Κρίστοφερ Νόλαν: Ο συγκινητικός φόρος τιμής στον Χιθ Λέτζερ κατά τη διάρκεια της βράβευσής του

Κρίστοφερ Νόλαν: Ο συγκινητικός φόρος τιμής στον Χιθ Λέτζερ κατά τη διάρκεια της βράβευσής του

Ο σκηνοθέτης κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας - Δείτε το  βίντεο

nolan_-_globes_241
Αφού ήταν υποψήφιος αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των ετών, ο Κρίστοφερ Νόλαν κέρδισε την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα καλύτερης σκηνοθεσίας κινηματογραφικής ταινίας για την ταινία «Oppenheimer», το βράδυ της Κυριακής 7 Ιανουαρίου. 

Όταν έφτασε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο, πήρε πρώτα μια στιγμή για να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα Χιθ Λέτζερ, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην ταινία του 2008, «The Dark Knight».

«Η μόνη φορά που έχω βρεθεί σε αυτή τη σκηνή στο παρελθόν ήταν να αποδεχθώ ένα από αυτά εκ μέρους του αγαπημένου μας φίλου, [του εκλιπόντος] Χιθ Λέτζερ, και αυτό ήταν περίπλοκο και προκλητικό για μένα», δήλωσε ο Νόλαν.

Δείτε το βίντεο
Κλείσιμο
«Και στη μέση της ομιλίας, κοίταξα τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ, [ο οποίος] έπιασε το μάτι μου και μου έριξε ένα βλέμμα υποστήριξης», πρόσθεσε κατά τη διάρκεια της συγκινητικής στιγμής. «Το ίδιο βλέμμα [που] μου ρίχνει τώρα - την ίδια αγάπη και υποστήριξη που έδειξε σε τόσους πολλούς ανθρώπους στην κοινότητά σας όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Χιθ Λέτζερ πέθανε τον Ιανουάριο του 2008 ως αποτέλεσμα τυχαίας υπερδοσολογίας φαρμάκων. Λίγους μήνες πριν τον θάνατό του, ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του ρόλου του ως Τζόκερ στην ταινία «The Dark Knight», την οποία σκηνοθέτησε ο Νόλαν. Η ερμηνεία του έφερε παγκόσμια αναγνώριση και δημοτικότητα, καθώς και πολυάριθμα μεταθανάτια βραβεία, όπως το Όσκαρ Καλύτερου Β' Ανδρικού Ρόλου, το Βραβείο Χρυσής Σφαίρας Καλύτερου Β' Ανδρικού Ρόλου και το Βραβείο BAFTA Καλύτερου Β' Ανδρικού Ρόλου.

shutterstock_147286007__1_

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Προχωράει ο γάμος ομόφυλων αλλά δύο άνδρες δεν θα αποκτούν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας - Δηλώσεις Μητσοτάκη την Τετάρτη

Η μητέρα της 12χρονης επιτέθηκε στον Μίχο στο δικαστήριο για τους βιασμούς και τη μαστροπεία

Ο Γιώργος Λάνθιμος πήρε τη Χρυσή Σφαίρα και αποκαθήλωσε την «Barbie»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης