Survivor: Με «δημοψήφισμα» θα βγαίνουν οι δημοφιλέστεροι και αντιπαθέστεροι

Survivor: Με «δημοψήφισμα» θα βγαίνουν οι δημοφιλέστεροι και αντιπαθέστεροι

Έτσι θα γίνονται πλέον οι αποχωρήσεις - Θα γίνει 24ωρη ψηφοφορία για τα ποσοστά δημοφιλίας κάθε παίχτη - «Κέρωσε» ο Κοκκινάκης, μόλις του ανακοινώθηκε ότι φεύγει και μένει ο Μπο - Το φιλί Εσκιμώων αντάλλαξαν Αγγελόπουλος και Χρανιώτης

Survivor: Με «δημοψήφισμα» θα βγαίνουν οι δημοφιλέστεροι και αντιπαθέστεροι
Ο Τσίπρας δεν θα κάνει δημοψήφισμα αυτό το καλοκαίρι. Θα κάνει όμως ο Ατζούν στο Survivor
– δεν την γλιτώνουμε δηλαδή τη δουλειά, άπαξ και μας κατάλαβαν ότι κάτι τέτοια μας εξιτάρουν σαν λαό και τα γουστάρουμε πολύ.

Τον πρωθυπουργό Αλέξη και τις περίεργες εμπνεύσεις του φοβόμασταν, αλλά από τον τούρκο παραγωγό του Survivor θα τη βρούμε τελικά. Ότι το Survivor δεν έχει πάντα σταθερούς κανόνες και ότι πολλές φορές ο Ατζούν αυτοσχεδιάζει με βάση την εξέλιξη κάθε φορά του παιχνιδιού, ήταν γνωστό εξ αρχής – έχουν παλαβώσει οι άνθρωποι του ΣΚΑΙ που συνεργάζονται μαζί του, με τις αλλαγές που κάνει στον σχεδιασμό. Έτσι άλλωστε μας προέκυψε και το περίφημο διήμερο της ελληνοτουρκικής σύγκρουσης, με τα έξτρα επεισόδια, που φυσικά έκαναν πάταγο.

Κλείσιμο
Ότι θα διοργάνωνε όμως κάτι σαν «δημοψήφισμα» για να εκφραστεί ο κόσμος για τους παίκτες του Survivor, ξάφνιασε πολλούς. Και ουσιαστικά αλλάζει τα δεδομένα με τα οποία πήγαινε μέχρι τώρα το παιχνίδι. Το φιλοθεάμον κοινό παίρνει στα χέρια του την κατάσταση πλέον και έχει την ευκαιρία να εκφράσει τα αισθήματά του.

Όλοι οι παίκτες (και οι 9 εναπομείναντες) θα τεθούν στην κρίση του λαού ταυτόχρονα! Το παιχνίδι ενισχύει τον διαδραστικό του χαρακτήρα και διαμορφώνει κλίμα, που θυμίζει… εκλογές. Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουν οι «ντανικοί» από τους «σπαλιαρικούς», οι «μισθοφορόφιλοι» από τους «βασαλικούς», οι «χρανιωτικοί» από τους φαν του Μπο και τους «αδελφούς Κύπριους», αλλά και οι «σαρικοί» από τους (όποιους) «βαλαβανικούς»! Εδώ δεν χωράνε λόγια του αέρα και αναρτήσεις στο facebook, τα κοινώς λεγόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ούτε σχόλια ανέξοδα, κορώνες ανεύθυνες και επιπόλαια τιτιβίσματα!

Έτσι όπως γίνανε τα πράγματα, ο καθένας μπορεί να μιλήσει τώρα ή να σιωπήσει στη συνέχεια. Ή μιλάμε για συμμετοχική δημοκρατία, που έλεγε κι ο Γιώργος Παπανδρέου (ρε τι θυμηθήκαμε τώρα) ή αεριζόμαστε – στη λογική του Παπανδρέου ήταν το ίδιο, αλλά αυτό είναι για άλλη συζήτηση. 


Η νέα διαδικασία
Η ιδέα, όπως την περιέγραψε ο Σάκης Τανιμανίδης έχει ως εξής: Στο επόμενο συμβούλιο, Κυριακή ή Δευτέρα προφανώς, θα μπουν όλοι οι παίκτες στην κρίση του τηλεοπτικού κοινού. Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα διαρκέσει 24 ώρες (και όχι μισή όπως τώρα και μάλιστα μέσα στην άγρια νύχτα) και οι συμμετέχοντες θα ψηφίζουν αυτόν που συμπαθούν. Από τη βούληση του κυρίαρχου λαού (κυρίων των ανήλικων ως φαίνεται) θα διαμορφωθεί ένας κατάλογος, με τα ποσοστά που έλαβαν οι παίκτες. Σαν λίστα με επιτυχόντες και αποτυχόντες. Θα υπάρχει δηλαδή μία κατάταξη, ως βάση για τα περαιτέρω.

Οι αγώνες ασυλίας θα συνεχιστούν κανονικά. Οι παίκτες θα ψηφίζουν ποιον θέλουν να διώξουν και ένας που θα έχει ατομική ασυλία θα προτείνει έναν ακόμη υποψήφιο για έξωση. Όπως γίνεται μέχρι τώρα. Αλλά πλέον δεν θα γίνεται επιτόπου ψηφοφορία μισής ώρας. Μόλις προκύψουν οι δύο προς αποχώρηση, οι υπεύθυνοι θα κοιτάζουν τη λίστα που θα έχει διαμορφωθεί στο μεταξύ. Όποιος είναι πιο πάνω θα του λένε «μπράβο, τη βόλεψες, μπορείς να γυρίσεις στις καρύδες σου». Όποιος είναι πιο χαμηλά στη λίστα θα του λένε «ξέρεις, ο ανάδρομος Ερμής δεν ευνοεί το ζώδιό σου αυτή την εβδομάδα» και «καλύτερα είναι να γυρίσεις στην Αθήνα να δεις και κείνους τους δικούς σου που σε νοστάλγησαν». Στους πιο σκληραγωγημένους θα το λένε πιο ωμά: «Έχεις να εμφανιστείς στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη τη Δευτέρα, γι’ αυτό μην καθυστερείς και αγχωθεί η κοπέλα»! Για όποιον δεν καταλαβαίνει το υπονοούμενο υπάρχει και το «πού πας ρε Καραμήτρο», για να μην ξεχνιόμαστε!  

Η ψηφοφορία, που μάλλον θα μείνει κρυφή για το κοινό και θα είναι μόνο στη διάθεση της παραγωγής, θα δώσει την ευκαιρία να ξαναμετρηθούν, αλλά σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες πλέον, όσοι είχαν τεθεί μέχρι τώρα στην κρίση του κοινού. Διότι αλλιώς μετριέται η αποδοχή του Μπο, για παράδειγμα, όταν είναι απέναντι στον Κοκκινάκη ή τη Λάουρα κι αλλιώς όταν μετέχουν όλοι οι παίκτες και ο καθένας θα έχει απέναντί του 8 αντιπάλους!

Θα μετρηθούν όμως για πρώτη φορά και όσοι δεν γνώρισαν ποτέ τον τάκο της υποψηφιότητας – «ωραίο μέρος», σύμφωνα με τον Χρανιώτη. Στη δεύτερη κατηγορία είναι για παράδειγμα ο Μάριος. Έτσι θα μπουν για πρώτη φορά στο παιχνίδι της επιλογής οι Κύπριοι τηλεθεατές, που παρακολουθούν χωρίς να έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ για τηλεφωνήματα και sms – και τα κρατάνε για τον τελικό, αν δεν τα φάνε στο μεταξύ σε σεφταλιές. 




Η αποχώρηση του Κοκκινάκη
Οι Γάλλοι έχουν μία έκφραση: «tabló viván». «Ζωντανό πορτρέτο», ας πούμε. Πρόκειται γα την «αναπαράσταση μιας ιστορικής συνήθως σκηνής με ζωντανά ακίνητα πρόσωπα, ώστε να δίνουν την εντύπωση ζωγραφικού πίνακα», όπως αναφέρεται σχετικώς στη βιβλιογραφία. Δηλαδή είναι, τρόπον τινά ένα πρόσωπο, που μένει ακίνητο, για να δώσει την αίσθηση πίνακα!

Στην εφαρμογή του Survivor, αυτό λέγεται «Κώστας Κοκκινάκης την ώρα που ακούει ότι αποχωρεί από το παιχνίδι» - νέος ορισμός, δικός μας! Ο Σάκης προσπάθησε να του το φέρει γλυκά. Να το καθυστερήσει και λίγο, ώστε να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι μέχρι εδώ ήταν τα ψωμιά του – και οι καρύδες του. Όμως το «ευχαριστούμε, δεν θα σας χρειαστούμε άλλο, μπορείτε να πηγαίνετε» ποτέ δεν ακούγεται καλά. Ο πολίστας, που έχασε στη σχετική ψηφοφορία του κοινού, απέναντι στον Μπο, κέρωσε. Δεν ήθελε και πολύ βέβαια να μείνει στήλη άλατος. Συνήθως είναι ανέκφραστος και οι περισσότεροι αδυνατούν να καταλάβουν εάν είναι χαρούμενος ή λυπημένος, προβληματισμένος ή ανέμελος. Καμία φορά υπάρχει θέμα κι αν είναι ξύπνιος, ή κοιμάται με ανοιχτά τα μάτια - αυτό είναι γνωστό ότι το συνηθίζουν τα νεογέννητα, ενώ πρόκειται για σπάνιο σύνδρομο όταν μιλάμε για μεγαλύτερους και μάλιστα μεταξύ άλλων ταλαιπωρεί και τη Miss Universe 2014 Παουλίνα Βέγκα από την Κολομβία!

Ο χιουμορίστας, κατά τα άλλα, Κοκκινάκης έσπασε έτσι το ρεκόρ του Χανταμπάκη! Έμεινε αποσβολωμένος για αρκετή ώρα, είτε γιατί δεν το περίμενε, είτε διότι όντως στενοχωρήθηκε, αφού έφτασε πολύ μακριά στο παιχνίδι, για να του είναι εύκολο να φύγει τώρα. Πάντως όταν συνήλθε ήταν κύριος. Ευχαρίστησε για την εμπειρία, αγκάλιασε τους συμπαίκτες του, αποχαιρέτισε τους πάντες και αποχώρησε αξιοπρεπώς.

Με τούτα και με κείνα τη σκαπουλάρισε για τουλάχιστον μία βδομαδούλα ακόμα ο ράπερ, που μπορεί περισσότερο από τον καθένα να πει τη φράση «άφησα στην Καραϊβική τα… κιλά μου»! Έχει αδυνατίσει τόσο, αλλά ταυτόχρονα και γυμναστεί που εντυπωσιάζει πλέον και τον Χρανιώτη. Σε ένα ρεσιτάλ ληρολογήματος, ο ηθοποιός είπε για τον Μπο ότι είναι… «μεταμορρφωτικός» (;;;;) και ότι «πέταξε το σώμα του και φόρεσε καινούργιο»!!! Μάλλον είχε στο νου του κάτι από την ταινία του Αλμαδοβάρ «Το δέρμα που κατοικώ», δεν εξηγείται αλλιώς! Απλώς τα έχει μπλέξει κι από την πείνα δεν είναι σαφές τι λέει.

Το κενό του Κοκκινάκη πάντως θα φέρει προβλήματα στην παραλία των Διάσημων. Ο πολίστας ήτανε προκομμένος και για σπίτι, όχι κάνα ρέμπελο, που τα περιμένει όλα από τις γυναίκες. Μαγείρευε στην παραλία και γενικά ήταν στη νοικοκυροσύνη πολύ πρώτος και ακομπλεξάριστος. Αν υπήρχε σίδερο θα έκανε κι απ’ αυτό!

Επειδή όμως ποτέ ένα κακό δεν έρχεται μόνο του, η υπόθεση είχε και συνέχεια. Το ρόλο της μαγείρισσας στην παραλία των Κόκκινων ανακοίνωσε ότι θα τον αναλάβει η Ευρυδίκη, που άφησε να εννοηθεί ότι σαν άλλος Πανοραμίξ, έχει πάρει όλα τα μυστικά της κατσαρόλας από τον πολίστα φίλο της. Με το που την άκουσε ο Αγγελόπουλος, δαγκώθηκε! Ένα «ωχ» πρέπει να το είπαν από μέσα τους και οι άλλοι εναπομείναντες στην ομάδα, καθώς η Ευρυδίκη έδειξε τέσσερις μήνες τώρα, ότι την μαγειρική την ξέρει μόνο εξ όψεως και υπάρχει μία αμοιβαία αντιπάθεια μεταξύ τους.

 


Επέστρεψαν στις νίκες οι Διάσημοι
Νωρίτερα, είχε διεξαχθεί ένας αγώνας μεταξύ Διάσημων και Μαχητών με έπαθλο επικοινωνία με αγαπημένους, αλλά κυρίως μία βόλτα στην Πούντα Κάνα (Punta Cana), ένα τουριστικό θέρετρο του Αγίου Δομίνικου, όπου οι νικητές πήγαν με ιδιωτικό αεροσκάφος παρακαλώ, επισκέφτηκαν ένα πολύβουο κλαμπ, το coco bongo (φυσικά βρώμικοι κατευθείαν από τη χαβούζα της παραλίας) και μετά κοιμήθηκαν σε ξενοδοχείο και απόλαυσαν δείπνο και πρωινό.



Την επομένη στην παραλία ο Σπαλιάρας πήγε να τους κάνει πλάκα. Πιθανόν να είχε παρακούσει και αντί να για coco bongo, να νόμιζε ότι οι άλλοι πήγαν για μπούνγκα μπούνγκα πάρτι – τρέχει το αίμα του Σίλβιο στις φλέβες του Σπαλιάρα! Οι άλλοι τον αποπήραν, αφού ξέρουν πια ότι ο παρουσιαστής είναι πειραχτήρι και βάζει φιτιλιές – με κάτι τέτοια έφτασε ως εδώ και φιλοδοξεί να πάει μέχρι τέλους, όταν οι άλλοι τρώνε χώμα στους αγωνιστικούς στίβους και δαγκώνουν μάταια τα σίδερα.

Το έπαθλο κέρδισαν μετά από σερί ηττών οι Διάσημοι, γιατί έδειξαν σημάδια αγωνιστικής ζωής. Πιο αποφασιστικοί και πεισμωμένοι από τα στραπάτσα εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση των Μαχητών, των οποίων έχει αλλάξει η όψη από τα φαγητά και την καλοπέραση. Τα ροδαλά πρόσωπα και η χαλάρωση των μυών, από την… τρυφηλή ζωή που κάνουν τώρα τελευταία οι Μπλε, έφερε και την ήττα. Βέβαια χρειάστηκε και ο παράγοντας τύχη.

Το χθεσινό αγώνισμα  δεν αντέχει στην κριτική. Ήταν ίσως το λιγότερο «αθλητικό» αγώνισμα που έχει γίνει στο Survivor. Οι παίκτες έκαναν μία τσουλήθρα, κολυμπούσαν τρία μέτρα και αφού έβγαιναν στη στεριά, περνούσαν μετά από εμπόδιο ούτε καν είκοσι μέτρων που απαιτούσε ισορροπία και σκυψίματα. Η διαδρομή αυτή ήταν πολύ μικρή για να αποκτήσει κανείς ισχυρό προβάδισμα. Ακόμα και ο Μπο που βγαίνει από τη θάλασσα πιο δύσκολα κι από όσο η χώρα από τα μνημόνια, προλάβαινε τελικά να κάνει βολές.



Είναι ενδεικτικό ότι όλοι οι παίκτες, έφτασαν στην τελική φάση των βολών. Εκεί έπρεπε να σπρώξουν ένα μπαλάκι σε ένα ανοδικό διάδρομο και να πετύχουν να σταθεί αυτό σε ένα μικρό χώρο στην κορυφή. Ήταν απλώς θέμα ελέγχου της δύναμης του χεριού. Εάν το έριχναν δυνατά, έφευγε από το στόχο εύκολα και έπεφτε. Εάν το έκαναν αδύναμα, δεν έφτανε καν στην κορυφή και γύριζε πίσω.

Οι Διάσημοι τον βρήκαν πιο εύκολα τον τρόπο των βολών, ήταν πιο συγκεντρωμένοι και φανατισμένοι και τους πήγαν όλα καλά. Επικράτησαν 10-5, με τον Χρανιώτη να κάνει τρεις νίκες, ενώ από δύο είχαν οι Αγγελόπουλος, Κοκκινάκης και Ευρυδίκη και μία ο Μπο. Από τους Μπλε μόνο ο Μάριος είχε δύο νίκες, τη μία μάλιστα κατά του Αγγελόπουλου. Ο Σπαλιάρας ήταν και πάλι πολύ καλός στις διατάσεις και τις συμβουλές – έφερε και μία νίκη!






Αγκαλιές και φιλιά Εσκιμώων από Ντάνο και Χρανιώτη
Περισσότερο κι από το ίδιο το αγώνισμα, ενδιαφέρον είχαν τα παραλειπόμενα και όσα γινόντουσαν στους πάγκους και τους πανηγυρισμούς. Από τον σταυρό που έκανε ο Σπαλιάρας (τον κόλλησε ο Αγγελόπουλος) ανάμεσα στις γνωστές κραυγές του «σφάξε» και τα ελεγχόμενα νεύρα του Βασάλου, που έχανε συνέχεια χθες, έως τα ξεσπάσματα που είχαν οι Αγγελόπουλος και Χρανιώτης.

Οι δυο τελευταίοι μονοπώλησαν το ενδιαφέρον. Ήταν γενικά πολύ αφοσιωμένοι στη μάχη. Ο Αγγελόπουλος όμως πιο νευρικός, ενώ ο ηθοποιός πιο ήρεμος. Όταν κάποια στιγμή ο πρώτος άρχισε να φωνάζει, ο δεύτερος του συνέστησε με έντονο τρόπο να ηρεμήσει και μόλις είδε ότι δεν τον πείθει, ξέσπασε πετώντας κάτι παγούρια και φεύγοντας από το σημείο για να μην γίνουν χειρότερα. Οι άλλοι συνιστούσαν σε Αγγελόπουλο και Χρανιώτη να ηρεμήσουν, αλλά ήταν και οι δύο τρελαμένοι. Αμέσως μετά όμως αγκαλιάστηκαν θερμά, με αφορμή τη δεύτερη νίκη του ηθοποιού.

Το αποκορύφωμα ήρθε όταν ο Χρανιώτης έκανε το τελικό 10-5, δίδοντας τη νίκη στην ομάδα του. Έμεινε στα γόνατα στο έδαφος και ο Αγγελόπουλος τον πλησίασε. Ένωσαν αρχικά τα μέτωπά τους και μετά τις μύτες τους. Η τελευταία αυτή κίνηση είναι το λεγόμενο φιλί των Εσκιμώων! Ο σκληραγωγημένος αυτός λαός φοβάται μήπως τα στόματα παγώσουν και μείνουν κολλημένα και έτσι δεν φιλάνε με τα χείλη, αλλά με τη μύτη! Είναι κι αυτό μία έκφραση αισθημάτων!

Αμέσως μετά ο Αγγελόπουλος πήρε στον ώμο του τον Χρανιώτη, σαν σακί με πατάτες ή καλύτερα όπως κάνουν οι κυνηγοί με τα μεγαλόσωμα θηράματά τους, και έκανε κάτι σαν γύρο του θριάμβου, ενώ οι άλλοι συμπαίκτες τους συμμετείχαν με φιλικά χτυπήματα.




Μάνα, μου ‘λειψες  
Η «επικοινωνία» είναι μακράν το πιο αδιάφορο επί της ουσίας έπαθλο, που προβλέπεται από το παιχνίδι. Ένα δύο γραπτά μηνύματα με κάποιο αγαπημένο πρόσωπο δεν έχει και τόση σημασία πια. Στην αρχή ίσως ναι. Αλλά όταν έχεις φάει το αγέρι της Καραϊβικής επί μήνες, έχεις οργώσει τις παραλίες σαν εκείνα τα «μπελαρούς» τρακτέρ, που παίρναν οι έλληνες αγρότες τη δεκαετία του 1980 και έχει καταναλώσει μόνος του περισσότερη καρύδα απ’ όση θα φάει όλος ο Χολαργός για μία δεκαετία, μία «συνομιλία» ενός λεπτού δεν σου λέει τίποτα. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτες δεν τα αξιοποιούν όλα. Αν όχι όλοι οι παίκτες, τουλάχιστον οι πιο πονηρεμένοι και μεθοδικοί. Ο Αγγελόπουλος έδωσε ρέστα εξυμνώντας τη μάνα και το ρόλο της. Έβγαλε πολύ συναίσθημα που λέμε και για τις κορυφαίες ερμηνείες στο θέατρο, όταν αναφερόταν στη μάνα του, που του λείπε και πάει λέγοντας. Χτύπησε έτσι τη φλέβα της ελληνικής μητριαρχικής οικογένειας – του μοναδικού ίσως τύπου οικογένειας που εμφανίστηκε στον τόπο μας για να ξέρουμε και τι λέμε! Ο Ντάνος χτύπησε έτσι ευαίσθητες χορδές του λαϊκού κοινού που παρακολουθεί το Survivor. Και αυτές οι χορδές δεν βγάζουν νότες, αλλά.. ψήφους!

Η Ευρυδίκη από την πλευρά της, δεν μίλησε με τη μάνα ή τον πατέρα της, αλλά με τη αδελφή της και πλάνταξε στο κλάμα. Στην… «Αστραλία», όπως έλεγε την Αυστραλία η Σαπφώ Νοταρά, να είχε μεταναστεύσει για πάντα, τέτοιο δάκρυ δεν θα έριχνε. Μαζεύαν την πλημμύρα μετά τα συνεργεία της παραγωγής και ακόμα λένε κρατάει η υγρασία από εκείνο το ξέσπασμα.

Όταν στήθηκε μπροστά στην κάμερα ο Χρανιώτης για να πει κι αυτός ότι θα μιλήσει με τη μάνα του, αναφέρθηκε συγκινημένος στη σχέση που έχει μαζί της – ότι βγαίνουν για φαγητό, μιλούν σαν φίλοι και τέτοια. Μετά σηκώθηκε, μάζεψε τον ομφάλιο λώρο να μην τον πατήσουν οι οπερατέρ και τράβηξε για την παραλία, βυθισμένος στον κόσμο της «συγχώνευσης» που λένε και στην ψυχολογία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης