειξαν ότι μάλλον έχουν δουλέψει πολύ σε θρησκευτικά πανηγύρια, αλλιώς δεν εξηγείται τέτοια εξοικείωση με το άθλημα! Κι αν δεν έχουν δουλέψει, είναι έτοιμοι εφόσον χρειαστεί – μάθε τέχνη κι άστηνε και αν πεινάσεις πιάστηνε, λέει η παροιμία, μιας και ο Αγγελόπουλος μιλούσε κι αυτός με παροιμίες χθες κάποια στιγμή.

 
Τα γαλακτοκομικά και η επικοινωνία με θαυμαστές και οικογένεια
Τώρα τελευταία έχει παρατηρηθεί κάτι μόλις αρχίζει η απόλαυση των επάθλου, ειδικά όταν αυτό είναι φαγητό. Δεν είναι μόνο τα επίμονα κοντινά πλάνα από τα προϊόντα και η προβολή της φίρμας που διαφημίζεται – αυτό είναι λογικό! Είναι και οι παίκτες, ειδικά ο Αγγελόπουλος, αλλά και άλλοι, που επιδίδονται σε καλά λόγια για τις εταιρίες και τα προϊόντα τους! Χθες ο Ντάνος παραλίγο να δώσει διάλεξη για κάτι γαλακτοκομικά με πρωτεΐνες, σαν να είχε κάνει διδακτορικό πάνω στο θέμα – από κοντά και η Ευρυδίκη, αλλά και ο Χρανιώτης, που εξηγούσε ότι ο οργανισμός του δέχθηκε παρά πολύ καλά το γάλα και το γιαούρτι μετά από μήνες στέρηση. Έτοιμοι για το Χημείο του Κράτους είναι τούτοι. Το έχουν πιάσει, καθώς φαίνεται  το νόημα, εκεί στον Άγιο Δομίνικο, όσο φτάνουμε προς το τέλος του παιχνιδιού και όλοι μπαίνουν στο παιχνίδι της διαφήμισης και της προβολής.



Στην επικοινωνία ζήσαμε και πάλι κορυφαία στιγμιότυπα. Αυτή τη φορά άξιζε τον κόπο. Στην αρχή οι παίκτες διάβασαν μηνύματα θαυμαστών. Ήταν δυο τρία επιλεγμένα μηνύματα για να τους τονώσουν το ηθικό. Πλάκα θα είχε βέβαια να τους εμφάνιζαν και μηνύματα με αντίθετο περιεχόμενο, αλλά οι αρμόδιοι κρατάνε το γέλιο για τους εαυτούς τους μάλλον.

Στον Χρανιώτη έφτασε ένα θερμό μήνυμα από μία Εμμανουέλλα, ένα όνομα που φάνηκε να τον φτιάχνει πολύ, για προφανείς λόγους. Ως ηθοποιός έδειξε εγκράτεια. Μία Μαρίνα τον άφησε ξερό, αφού του έγραφε «συνέχισε έτσι και θα φτάσεις στον τελικό»! Μεγάλη μπουκιά φάε, Μαρίνα, αλλά μεγάλα λόγια μη λες, θα τον καταστρέψεις τον άνθρωπο!

Μετά ήρθε η σειρά του Ντάνου, ο οποίος μέσα στη χαρά και τον ενθουσιασμό απ’ αυτά που διάβαζε, χαλάρωσε και του φύγανε κάτι ελληνικούρες. «Θα βγάλω ασπροπρόσωπη την άποψή της» είπε για το μήνυμα της Μαριάνας, που του ευχήθηκε να είναι αυτός ο νικητής! Ναι, βέβαια, αρκεί να την ασβεστώσεις λίγο την άποψη, όπως τα σπίτια στις Σποράδες! Στην Κατερίνα που έγραφε σύνθημα «Ντάνο άρχοντα πάρε μας τα υπάρχοντα» (δεν ξέρεις αν τα λένε σοβαρά ή αστεία, εδώ που τα λέμε) και του ευχόταν καλή συνέχεια, απάντησε ότι «η συνέχεια είναι νευραλγική»! Οι νευραλγίες μας να δεις τι συνέχεια θα έχουν αν επιμένεις να πετάς λέξεις, που δεν ξέρεις, όπως τα ζωηρά παιδάκια την άμμο στους λουόμενους και τους τρελαίνουν!

Μετά διάβασε μηνύματα θαυμασμού η Ευρυδίκη. Τα μηνύματα ήταν τρία. Το πιθανότερο να ήταν από τους τρεις θαυμαστές που έχει η Βαλαβάνη, εκτός οικογενείας και στενού φιλικού κύκλου. Προφανώς μπήκε στον κόπο όλο το κοινό της για να βγει αυτό το αποτέλεσμα.

Η Ευρυδίκη έκανε μία αξιοθαύμαστη προσπάθεια να συγκινήσει τον κόσμο, όταν ήρθε το δεύτερο μέρος της επικοινωνίας, η συνομιλία μέσω εικόνας με τους δικούς της ανθρώπους – τη μάνα και την αδελφή της συγκεκριμένα. Έβαλε τα κλάματα, (όχι ακριβώς με δάκρυ κορόμηλο πάντως), εξέφρασε χωρίς αναστολές τα θερμά της συναισθήματα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει ούτε τους δικούς της να κλάψουν! Η μάνα της, την προέτρεψε να μην κλαίει και της είπε «θα έρθεις σύντομα κοντά μας». Ήταν μία δήλωση που εκφράζει τους περισσότερους τηλεθεατές, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει πράξη!

Ο Ντάνος μίλησε με τη μάνα του και η αγωνία του ήταν μην τύχει και παντρευτεί (η μάνα του) και ο ίδιος δεν προλάβει να πάει στο γάμο, λόγω Survivor!

Τα καλύτερα γίνανε με τον Χρανιώτη, ο οποίος μίλησε με τον αδελφό του και τη νύφη του, που κάνανε μπάνια στο Λαμπίρι της Αχαΐας – ωραίο μέρος, αλλά όχι όσο απέναντι και λίγο πιο δυτικά! Ο αδελφός Χρανιώτης λοιπόν του είπε «θα σε δούμε σε λίγες μέρες» και ίσως αυτή να ήταν η πιο σοφή κουβέντα απ’ όσες ακούσαμε χθες. «Δεν ξέρω αν θέλω να μείνω ή να πάω πίσω, γιατί βλέπω ότι τους λείπω» είπε αυθόρμητα ο ηθοποιός. Υπομονή λίγο Γιώργο και θα δεις – η υπομονή είναι αρετή, άσε που όπως και η υπερβολή (κυρίως αυτή δηλαδή) σε οδηγεί στο παλάτι της σοφίας!

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης