Κώστας Χατζής: Όταν ήρθα εδώ η φυλή μου δεν με δεχόταν, επειδή δεν γεννήθηκα μέσα σε αυτή

Κώστας Χατζής: Όταν ήρθα εδώ η φυλή μου δεν με δεχόταν, επειδή δεν γεννήθηκα μέσα σε αυτή

«Δεν ήξερα και τη γλώσσα κι έλεγαν "εσύ έχεις μεγαλώσει με τους άσπρους, άρα δεν μας νιώθεις"» πρόσθεσε

kostas-hatzis
O Κώστας Χατζής έδωσε συνέντευξη με την κόρη του, Δανιέλα και αναφέρθηκε στον ρατσισμό που βίωσαν σαν οικογένεια, αλλά και το νόημα πίσω από τα κομμάτια του.

Ο γνωστός τραγουδιστής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» κι αρχικά, μίλησε για την καταγωγή του.

«Το γύφτος, αθίγγανος και τσιγγάνος είναι υποβαθμισμένες λέξεις. Από χιλιάδες χρόνια λεγόμαστε Ρομά. Όπως ας πούμε και με τους Αραπάδες, που μετά τους είπαν Νέγρους και σήμερα τους λένε Αφροαμερικανούς. Είναι πιο εύηχη η λέξη», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η κόρη του δήλωσε: «Εγώ το λέω ότι είμαι τσιγγάνα. Δεν είχα ποτέ κόμπλεξ, ήξερα ότι αυτό είμαι και είμαι πολύ περήφανη για αυτό. Έτυχε μέσα από τη δουλειά μου να μου πουν να μην το λέω για να πάω μπροστά, αλλά αποφάσισα να μην το κάνω».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-czoq17pzurzt)

Στη συνέχεια, ο Κώστας Χατζής εξήγησε πώς γράφει τα τραγούδια του. «Δεν κοιτούσα πότε είμαι χαρούμενος ή πότε είμαι πικραμένος για να γράψω ένα κομμάτι, αλλά ήξερα ότι στη ζωή μου πρέπει να γράψω ένα είδος που θα αναφέρω τα ανθρώπινα δικαιώματα και καθήκοντα. Να καταγγείλω την πολιτεία με σεβασμό και να λέω και ρομαντικά τραγούδια», ανέφερε.

Πρόσθεσε: «Υπάρχουν ρομαντικά τραγούδια που μπορεί ο ίδιος ο ποιητής να μην είχε αυτή την άποψη. Εγώ έβαζα το ένα ποίημα δίπλα από το άλλο και μετά, έβγαινε. Υπάρχει νόημα και στα ρομαντικά τραγούδια».

Ο τραγουδιστής μίλησε επιπλέον, για τη φυλή του, η οποία όπως λέει δεν τον δέχτηκε αμέσως.

«Όταν ήρθα εδώ, ήταν πολύ δύσκολη η ζωή μου. Όταν ήρθα εδώ, ακόμα κι η φυλή μου είχε πρόβλημα με εμένα, επειδή δεν γεννήθηκα μέσα στη φυλή. Γεννήθηκα κοντά σε Έλληνες. Εγώ ήμουν και στους φτωχούς, άρα ήμουν υποάνθρωπος. Όταν ήρθα εδώ, θέλησα να μάθω για τη φυλή μου, γιατί είναι τόσο παθητική. Όταν πήγα σε αυτούς, δεν με δεχόντουσαν. Δεν ήξερα και τη γλώσσα κι έλεγαν "εσύ έχεις μεγαλώσει με τους άσπρους, άρα δεν μας νιώθεις"»
, περιέγραψε.

Για το κοινό του στο παρελθόν, είπε: «Ξέρω ότι ήταν φοιτητές που έκαναν κάποιες βραδιές και ήθελαν να δουν τι θέλει να πει ο γύφτος και υπήρχαν άνθρωποι που καταλάβαιναν τι είμαστε. Αυτούς που κατηγορώ, δείχνω ότι δεν είμαι σαν αυτούς».

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-czoqem6nyfih)

Τέλος, μίλησε για τους καλλιτέχνες, τονίζοντας πως δεν παίρνουν τον σεβασμό που θα έπρεπε.

«Δεν έχουμε τον κατάλληλο σεβασμό! Ο Γιώργος Νταλάρας τι έχει δώσει στον χώρο του πολιτισμού; Υποκλιθήκαμε; Ναι. Και τώρα τον συζητάνε και λένε κάποια πράγματα για αυτόν που είναι ντροπή. Ντροπή!», σημειώσε κλείνοντας.


Ειδήσεις σήμερα:

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: O σπασίκλας που άλλαξε τον κόσμο και η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών στα social media

Ο Ερντογάν προαναγγέλλει την αποχώρησή του από την πολιτική: Αυτές οι δημοτικές εκλογές θα είναι οι τελευταίες μου

NBA: Συνοδός πολυτελείας των 900 δολαρίων τη βραδιά έγινε viral για το μπούστο της σε στιγμιότυπο με τον Στεφ Κάρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης