Στον χωρισμό των γονιών της αναφέρθηκε η Κόνι Μεταξά, δηλώνοντας πως ως παιδί θεωρούσε πως εκείνη ευθυνόταν για την απόφασή τους να τερματίσουν τη σχέση τους. Η τραγουδίστρια και κόρη του Λευτέρη Πανταζή και της Ζώζας Μεταξά εξομολογήθηκε επίσης πως έχει νιώσει θυμό τόσο απέναντι στη μητέρα της όσο και στον πατέρα της.
Όπως είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο περιοδικό OK!: «Αν είσαι μοναχοπαίδι, πιστεύεις ότι φταις εσύ για το διαζύγιο των γονιών σου. Τουλάχιστον αυτή ήταν η δική μου αίσθηση. Έχω θυμώσει και με τους δύο κατά καιρούς, αλλά αυτό που ένιωθα ως παιδί όταν χώρισαν ήταν ότι εγώ ήμουν το πρόβλημα. Το ένιωθα υποσυνείδητα, αργότερα, μεγαλώνοντας, το έφερα στο συνειδητό με ψυχοθεραπεία».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Κόνι Μεταξά τόνισε πως για ένα παιδί είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί τον χωρισμό των γονιών του, γιατί βρίσκεται πλέον ανάμεσα σε δύο οικογένειες. Πιο αναλυτικά, επισήμανε: «Όταν χώρισαν οι γονείς μου, ήμουν πολύ μικρή, τριών ετών. Δεν νομίζω ότι αυτό το διαχειρίζεται ποτέ καλά κανένα παιδί χωρισμένων γονιών. Είναι για πάντα δύσκολο. Όχι επειδή θέλεις να είναι μαζί οι γονείς σου, αλλά επειδή τελικά δημιουργούνται δύο οικογένειες κι εσύ βρίσκεσαι συνέχεια στη μέση».
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας