Φράνσις Φορντ Κόπολα: Κυκλοφόρησε η πρώτη εικόνα από το «Megalopolis»

Φράνσις Φορντ Κόπολα: Κυκλοφόρησε η πρώτη εικόνα από το «Megalopolis»

Ο Άνταμ Ντράιβερ πρωταγωνιστεί στο πολυαναμενομένο έπος επιστημονικής φαντασίας του σπουδαίου σκηνοθέτη

coppola-megalopolis
Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα αποκάλυψε επιτέλους μια πρώτη γεύση από το κινηματογραφικό έργο που δουλεύει επί δεκαετίες.

Ο σκηνοθέτης έδωσε στη δημοσιότητα μια πρώτη ματιά και τον τίτλο του «Megalopolis», του επερχόμενου δυστοπικού δράματος επιστημονικής φαντασίας με πρωταγωνιστή τον Άνταμ Ντράιβερ. Αν και η ταινία δεν έχει επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, ο Κόπολα έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει το 2024 και το γεγονός ότι αποκαλύφθηκε η πρώτη εικόνα της ταινίας, την οποία μοιράστηκε στο Instagram ο Κόπολα, είναι μάλλον ένα καλό σημάδι ότι αυτό θα συμβεί.

Η εικόνα παρουσιάζει μια σκοτεινή ματιά σε κάτι που φαίνεται να είναι ένα βρώμικο σοκάκι της Νέας Υόρκης σε μια βροχερή νύχτα. Ένα μεγάλο άγαλμα φαίνεται να έχει καταστραφεί και είναι ακουμπισμένο σε ένα κτίριο. Λίγες άλλες λεπτομέρειες μπορούν να γίνουν αντιληπτές από την εικόνα, η οποία φέρει τον τίτλο «Francis Ford Coppola's Megalopolis» στο μπροστινό μέρος. Η εικόνα φαίνεται να συνάδει με τις ελάχιστες λεπτομέρειες της πλοκής που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο Κόπολα σχετικά με την ταινία του.

Δείτε την εικόνα
Κλείσιμο

Το λογότυπο του «Megalopolis» αναφέρει ότι η ταινία ακολουθεί έναν αρχιτέκτονα που θέλει να ξαναχτίσει τη Νέα Υόρκη ως ουτοπία μετά από μια καταστροφή. Η ταινία θα ακολουθήσει αυτόν τον αρχιτέκτονα καθώς έρχεται αντιμέτωπος με τον διεφθαρμένο δήμαρχο της Νέας Υόρκης σε μια προσπάθεια να δει τη μεταμόρφωση της πόλης του να πραγματοποιείται.

Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι η ταινία θα εμπνευστεί από την ιστορική συνωμοσία μεταξύ του Ρωμαίου συγκλητικού Λεύκιου Σέργιου Κατιλίνα και του Μάρκου Τύλλιου Κικέρωνα, οι οποίοι ενεπλάκησαν σε μια μοχθηρή και θανατηφόρα συνωμοσία. Ο Ντράιβερ θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία ως ο αρχιτέκτονας, ο οποίος ονομάζεται Σέζαρ [Καίσαρας]. Ο Φόρεστ Γουίτακερ θα υποδυθεί τον δήμαρχο, Φρανκ Κικέρο, ενώ η Νάταλι Εμάνουελ την κόρη του, Τζούλια Κίκερο. Επιπλέον, στην ταινία πρωταγωνιστεί ένα πρωτοκλασάτο καστ με τους Τζον Βόιτ, Όμπρεϊ Πλάζα, Λόρενς Φίσμπορν, Σάια Λεμπούφ, Τάλια Σάιρ, Τζέισον Σουόρτσμαν, Κλόι Φάινμαν, Ντάστιν Χόφμαν, και άλλοι.
Η ιστορία της δημιουργίας του «Megalopolis» ξεκινά από τη δεκαετία του 1980, όταν ο Κόπολα άρχισε να αναπτύσσει το έργο. Μη μπορώντας να συνάψει συμφωνία με κάποιο στούντιο για την ταινία, ο Κόπολα χρηματοδότησε ο ίδιος ένα μεγάλο μέρος του «Megalopolis», βάζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, 120 εκατομμύρια δολάρια από δικά του χρήματα, και τελικά το πήρε στα χέρια του στα τέλη της δεκαετίας του 2010. Οι φήμες για το καστ διείσδυσαν, με ονόματα όπως η Ζεντάγια και η Κέιτ Μπλάνσετ να ακούγονται, προτού ο Ντράιβερ και άλλοι ανακοινωθούν τελικά επίσημα το 2022. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν αργότερα την ίδια χρονιά και υπονομεύτηκαν από αναφορές για προβληματική παραγωγή, αν και ο Ντράιβερ και άλλοι το αρνήθηκαν σθεναρά.

Η παραγωγή του έργου ολοκληρώθηκε τελικά τον Μάρτιο του 2023, με τον Κόπολα να δηλώνει νωρίτερα φέτος ότι ήλπιζε σε κυκλοφορία το 2024. Ο Κόπολα σκηνοθέτησε το «Megalopolis» από ένα σενάριο που έγραψε ο ίδιος. Είναι παραγωγός της ταινίας μέσω της εταιρείας παραγωγής του, «American Zoetrope», μαζί με τον Μάικλ Μπέντερμαν.

Η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του «Megalopolis» δεν έχει ανακοινωθεί.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Κόλαφος ο Χάρης Ακριτίδης για την Όλγα Κιουρτσάκη - Έσερνε την Άντζελα από τη μύτη, είπε


Κραουνάκης για Πολάκη: Εγώ θα έκανα και χειρότερα, ήταν πολύ κύριος με μερικούς


Γιατί τα αεροπλάνα δεν πετούν πάνω από το Θιβέτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης