Κοραλία Καράντη για ηλικιακό ρατσισμό: Μια τηλεθεάτρια βλέπει συνομήλικές της να αντιμετωπίζονται με έναν τρόπο πάντα αρνητικό

Κοραλία Καράντη για ηλικιακό ρατσισμό: Μια τηλεθεάτρια βλέπει συνομήλικές της να αντιμετωπίζονται με έναν τρόπο πάντα αρνητικό

«Ενώ οι άντρες είναι πρωτεργάτες, είναι μέντορες, οδηγοί» πρόσθεσε η ηθοποιός

karanti_001
Πριν προβληθεί το έβδομο επεισόδιο της σειράς Famagusta, το βράδυ της Κυριακής στις 21:00, η Κοραλία Καράντη μίλησε για αυτή την «ευτυχή συγκυρία» στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».

Η πρωταγωνίστρια της παραγωγής του MEGA, αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθεια των συντελεστών της σειράς να επαναφέρουν το φορμάτ του εβδομαδιαίου σίριαλ στην ελληνική τηλεόραση. «Επιχειρούν να κάνουν κάτι καινούργιο τώρα, να επαναφέρουν το θέμα της εβδομαδιαίας σειράς που μακάρι να κρατήσει και να γίνουν πολλά καινούργια τέτοια σίριαλ» είπε.

«Στο καθημερινό είσαι υποχρεωμένος να τραβάς κουπί, είσαι σε γαλέρα. Είναι αναγκαίο κακό όμως το καθημερινό και το καταλαβαίνω. Η Famagusta δίνει έναν άλλο αέρα στα σίριαλ, μπορείς να τα προσέξεις, να τα κάνεις όσο γίνεται καλύτερα» σημείωσε στη συνέχεια της συζήτησης η Κοραλία Καράντη.

Άλλωστε στην ερώτηση της Δανάης Μπάρκα αν νιώθει πως παλιότερα οι δουλειές γίνονταν με καλύτερο τρόπο απαντά: «Στη Famagusta δεν έχω καθόλου την αίσθηση ότι τα πράγματα γίνονταν καλύτερα παλιότερα. Είναι οι συνθήκες που μας αναγκάζουν να γινόμαστε πιο επιφανειακοί και θα τολμήσω να πω πιο πρόχειροι».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czibi6gqhas9)

Η Χριστίνα Σέκερη θα ήταν μια αντιπολεμική μπαλάντα
Κλείσιμο
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον ρόλο της σειρά του MEGA, τη Χριστίνα Σέκερη, με τον Άρη Καβατζίκη να σχολιάζει πόσο έντονα βγαίνει το συναίσθημα του πόνου σε κάθε σκηνή. «Πρέπει να πω, ότι το σενάριο δίνει αυτή τη δυνατότητα σε κάθε ρόλο. Κάθε ρόλος έχει αρχή, κατεύθυνση, συνέπεια, κορύφωση και όλοι την γκάμα των συναισθημάτων, όλα τα συστατικά για να πλάσει ένας ηθοποιός, να συνθέσει τον ρόλο του» είπε η ηθοποιός.

«Είναι σπουδαίο πράγμα αυτό και πρέπει τα καλά πράγματα να τα λέμε. Βασικά, εγώ πιστεύω ότι πρέπει να λέμε μόνο τα καλά πράγματα, κατ’ αρχήν και πάνω απ’ όλα. Ο κάθε ρόλος, ακόμη και ο πιο μικρός έχει αυτό δωράκι, να φτιάξει το ρόλο του» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας για την ηρωίδα της, η Κοραλία Καράντη θυμήθηκε ένα παλιό παιχνίδι με το οποίο θέλησε να δώσει μια εικόνα για την Χριστίνα. «Η Χριστίνα Σέκερη, δεν ξέρω αν θυμάστε αυτό το παιχνίδι «αν ήταν τι θα ήτανε…». Αν ήταν μπαλάντα θα ήταν μια αντιπολεμική μπαλάντα. Είναι ένα πρόσωπο που κουβαλά όλο αυτό το πράγμα που είπατε πριν και για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορεί κανείς να δει μες στην ψυχή της», είπε.

Πάντως, η φύση του σεναρίου δημιουργεί πολύ έντονες συναισθηματικές στιγμές. «Είναι πολύ φορτισμένες κάποιες σκηνές και είναι δύσκολο αυτό γιατί τις κουβαλάς και πριν, τις κουβαλάς και μετά. Έχεις την αγωνία να μην το αδικήσεις, να το δει ο θεατής. Η Χριστίνα έχει ακραία συναισθηματικές σκηνές» τονίζει.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czic084nu5ep)

«Αυτή είναι η ομορφιά της Famagusta»
«Αυτό είναι όλη η ομορφιά σε αυτή την ευτυχισμένη στιγμή, ότι ενώ πραγματεύεται ένα τόσο σημαντικό ιστορικό ζήτημα που έχει στιγματίσει την Ελλάδα και την Κύπρο, μαζί συμβαίνει και η δράση του σήμερα» ανέφερε στη συνέχεια. «Όλο αυτό γίνεται φυσικά, δεν υπάρχει μια υπερβολή, είναι στα ανθρώπινα μέτρα» συμπλήρωσε.

Καθώς έκανε λόγο για ευτυχισμένη στιγμή, η Κοραλία Καράντη παραδέχτηκε πως υπήρξαν και άλλες που ήταν άσχημες στο παρελθόν, τόσο στην τηλεόραση, όσο και στο θέατρο. «Δεν ήταν πολλές αυτές οι φορές στην πορεία μου. Ήταν μια ευτυχισμένη πορεία. Τώρα που σκέφτομαι προς τα πίσω ήταν πάρα πολλές οι σειρές που έγραψαν στη συνείδηση του τηλεθεατή. Θα ήμουν αχάριστη αν δεν το έλεγα αυτό» είπε.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czic3bfxu9qh)

Η Κοραλία Καράντη για τον ηλικιακό ρατσισμό
Η Κοραλία Καράντη τοποθετήθηκε ξανά σε ένα ζήτημα που η ίδια έχει φέρει στο δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα, αυτό του ηλικιακού ρατσισμού απέναντι στις γυναίκες. «Το είπα κάποια στιγμή και πάντα μου θέτουν αυτή την ερώτηση και θα φανεί στο τέλος ότι είμαι εμμονική. Δεν το λέω από προσωπική αγωνία, με ιδιοτέλεια. Το λέω περισσότερο μπαίνοντας στη θέση μιας γυναίκας θεατή που βλέπει συνομήλικές της να αντιμετωπίζονται με έναν τρόπο που είναι πάντα αρνητικός» είπε.

Όπως εξήγησε είθισται στη μυθοπλασία μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικία να «καλείται να παίξει κυρίως ρόλους που βοηθούν την πλοκή να πάει παρακάτω και πάντα με αρνητικό τρόπο. Είναι αυτό που λένε οι Αμερικάνοι bi***es (σκύλες) . Ενώ οι άντρες είναι πρωτεργάτες, είναι μέντορες, οδηγοί. Έχει να κάνει με το γυναικείο ζήτημα» είπε.

Πάντως η ηθοποιός παρατήρησε πως γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. «Βρίσκονται και οι άντρες αντιμέτωποι με τον ηλικιακό ρατσισμό, αλλά δεν είναι το ίδιο έντονο για εκείνους. Αν και φέτος υπάρχουν αρκετοί ρόλοι στην ελληνική τηλεόραση. Η Famagusta είναι μια τέτοια περίπτωση» σημείωσε.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czic6gj92cf5)

Ο περιορισμένος ελεύθερος χρόνος
Κλείνοντας τη συζήτηση, η Κοραλία Καράντη σημειώνει για τις απαιτήσεις του επαγγέλματος του ηθοποιού: «Κάνουμε μια δουλειά που συμβαίνει αυτό το περίεργο και παράδοξο, που μας αρέσει και δεν μας αρέσει. Κάποιες περιόδους δουλεύουμε πάρα πολύ και κάποιες άλλες καθόμαστε και κοιτάμε το ταβάνι. Αγαπάμε πολύ αυτή τη δουλειά και αυτό ακόμη είναι ευχάριστο να συμβαίνει εν τέλει. Αυτή τη στιγμή δεν έχω πολύ χρόνο για τον εαυτό μου, έως καθόλου».

Το νέο επεισόδιο της σειράς Famagusta, έρχεται αυτή την Κυριακή, 03 Μαρτίου, στις 21:00, στο MEGA.

Ειδήσεις σήμερα:

Νίκαια: «Μας παρακολουθούσε, από ποιον να ζητήσω ευθύνες» - Συγκλονίζει η κόρη του 64χρονου που σκότωσε τον γαμπρό του

Ερμού - Μαρτυρία υπαλλήλου μαγαζιού: Δεν μπορώ να ξεχάσω την εικόνα, είδαμε αιμόφυρτη την κοπέλα και με το μαχαίρι τον δράστη

Ο Κασσελάκης καθαίρεσε τον Πολάκη από Συντονιστή στη Βουλή - Ο ανασχηματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης