Γιάννης Γιοκαρίνης: Τα σκοτάδια του «Νοσταλγού του ροκ εν ρολ» που τον οδήγησαν στο δικαστήριο

Γιάννης Γιοκαρίνης: Τα σκοτάδια του «Νοσταλγού του ροκ εν ρολ» που τον οδήγησαν στο δικαστήριο

Ο αλκοολισμός, ο αγώνας του για απεξάρτηση, η συμπαράσταση της συζύγου του, και οι λεπτές ισορροπίες ανάμεσα σε έναν απλό καβγά και την επικίνδυνη βία

giokarinis
Τα βαθιά τραύματα και τη μεταμόρφωση του χαρακτήρα – σε επικίνδυνο βαθμό ενίοτε – που δημιουργεί ο αλκοολισμός, ο σκληρός αγώνας για την απεξάρτηση, ένας αγώνας ισόβιος, αλλά και οι δυσκολίες και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν τα άτομα του στενού περιβάλλοντος του εξαρτημένου αναδείχτηκαν χθες μέσα από την δικαστική περιπέτεια του γνωστού τραγουδοποιού Γιάννη Γιοκαρίνη ο οποίος βρέθηκε χθες ενώπιον του δικαστηρίου, κατηγορούμενος για απόπειρα σωματικής βλάβης εναντίον της 47χρονης συζύγου του μετά από καταγγελία της ίδιας λίγες ώρες νωρίτερα.

Μπορεί η περιπέτεια αυτή να είχε αίσιο τέλος για το ζευγάρι το οποίο βγήκε αγκαλιασμένο από την δικαστική αίθουσα, κάνοντας λόγο για έναν απλό καβγά και αποδίδοντας την δημόσια έκταση που πήρε το ζήτημα στην υπερβολή κάποιων ΜΜE, τα όσα ακούστηκαν, όμως, κατά την διάρκεια της αυτόφωρης εκδίκασης της υπόθεσης αλλά και τα όσα έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ο 69χρονος σήμερα «Νοσταλγός του ροκ εν΄ρολ» αποδεικνύουν πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες για έναν άνθρωπο που έχει υπάρξει αλκοολικός, ακόμη και χρόνια μετά την διακοπή της εξάρτησής του, μιας αρρώστιας η οποία καιροφυλαχτεί διαρκώς και απειλεί τόσο τον ίδιο όσο και αυτούς που ζουν μαζί του.

giokarinis-arthrou
Ο Γιάννης Γιοκαρίνης με τη σύζυγό του


«Ούτε από το λαιμό με έπιασε, ούτε τίποτα, δεν απείλησε ότι θα με σκοτώσει. Ξεκίνησε από μια χαζομάρα, από ένα τραπέζι που ζητούσα να μου στερεώσει και να μου βάλει μια ομπρέλα. Είναι τεταμένες οι ψυχολογίες μας και υπήρξε ένα ξέσπασμα. Κάλεσα την αστυνομία για να του κάνει σύσταση. Φοβήθηκα τα χειρότερα. Δεν απείλησε ότι θα με σκοτώσει. Δεν ανέφερα ότι απείλησε να με σκοτώσει, είπα ότι πλακωνόμασταν με βρισιές. Πήγε να ξαπλώσει, άκουσα τον Γιάννη να φωνάζει σηκώθηκα να του δώσω ένα χάπι, με είδε και ήμουν σαν κόκκινο πανί. Ερχόταν κατά πάνω μου και βριζόμασταν. Έχουμε περάσει μέσα από στάδιο του αλκοολισμού με τη λεκτική βία και δεν αντέχω άλλο τις φωνές. Κουράστηκα» κατέθεσε η σύζυγος του καλλιτέχνη προδικάζοντας, με τη στάση της αυτή, την αθώωσή του, μην μπορώντας ωστόσο να κρύψει το βάρος που κουβαλά στις πλάτες της αλλά και τις άσβεστες σκοτεινές αναμνήσεις από την μακροχρόνια μάχη του συντρόφου της με τον αλκοολισμό στην οποία η ίδια έχει αποδειχτεί πολύτιμος και ακούραστος συμπαραστάτης.

Όταν μάλιστα ερωτήθηκε αν κατά το παρελθόν ο Γιάννης Γιοκαρίνης την έχει χτυπήσει, ευρισκόμενος υπό την επήρεια του αλκοόλ, η ίδια απάντησε καταφατικά προσθέτοντας, ωστόσο, πως ακόμη και τότε δεν φοβήθηκε ότι θα την σκοτώσει…

Η απόφασή της, παρόλα αυτά, να καλέσει την αστυνομία, τη στιγμή της έκρηξης του συζύγου της, ήταν η πλέον σωστή, αυτή που κάθε γυναίκα η οποία βρίσκεται σε αντίστοιχη θέση πρέπει να πάρει, αυτή που πολύ ορθά υποδεικνύει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και της ασφάλειας. Γιατί ακόμη κι αν το περιστατικό βίας, ακόμα λεκτικής, αποδειχτεί μικρής έκτασης, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα εξελιχθεί μια τέτοια κατάσταση, όσο κι αν αγαπά τον σύντροφό του, όσο κι αν πιστεύει σε αυτόν. Έχει αποδειχτεί, άλλωστε, επανειλημμένα, πως οι εξαρτήσεις μεταμορφώνουν, μπορούν να μετατρέψουν σε άγριο θηρίο και θήτη ακόμη και τον πιο φιλήσυχο και στοργικό άνθρωπο.

Και ο ίδιος ο Γιάννης Γιοκαρίνης, άλλωστε, δεν έχει κρύψει τους επικίνδυνους δρόμους που τον είχε οδηγήσει η μακροχρόνια εξάρτησή του από το αλκοόλ. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης με τα χαρακτηριστικά μακριά, μαύρα σγουρά μαλλιά, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο στα μέσα της δεκαετίας του ’80, κυρίως χάρη στις επιτυχίες του «Ευλαμπία» και «Τσικαμπούμ», και αναδείχτηκε ως βασικός εκπρόσωπος του ελληνικού ροκ, έχει παραδεχτεί δημοσίως πως υπήρξε για χρόνια αλκοολικός και πως χρειάστηκαν σχεδόν 15 χρόνια προκειμένου να καταφέρει να απεξαρτηθεί.

Κλείσιμο
«Έχω πολλά χρόνια να πιω, το πάλεψα 15 χρόνια, τέσσερα χρόνια είμαι εντελώς καθαρός. Και νωρίτερα είχα μεγάλα διαστήματα καθαρός, απλά έβαζα τρικλοποδιές στον εαυτό μου» είπε χθες στο δικαστήριο ενώ σε συνέντευξη που είχε δώσει, μαζί με την σύζυγό του, προ διετίας, στο Mega, είχε εξομολογηθεί: «Μου έλεγαν ότι έχω πρόβλημα αλλά δε το έβλεπα…είχα κενά μνήμης. Μου πήρε 13 χρόνια αυτή η ιστορία μέχρι να απεξαρτηθώ. Η γυναίκα μου είναι 18 χρόνια βράχος δίπλα μου. Αν δεν ήταν δίπλα μου, δεν θα είχε συνεχιστεί η πορεία μου, έτσι όπως πήγαινα. Όπως έχουν φύγει πολλοί φίλοι μου, έτσι θα είχα φύγει κι εγώ».

Στην ίδια συνέντευξη η σύζυγός του είχε δηλώσει με νόημα: «Περάσαμε ένα πολύ μεγάλο λούκι με την εξάρτηση του Γιάννη από το αλκοόλ. Ο Γιάννης έκανε μεγάλο αγώνα και εγώ είμαι πολύ περήφανη που κατάφερα να τον κάνω να είναι ο εαυτός του. Δεν γινόταν να ακούω «έτσι είναι ο Γιοκαρίνης και δεν αλλάζει», το πήρα πατριωτικά».

Έχοντας πλέον αποδεχτεί το σοβαρό πρόβλημα της εξάρτησής του, τον δαίμονα που σκίαζε τη ζωή του για πολλά χρόνια, ο Γιάννης Γιοκαρίνης συνεχίζει την προσπάθειά του να παραμείνει «καθαρός» αλλά και να γράφει τραγούδια, με πιο πρόσφατο το «Α Να Χαθείτε», που κυκλοφόρησε, πέρσι τέτοια εποχή, και στο οποίο έχει αποτυπώσει τις σκέψεις του από την περίοδο της πανδημίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Εν τη ρύμη του λόγου είπα το περιπολικό δεν είναι ταξί, λέει ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης - Δεν αισθάνθηκα ότι το θύμα κινδύνευε

Είχα κάνει λάθος για τον Καρανίκα, το συνειδητοποίησα μετά από πέντε χρόνια, είπε ο Άδωνις - Παρουσίασαν μαζί βιβλίο

Την σκότωσε, την σκοτώνει - Η κοπέλα δεν έχει σφυγμό»: Όλο το ντοκουμέντο της δολοφονίας της Κυριακής και ο πανικός που ακολούθησε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης