Γιώργος Νταλάρας - Ξαναχτυπά μετά το επεισόδιο με τους δημοσιογράφους: Κάποιες δουλειές είναι ντροπή - «Βολές» και για Ρουβά

Γιώργος Νταλάρας - Ξαναχτυπά μετά το επεισόδιο με τους δημοσιογράφους: Κάποιες δουλειές είναι ντροπή - «Βολές» και για Ρουβά

Η δική μου περίπτωση έχει εισπράξει μεγάλη δίωξη επί δεκαετίες, υπενθύμισε - Είχα πει στον Ρουβά να «ξεφύγει από τη φάκα», αλλά δεν είδα διαφοροποίηση - Ούτε καν ξέρω αν έχει καταλάβει τι λέει το Άξιον Εστί

ntalaras-arthrou
Ο Γιώργος Νταλάρας έδωσε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη και αναφέρθηκε στις τηλεοπτικές εκπομπές και τα θέματα που προβάλλουν.

Ο τραγουδιστής μετά τα σχόλια που έκανε για τους δημοσιογράφους, τοποθετήθηκε ξανά επί του θέματος στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Είναι σίγουρο ότι η θέση μου για τα Τέμπη δεν θα παίξει στα κανάλια ή θα παίξει από κάποιους ψαγμένους, αν παίξει. Δεν θα έχει πάντως δυναμική αυτό το πράγμα. Εσείς εδώ και κάποιοι άλλοι σταθμοί αφιερώσατε ένα τέταρτο για να μιλήσετε για τις μεγάλες διαδηλώσεις, τις αντιφασιστικές που έγιναν στη Γερμανία. Για πείτε μου παρακαλώ πολύ, μια πρωινή εκπομπή που ασχολήθηκε με αυτό το πράγμα. Αυτά τώρα λοιπόν, ακόμα και να τα πάρει κανείς, θα τα πάρει ως εξής "ο Νταλάρας βρήκε πάλι μικρόφωνο και μας τα έριξε όλα"», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Γενικά, όλες αυτές αυτές οι εκπομπές είναι εκπομπές διασκέδασης και αυτό που λέμε "να ροκανίσουμε λίγο τον χρόνο". Αυτό είναι αυτές οι εκπομπές. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλα τα μέρη της γης. Ξέρουμε όλοι ότι υπάρχει μια ελαφρότητα, οι μαμάδες και οι γιαγιάδες τηγανίζουν και πρέπει να φτιάξουν το φαγητό. Λοιπόν, το υπόλοιπο κομμάτι όμως, έχει από πίσω έναν άλλο προβληματισμό. Θυμόσαστε τον Τζέρι Σπρίνγκερ, ο οποίος πέθανε πέρσι. Κάνοντας εδώ μια παρένθεση, ο νεκρός λένε ότι δικαιώνεται, αλλά είναι μεγάλος μύθος. Γιατί δικαιώνεται; Με συγχωρείτε, ο Γκέμπελς και ο Χίτλερ δικαιώθηκαν; Δεν το κατάλαβα; Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Λέμε πολλές βλακείες στον αέρα χωρίς νόημα». Τέλος, ο τραγουδιστής εξήγησε πως ο ίδιος έχει δεχτεί εδώ και χρόνια, επιθέσεις για τις δηλώσεις του.

«Η δική μου περίπτωση έχει εισπράξει μεγάλη δίωξη, επί δεκαετίες, για πολλούς λόγους. Είμαι ένα παιδί που, ενώ ξεκίνησε στα λαϊκά κέντρα, έκλεισε την πόρτα με θόρυβο πίσω του. Προσέξτε, εγώ για όλους αυτούς είμαι αχάριστος. Δεν έχουν άδικο, αλλά δεν ξέρουν τι επικίνδυνοι ήταν όλοι αυτοί τόσα χρόνια. Μπορεί να δούλευαν, οι δουλειές δεν είναι ντροπή, αλλά κάποιες δουλειές είναι ντροπή. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό, γενικά», είπε κλείνοντας.

Ακούστε τη συνέντευξη:


«Βολές» και για Ρουβά

Στην ίδια συνέντευξη ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε και για τον Σάκη Ρουβά, λέγοντας πως «όταν του μίλησα πριν από χρόνια, που τώρα λένε "μα είναι δυνατόν τώρα, μετά από 30 χρόνια", του είπα το εξής. "Εσύ είσαι ένα νέο παιδί, προσπάθησε να ξεφύγεις από αυτή τη φάκα που είσαι. Προσπάθησε να κάνεις κάτι άλλο". Πέρασαν πολλά χρόνια, να σας πω όμως κάτι; Δεν είναι παράπονο. Δεν είδα ακόμα διαφοροποίηση. Την περιμένω».

«Νομίζω ότι ο καθένας από εμάς έχει δικαίωμα στην αυτομόρφωση και την αυτοβελτίωση. Αν μου πεις "ναι, αλλά τον πήραμε τον Ρουβά και τραγούδησε στη Νέα Σμύρνη το Άξιον Εστί". Κάνατε λάθος. Γιατί το παιδί ούτε να το εκφράσει δεν μπορεί, ούτε καν ξέρω αν έχει καταλάβει τι λέει το Άξιον Εστί, πώς γεννήθηκε και κάτω από ποιες συνθήκες. Δεν έχει και καμία σημασία να το ξαναπεί ένας άνθρωπος του οποίου η φωνή δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν από τους τραγουδιστές που μπορούν να εκφράσουν αυτό».

«Δεν είναι ύβρις όμως αυτό, καταλαβαίνετε; Ύβρις είναι το να μη σέβεσαι την ιερότητα που έχει το τραγούδι. Αυτό είναι ύβρις», πρόσθεσε ο Γιώργος Νταλάρας.

Φωτογραφία άρθρου: NDPPHOTO

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Κακοκαιρία εξπρές προ των πυλών - Χιόνια και στην Αττική, από την Πεντέλη και πάνω, βλέπει ο Μαρουσάκης

Αλαμπάμα: Σοκ με την πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη με άζωτο στις ΗΠΑ - Κράτησε 22 λεπτά, το σώμα του σπαρταρούσε

Ινδία: Οικογένεια έπνιξε στον Γάγγη 5χρονο με τελικό στάδιο λευχαιμίας επειδή πίστευε ότι θα τον... θεραπεύσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης