Ελπίδα για Eurovision: Είχα στείλει τέσσερα τραγούδια και δεν πέρναγαν ποτέ

Ελπίδα για Eurovision: Είχα στείλει τέσσερα τραγούδια και δεν πέρναγαν ποτέ

Κάποια στιγμή λοιπόν αποφάσισαν να γίνει εθνικός διαγωνισμός με 6 τραγούδια και ο «Σωκράτης» έφτασε στον τελικό, ανέφερε

elpida
Η Ελπίδα αναφέρθηκε στις εμπειρίες της από τις δύο φορές που πήγε στη Eurovision. Τη μια με τον «Σωκράτη» και τη δεύτερη με το κομμάτι «Τώρα ζω» με το οποίο εκπροσώπησε την Κύπρο.

Η τραγουδίστρια μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε Δανάη», όπου αρχικά περιέγραψε την απόρριψη που είχαν γνωρίσει διάφορα τραγούδια της πριν τελικά επιλεγεί το κομμάτι «Σωκράτης» το 1979.

Δείτε το βίντεο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0t2zsrzce4h)

Κλείσιμο
Αναλυτικά, περιέγραψε: «1979. Έχω προσπαθήσει 3-4 φορές πριν. Είχα στείλει τέσσερα τραγούδια στην ΕΡΤ και δεν πέρναγαν ποτέ. Κάποια στιγμή λοιπόν αποφάσισαν να γίνει εθνικός διαγωνισμός με 6 τραγούδια και ο "Σωκράτης" έφτασε στον τελικό. Το τραγούδι βγήκε πρώτο από τις ψήφους των δημοσιογράφων και του κοινού. Έπρεπε να παιδευτώ, έστελνα 4-5 σπουδαία τραγούδια κάθε χρόνο και δεν περνούσαν ποτέ».

Για τη θετική εμπειρία της από τον μουσικό διαγωνισμό, η τραγουδίστρια ανέφερε: «Μαζί μου ήταν η Πωλίνα, η Λία Βίσση, ο Γιάννης Σαμσιάρης και ο Στέλιος Γουλιέλμος. Κάναμε νομίζω πολύ καλή δουλειά. Το τραγούδι το θυμούνται όλοι οι Έλληνες κι όπου υπάρχουν Έλληνες το τραγουδάνε ακόμη και χαίρομαι πολύ γι' αυτό και το καμαρώνω. Στο Ισραήλ, όπου γινόταν ο διαγωνισμός, μας είχαν για φαβορί, μέσα στα πρώτα τρία τραγούδια».

Τέλος, η Ελπίδα αφηγήθηκε τη δεύτερη φορά που πήγε στη Eurovision, η οποία δεν ήταν το ίδιο ευχάριστη: «Μόνο η εταιρεία μάς βοήθησε, η ΕΡΤ δε βοηθούσε τότε, πλήρωσε μόνο το ξενοδοχείο. Δεύτερη φορά που πήγα Eurovision εκπροσώπησα την Κύπρο το 1986. Το ΡΙΚ [σ.σ. Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου] με παρακάλεσε να πω το τραγούδι "Τώρα ζω", δεν είχα προγραμματίσει να πάω ξανά στην Eurovision. Κάναμε ένα τραγούδι που δεν ήθελα ποτέ να πω, αλλά δεν μπορούσα να αφήσω το ΡΙΚ, με το ΡΙΚ είχα άψογη σχέση και γι' αυτό κιόλας αποφάσισα να πάω. Αλλά το αποτέλεσμα ήταν τραγικό. Δεν το έκανα ούτε δίσκο, ούτε τίποτα. Το θυμούνται κάποιοι, σε κάποιους αρέσει, σε εμένα καθόλου».

Ειδήσεις σήμερα:

Τραϊάνα Ανανία για Δημήτρη Κόκοτα: Ήταν μια σοκαριστική εμπειρία για μένα, μου πήρε καιρό να το ξεπεράσω

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: Προκλητικός και απαράδεκτος ο Βελόπουλος, δεν θα έχει απήχηση η προτροπή του

Scorpios Bar: Τα κορίτσια του μπαρ σε κοινή συνέντευξη για το μαγαζί, τον τσακωμό τους και τους μαμάκηδες Έλληνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης