Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής της Σάννυ Μπαλτζή με τίτλο «Ανθρωποφάγος».
Το «παρών» στην Κεντρική Αίθουσα Εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» έδωσαν γνωστοί καλλιτέχνες και επώνυμοι, όπως ο Τίτος Πατρίκιος, ο Γιώργος Νταλάρας και η Ελένη Δήμου.
Στην παρουσίαση απήγγειλαν και σχολίασαν ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ζέφη Κόλλια, ο Ανδρέας Ρουμελιώτης, ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης, η Μαρία Μάρκου και τη βραδιά έκλεισαν ερμηνεύοντας, η Μαρίνα Βολουδάκη και ο Σπύρος Λευκοφρύδης.
Δείτε φωτογραφίες
Γιώργος Νταλάρας, Γιώργος Ελευθεράς, Νίκος Ελευθεράς και Ελένη Δήμου
Νεκτάριος Σκαμνάκης, Σάννυ Μπαλτζή, Γιώργος Νταλάρας και Ιάσονας Τριανταφυλλίδης
Γιώργος Νταλάρας, Σάννυ Μπαλτζή, Τίτος Πατρίκιος και Μιχάλης Μητρούσης
Θεοδώρα Αυγέρη, Όλγα Γεροβασίλη και Ζωή Ράπτη
Ανδρέας Ρουμελιώτης
Μαρία Μάρκου (The Chase)
Ραλλία Χρηστίδου
Ελένη Δήμου
Γιάννης Λάτσιος και Γιάννης Ζουγανέλης
Χριστίνα Αλεξανιάν και Μαρία Σταματέρη
Γεωργία Σιακαβάρα και Άρια Καλύβα
Κλείσιμο
Ο «Ανθρωποφάγος» αποτελεί ένα δυνατό απόσταγμα συναισθημάτων, διαφορετικών χρονικών περιόδων, που επιχειρεί να μας παρασύρει στους δρόμους των μύθων, της σκληρής πραγματικότητας, της απώλειας, των καταραμένων ερώτων και της ματαιότητας, ενώ η φαντασιακή πηγή της λύτρωσης αναλαμβάνει το καθήκον να χτίσει τον κόσμο από την αρχή.
Τέσσερις ενότητες, τέσσερις άξονες γύρω από τους οποίους εκτυλίσσεται η αχαλίνωτη φαντασία της, αποκαλύπτοντας το αντισυμβατικό της ταλέντο και τη δυνατή γραφή της, καθώς περιπλανιέται σε εμβληματικά πορνεία, παλιές γειτονιές, κακόφημους δρόμους και όνειρα, αναζητώντας τη χαμένη αθωότητα.
Χαρακτηριστικός είναι ο «επικήδειος», ανάκληση και φόρος τιμής στη μεγάλη τραγουδοποιό Αρλέτα, που μάλιστα είχε κατονομάσει τη Σάννυ Μπαλτζή ως κορυφαία ποιήτρια της γενιάς της.
Στο βιβλίο περιλαμβάνεται, επίσης, μελοποιημένη ποίηση μέσα από σημαντικές συνεργασίες, ιδιαίτερα διακεκριμένες δουλειές της που έγιναν τραγούδια, ενώ αποκαλύπτονται και τα δύο τετράστιχα που υπολείπονται στο τραγούδι «Σαν Χουάν», όπου ο Σταύρος Σιόλας ανέσυρε μέσα από αυτή τη συλλογή, πριν την έκδοσή της, μελοποιώντας ένα μέρος της.
Τα σκίτσα του βιβλίου επιμελήθηκε ο εικαστικός ζωγράφος Δημήτρης Αστερίου.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Ένα χαμόγελο, μια μπάλα στον αέρα, μια ρακέτα στο χέρι! Η bwin προσφέρει στο 4ο Γυμνάσιο Ιλίου εξοπλισμό που γεμίζει τη σχολική καθημερινότητα με παιχνίδι, ομαδικότητα και χαρά.