Η Αθηναΐς Νέγκαμοιράστηκε μια σειρά φωτογραφιών στα social media, από τις καταστροφές στην Πεντέλη, ενώ αποκάλυψε πως το σπίτι της ήταν ανάμεσα σε εκείνα που κινδύνευσαν.
Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ζει μαζί με τα παιδιά της στην περιοχή κι όπως λέει, με τη βοήθεια του σπιτονοικοκύρη της, κατάφερε να σώσει το σπίτι.
Ωστόσο, τα πάντα τριγύρω έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αποκάλυψε μάλιστα, πως προσπαθούσαν να σβήσουν τις εστίες φωτιάς με μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού.
«Ο σπιτονοικοκύρης με αυτοθυσία έσωσε το σπιτι μου. Κάποια άλλα δίπλα κάηκαν. Το απόγευμα που επιστρέψαμε να βοηθήσουμε, σβήναμε τις εστίες που ακόμα έκαιγαν με μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό, γιατί νερό τρεχούμενα δεν υπήρχε. Κομμένο το ρεύμα, ούτε λόγος για τηλέφωνο.Τουλάχιστον τα παιδιά μου θα έχουν αναμνήσεις από τη Νέα Πεντέλη όπως κάποτε ήταν και θα πρέπει να τις κρατάμε ζωντανές, να λέμε ευτυχώς δεν καήκαμε εμεις, τα ζώα μας το σπίτι», έγραψε αρχικά.
Στη συνέχεια, προσθέτει: «Σίγουρα μπορούσαν να γίνουν πολλα περισσότερα, ελπίζω η αποκατάσταση να είναι γρήγορη, δεν έγιναν όλα όπως έπρεπε και πάντα θα πρέπει να μας μένει γνώση και εμπειρία. Τέτοιες φωτιές δεν προλαμβάνονται με αντιπυρικά μέτρα, με το να κουτσουρεύουμε δέντρα, είδαμε πρωτοφανή φαινόμενα, να καίγονται σπίτια και τα πεύκα στον κήπο να μένουν ανέπαφα. Αποθήκες με ξυλεία να καίγονται ανεξέλεγκτα σε κατοικημένες περιοχές, οφείλουμε να γίνουμε διορατικότεροι, πιο αποτελεσματικοί επί της ουσίας».
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.