Κρίστοφερ Νόλαν: Λέει ότι θέλει να γυρίσει μια ταινία τρόμου

Κρίστοφερ Νόλαν: Λέει ότι θέλει να γυρίσει μια ταινία τρόμου

Ο σκηνοθέτης εξήγησε ότι θα ήθελε να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο είδος

nolan_101
Ο Κρίστοφερ Νόλαν λέει ότι «θα ήθελε πολύ» να κάνει μια ταινία τρόμου.

Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την Πέμπτη, ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι το να κάνει μια ταινία τρόμου είναι κάτι που θα ήθελε τελικά να κάνει και ανέλυσε ακριβώς τον λόγο που το είδος τον ελκύει.

«Νομίζω ότι οι ταινίες τρόμου είναι πολύ ενδιαφέρουσες επειδή εξαρτώνται από πολύ κινηματογραφικά μέσα», είπε. «Πρόκειται πραγματικά για [την πρόκληση] μιας ενστικτώδους αντίδρασης στα πράγματα. Έτσι, κάποια στιγμή, θα ήθελα πολύ να γυρίσω μια ταινία τρόμου. Αλλά νομίζω ότι μια πραγματικά καλή ταινία τρόμου απαιτεί μια πραγματικά εξαιρετική ιδέα - και αυτές είναι λίγες και σπάνιες. Έτσι δεν έχω βρει την ιστορία που να προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Αλλά νομίζω ότι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον είδος από κινηματογραφική άποψη. Είναι επίσης ένα από τα λίγα είδη όπου - τα στούντιο γυρίζουν πολλές από αυτές τις ταινίες - και είναι ταινίες που έχουν πολλή ζοφερότητα, πολλή αφαίρεση. Έχουν πολλές ιδιότητες που το Χόλιγουντ γενικά αντιστέκεται πολύ στο να τις βάλει σε ταινίες, αλλά αυτό είναι ένα είδος όπου αυτό είναι επιτρεπτό».
Κλείσιμο
Ο Νόλαν επισήμανε επίσης ότι υπάρχουν στιγμές τρόμου στο «Oppenheimer», ιδιαίτερα μετά την επιτυχία της ομάδας του Μανχάταν Πρότζεκτ να κατασκευάσει το πρώτο ατομικό όπλο.

«Σίγουρα το "Oppenheimer" έχει στοιχεία τρόμου - τα οποία σίγουρα θεωρώ κατάλληλα για το θέμα», είπε. «..... Η μέση της ταινίας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο είδος της ληστείας, και η τρίτη πράξη της ταινίας είναι το δικαστικό δράμα. Και ο λόγος που κατέληξα σε αυτά τα δύο είδη για τα εν λόγω τμήματα είναι ότι πρόκειται για mainstream είδη στα οποία ο διάλογος και οι άνθρωποι που μιλούν είναι εγγενώς τεταμένοι και ενδιαφέροντες για το κοινό. Αυτό είναι το διασκεδαστικό με το είδος - μπορείς να παίξεις με πολλούς διαφορετικούς τομείς, ενώ σε άλλου τύπου ταινίες δεν θα σου επιτρεπόταν πραγματικά να το κάνεις».

Το «Oppenheimer» συγκέντρωσε σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο εγχώριο box office και είναι υποψήφιο για 13 Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένου του Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Φωτογραφία: EPA

Ειδήσεις σήμερα:

Κορινθία: Οικογένεια παλαιοχριστιανών ζούσε σε κατακόμβες δεκάδων μέτρων - Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Γλυφάδα: Συντετριμμένη η Δέσποινα Καρνέση στις κηδείες της αδερφής και του συζύγου της

Αλεξέι Ναβάλνι: Το 2020 είχε δηλητηριαστεί με νευροπαραλυτικό και τώρα πέθανε σε… περίπατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης