Prêt-à-porter: Cool υψηλή μόδα στο Παρίσι
h_fashion_parisi_arthrou_2

Prêt-à-porter: Cool υψηλή μόδα στο Παρίσι

Ολοκαίνουριες δημιουργίες, σούπερ σταρ σχεδιαστές, εκλεκτοί καλεσμένοι: Οι καλύτερες στιγμές από την Εβδομάδα Μόδας Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024

Schiaparelli

Στα πέντε χρόνια που έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του εμβληματικού οίκου, ο οποίος έχει ταυτιστεί με την υπερβολή και την πρωτοπορία, o Ντάνιελ Ρόουζμπερι έχει εμπνευστεί από αναμνήσεις, διασημότητες, τον πολιτισμό και την ιστορία του.


Στη ready-to-wear συλλογή FW24 προσάρμοσε το αντισυμβατικό πνεύμα Schiaparelli στη ζωή της καθημερινής γυναίκας χωρίς να αλλοιώσει στο ελάχιστο την αίγλη του.

Mugler



Ρούχα με έντονες γεωμετρίες, τολμηρά κοψίματα και στενές έως απολύτως εφαρμοστές γραμμές που αναδεικνύουν τη σέξι πλευρά του γυναικείου σώματος, μίνι φορέματα, μεταλλικά κρόσσια, διαφάνειες
και πανωφόρια με όγκο στους ώμους. O Κέισι Καντγουαλάντερ εμπνεύστηκε μια συλλογή-ωδή  στις λατρείες και τις αντιθέσεις των 80s και 90s.



DIOR

Mε τίτλο «Οταν η μόδα άφησε τα ατελιέ για να κατακτήσει τον κόσμο», η Μαρία Γκράτσια Κιούρι εστιάζει στην εποχή που ο οίκος πλάσαρε μόδα σε μια πιο ευκολοφόρετη εκδοχή. Η ready-to-wear συλλογή που παρουσίασε στο Παρίσι για το Φθινόπωρο/Χειμώνα ’24 είναι ένας φόρος τιμής στον Μαρκ Μπόαν, τον σχεδιαστή του Dior στα 60s, ο οποίος κυκλοφόρησε την πρώτη prêt-à-porter κολεξιόν του οίκου το 1967.



Balmain

Ο εκκεντρικός Ολιβιέ Ρουστέν παρουσίασε στο Pavillon Cambon Capucines μια συλλογή εμπνευσμένη από τον τόπο όπου μεγάλωσε, το Μπορντό.



Η φημισμένη για τους αμπελώνες της περιοχή και πατρίδα του καλού κρασιού δανείζει τα σταφύλια της στη νέα κολεξιόν, όπου παίρνουν μορφή αξεσουάρ (βλ. σκουλαρίκια, τσαντάκια) και διακοσμούν τα ρούχα.




Loewe

Η ready-to-wear συλλογή FW24 του δημοφιλούς πλέον ισπανικού οίκου στο Παρίσι ήταν μια «ευγενική και αφηρημένη» επαναδιατύπωση του αριστοκρατικού στυλ και της πολυτέλειας του 18ου αιώνα, σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Τζόναθαν Αντερσον.


Η πασαρέλα στήθηκε σε ένα ονειρικό σκηνικό στο Κάστρο της Βενσέν.


Saint Laurent

O δημιουργικός διευθυντής του Saint Laurent Aντονι Βακαρέλο αναδεικνύει ένα τεράστιο κεφάλαιο της ιστορίας του οίκου, τις διαφάνειες.





Η συλλογή FW24 ready-to-wear είναι μια σπουδή ανάμεσα στα ρούχα και το γυμνό σώμα. Ο Ιβ Σεν Λοράν, άλλωστε, είχε κάνει τη δική του δήλωση μόδας από το 1968, με την περίφημη «see-through blouse», μια δημιουργία από λεπτεπίλεπτο σιφόν.

Front Row











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης