Ηλίας Λογοθέτης: Το Σάββατο 2 Μαρτίου η κηδεία του

Ηλίας Λογοθέτης: Το Σάββατο 2 Μαρτίου η κηδεία του

Η ανάρτηση του γιου του, Αλέξανδρου

ilias_logothetis_khdeia
Ο Ηλίας Λογοθέτης πέθανε σε ηλικία 85 ετών, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου με τον καλλιτεχνικό κόσμο να αποχαιρετά στα social media, τον σπουδαίο ηθοποιό.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο γιος του επίσης ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης ο οποίος σε ένα instastory έγραψε σε μία μαύρη σελίδα «Αντίο γαλάζια μάτια». Μια μέρα μετά, επανήλθε στο Facebook και ενημέρωσε πού και πότε θα γίνει η κηδεία του πατέρα του.

Το τελευταίο «αντίο» στον Ηλία Λογοθέτη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 12:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα ταφεί στο Κοιμητήριο Παπάγου.

H ανάρτηση του Αλέξανδρου Λογοθέτη

ΣΑΒΒΑΤΟ ΩΡΑ 12:30 Ιερός ναός Ευαγγελισμού Θεοτόκου κοιμητήριο Παπάγου

Posted by Alexandros Logothetis A on Wednesday, February 28, 2024


Η ζωή και το έργο του

Γεννήθηκε στη Λευκάδα. Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την όπερα. Ήταν απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Παντείου.

Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ' όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο «Βαβυλωνία».

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη».

Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ1). Έχει λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ. Σύζυγός του, η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή και γιος του ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο οποίος ακολούθησε και αυτός την υποκριτική.

Δείτε βίντεο: Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης σε ηλικία 85 ετών
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης σε ηλικία 85 ετών


Ειδήσεις σήμερα:

Τρομοκρατία: Οι «μάγειρες» και οι «ντελιβεράδες» της τρομοκρατικής οργάνωσης

Ηλίας Λογοθέτης: Ήθελε να τραγουδάει στην όπερα, τον κέρδισε το θέατρο - Η εποχή της βιντεοκασέτας και οι σπάνιες εμφανίσεις στο σινεμά

Βίκτωρ Ρέστης: Διαμάχη με τη συνιδιοκτήτρια της Νιούκαστλ για απλήρωτο δάνειο 37 εκατ. λιρών που της έδωσε το 2008

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης