Μάθιου ΜακΚόναχι: Επιτυχία είναι να ισορροπείς την καριέρα με την προσωπική ζωή
mcconaughey-0

Μάθιου ΜακΚόναχι: Επιτυχία είναι να ισορροπείς την καριέρα με την προσωπική ζωή

Το Argo Film Festival προσκαλεί Ελληνες και ξένους δημιουργούς να μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στη διαδικτυακή πλατφόρμα Argo Talks και ο super star της μεγάλης οθόνης αποκαλύπτει τα πρόσωπα και τις στιγμές που τον καθόρισαν

Μετά από 13 χρόνια επιτυχημένων διοργανώσεων στον Βόλο, το Argo Film Festival μάς φέρνει ακόμα πιο κοντά στον μαγικό κόσμο του σινεμά με το Argo Talks. Στην online πλατφόρμα που εγκαινίασε πρόσφατα, με έδρα επίσης τον Βόλο, μερικοί από τους μεγαλύτερους Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες διεθνώς επιχειρούν να εμπνεύσουν τον επισκέπτη με τις ιστορίες και τις γνώσεις που έχουν αποκομίσει από την καριέρα και τη ζωή τους. Ο εμπνευστής του Argo Film Festival και παραγωγός Τέρι Ντούγκας ανοίγει διάλογο και καλεί τους φίλους του κινηματογραφικού φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις στιγμές που καθόρισαν την πορεία τους, αλλά και να δώσουν τα φώτα τους στις νεότερες γενιές που κυνηγούν το όνειρό τους στον χώρο του θεάματος.



«Δεν υπάρχει στρατηγική επιτυχίας. Η ζωή σε οδηγεί μόνη της. Οπως κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα πετύχεις ή όχι»

«Το να ακούς έναν ηθοποιό του Χόλιγουντ που έχει βρεθεί στα μεγαλύτερα πλατό και έχει κάνει επιτυχία παίζοντας με άλλους σημαντικούς ηθοποιούς να σου ανοίγει την καρδιά του μιλώντας για την καθημερινότητα και την καριέρα του δεν είναι κάτι που συμβαίνει εύκολα. Εμείς χτυπήσαμε την πόρτα καταξιωμένων ηθοποιών και παραγόντων της βιομηχανίας του θεάματος κι εκείνοι συνεργάστηκαν μαζί μας με μεγάλη χαρά», αναφέρει ο επικεφαλής του εγχειρήματος Τέρι Ντούγκας και εξηγεί: «Ο οσκαρικός ηθοποιός Μάθιου ΜακΚόναχι μοιράζεται με το κοινό του Argo Talks μια σύντομη αναδρομή της καριέρας του και αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας του. Ο σκηνοθέτης των ταινιών της Marvel “Avengers” και “Captain America” Τζο Ρούσο, η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Νία Βαρντάλος αλλά και ο δύο φορές προτεινόμενος για Οσκαρ Ελληνοαμερικανός διευθυντής Φωτογραφίας Φαίδων Παπαμιχαήλ είναι μερικοί ακόμα επιτυχημένοι παράγοντες της showbiz που παραδίδουν masterclasses αυτή τη στιγμή. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της πλατφόρμας Βασίλης Κύρου και του φεστιβάλ Κωνσταντίνος Μουτσινάς μαζί με μια επίλεκτη δημιουργική ομάδα έχουν σκοπό να δημοσιεύουν δύο νέα επεισόδια του Argo Talks κάθε μήνα. Οποιοσδήποτε και από οπουδήποτε μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση, εύκολα και δωρεάν, με μια απλή εγγραφή, σε μια σειρά συζητήσεων που ποικίλλει μεταξύ διαφορετικών θεμάτων, όπως Τέχνες, Ψυχαγωγία, Τεχνολογία, Επιχειρηματικότητα και πολλά ακόμη», ολοκληρώνει σχετικά με το Argo Talks ο Τέρι Ντούγκας. 





Πρεμιέρα με τον Μάθιου

Ο άλλοτε σκληρός και άλλοτε ρομαντικός Μάθιου ΜακΚόναχι δεν χρειάζεται συστάσεις. Ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας, ο πολυπράγμων και πάντα ανήσυχος Αμερικανός πρωταγωνιστής μπήκε στην καρδιά μας το 2000 με την κωμωδία «Πώς να χωρίσετε σε 10 ημέρες», ενώ στη συνέχεια ξεδίπλωσε το πολύπλευρο ταλέντο του σε δραματικούς ρόλους που έμελλε να τον καταξιώσουν στον κόσμο της έβδομης τέχνης. Το 2013 υποδύθηκε τον Ρον Γούντρουφ, έναν καουμπόι που διαγνώστηκε με AIDS, στο βιογραφικό φιλμ «Dallas Buyers Club», την ταινία που του χάρισε το Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού, Βραβείο Επιλογής Κριτικών και Βραβείο Ηθοποιών του Κινηματογράφου. «Και να φανταστείς ότι αρχικά η διαδρομή μου δεν είχε καμία σχέση με τον χώρο του θεάματος», αναφέρει στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχωρεί στο Argo Talks. «Ο πατέρας μου Τζέιμς Ντόναλντ ΜακΚόναχι διηύθυνε μια πετρελαϊκή εταιρεία και η κατεύθυνση που μας έδωσε ήταν περισσότερο προς τον χώρο των επιχειρήσεων. Αρχικά προσανατολίστηκα στη Νομική. Παρακολούθησα κάποια μαθήματα, αλλά πολύ σύντομα συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν αυτό που πραγματικά με ενδιέφερε. Για να είσαι ευτυχισμένος, οφείλεις να ακολουθήσεις τη φωνή μέσα σου».



«Κάθε είδους σχέση θέλει δουλειά, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Μέρος της επιτυχίας μου θεωρώ και την οικογένειά μου»

Κι ενώ ο ίδιος σκόπευε να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο Southern Methodist, το γεγονός ότι τα δίδακτρα θα εκτόξευαν στα ύψη τον οικονομικό προϋπολογισμό της οικογένειας τον ώθησε να αλλάξει ρότα. «Τελικά αποφοίτησα από άλλο πανεπιστήμιο με πτυχίο στην Τηλεόραση, στο Ραδιόφωνο και τον Κινηματογράφο. Ουσιαστικά είχα κάνει το πρώτο βήμα για να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου», λέει ο υπέροχος ΜακΚόναχι, ο οποίος ζώντας αρκετά νέος για έναν χρόνο στην Αυστραλία υιοθέτησε τη χαρακτηριστική τοπική προφορά που κανένας σκηνοθέτης δεν τόλμησε να του αλλάξει στη συνέχεια. «Yπάρχει ένα κομβικό σημείο στη ζωή κάθε ανθρώπου που λειτουργεί καταλυτικά στη μετέπειτα πορεία του», τονίζει. «Ημουν 29 ετών και σπούδαζα ακόμη, καθώς δεν είχα κάνει focus στον απώτερο στόχο μου. Υπήρχαν χαμένες ώρες παρακολούθησης, χαμένα μαθήματα, χαμένος χρόνος. Και ξαφνικά κάτι αόρατο με ξύπνησε... Ηθελα να εστιάσω σε αυτό που υπήρχε μέσα μου και δεν το γνώριζα. Ενας δάσκαλος στο πανεπιστήμιο μου είπε: “Γράφεις ωραία”. Και συμπλήρωσε: “Γράφεις ωραία στην κάμερα”. Είχα διαβάσει ένα βιβλίο τότε... Ή μάλλον ένα βιβλίο με συνάντησε και το συνάντησα... Ηταν ένα ανάγνωσμα που μου άλλαξε τη ζωή και πήρα την απόφαση ότι δεν ήθελα να γίνω δικηγόρος, ήθελα να ασχοληθώ με τον χώρο του θεάματος. Επρεπε βέβαια να είναι σύμφωνος και ο πατέρας μου, ο οποίος μόλις του το είπα μου απάντησε: “Αυτό είναι χόμπι, όχι επάγγελμα”. Κατάλαβε όμως από τον τόνο της φωνής μου πόσο αποφασισμένος ήμουν». 





Το άγχος πάντως είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής ακόμα και ενός superstar ηθοποιού. «Εχω μάθει να ζω με το στρες, το οποίο θεωρώ και κινητήρια δύναμη. Για παράδειγμα, και για το αυριανό γύρισμα έχω μια δόση στρες. Κάθε μέρα που ξεκινώ από το σπίτι μου για να πάω σε κάποιο στούντιο νιώθω αυτή τη δημιουργική ταραχή. Υπάρχει πάντα η σκέψη αλλά και η ανησυχία για το αν μια σκηνή βγήκε τόσο καλή όσο θα έπρεπε...

Υπάρχει αυτό το γνώριμο στρες εδώ και πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει στρατηγική επιτυχίας. Η ζωή σε οδηγεί μόνη της. Οπως δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα πετύχεις ή το αντίθετο. Είχα την αίσθηση ότι για αρκετά χρόνια έκανα κάτι που μου άρεσε, παίζοντας σε ρομαντικές και περιπετειώδεις κωμωδίες. Παρατήρησα, όμως, ότι δεν έρχονταν άλλου είδους προτάσεις και αν έρχονταν, ήταν με πολύ χαμηλότερες αμοιβές. Για δύο χρόνια δεν είχα ούτε μια δουλειά. Είχα την υπομονή να περιμένω. Μετά από αρκετό καιρό κάποιοι σημαντικοί σκηνοθέτες άρχισαν να με θεωρούν καλή ιδέα».

«Μου λείπουν το φως και η κουλτούρα της Ελλάδας. Με την οικογένειά μου τα απολαμβάνουμε κάθε φορά που ερχόμαστε»

Εκτός επαγγελματικών υποχρεώσεων, ο Μάθιου ΜακΚόναχι απολαμβάνει την καθημερινότητά του στο αξίας 1 εκατ. δολαρίων ράντσο του στο Ανατολικό Τέξας. Εχοντας χτίσει τη φήμη του σέξι ιδιόρρυθμου άνδρα που του αρέσει να μασά καπνό, κοιμάται καθημερινά σε μια διαφορετική κρεβατοκάμαρα της κατοικίας του και ασχολείται εντατικά με την αυτοβελτίωση και τον εσωτερικισμό. Οταν μια εποχή δέχτηκε να παραδώσει ένα διαδικτυακό σεμινάριο, η πλατφόρμα έπεσε από τις συμμετοχές που ξεπέρασαν και τις πιο τολμηρές προσδοκίες. Παράλληλα, ισορροπεί αριστοτεχνικά τη χολιγουντιανή καριέρα του με την οικογενειακή ζωή. Οταν γνώρισε τη Βραζιλιάνα Καμίλα Αλμπες, το 2006, ήξερε ότι η ζωή του είχε αλλάξει. Η Αλμπες είναι η γυναίκα που τον στηρίζει σε όλες του τις επιλογές και η μητέρα των τριών παιδιών τους: «Η Καμίλα με στήριζε πάντα. Οταν η οικογένεια μεγάλωσε και μπήκαν τρία παιδιά στη ζωή μας, θυμάμαι ότι μου είπε: “Θα πάμε όπου πας”. Που σήμαινε ότι θα με ακολουθούσαν πάντα, σε όλα τα βήματα της καριέρας μου. Τα παιδιά μου από την άλλη ένιωθαν πάντα τη σιγουριά ότι η μαμά και ο μπαμπάς είναι δεμένοι και είναι μαζί. Και για εκείνα και για εμένα υπήρχε πάντα η σταθερότητα της φαμίλιας. Περνάω αρκετό χρόνο με την οικογένειά μου. Θα πάρουμε μαζί πρωινό και μετά θα απομονωθώ σε ένα άλλο δωμάτιο για να μελετήσω κάποιον ρόλο ή τώρα πια, αν είναι εποχή που λείπω από το σπίτι για γυρίσματα σε μια άλλη περιοχή, θα μιλήσω με την Καμίλα αρκετές φορές στο τηλέφωνο μέσα στη μέρα, ενώ το βράδυ θα συναντηθούμε όλη η οικογένεια μέσω FaceTime για να πούμε τα νέα μας. Κάθε είδους ανθρώπινη σχέση θέλει φροντίδα και προσπάθεια, καλό είναι να μην το ξεχνάμε αυτό. Πλέον, μέρος της επιτυχίας μου θεωρώ και την οικογένειά μου. Τον τρόπο που έχτισα την καριέρα και τις σχέσεις που έχω με τη σύζυγο και τα παιδιά μου. Θέλω να συνεχίσω να ονειρεύομαι, να γίνομαι όλο και καλύτερος στη δουλειά μου, να εξακολουθήσω να δημιουργώ και μαζί με την Καμίλα να γελάμε... Στόχος μου είναι τα παιδιά μου να με συγκαταλέγουν πάντοτε ανάμεσα στους πέντε καλύτερούς τους φίλους», λέει ο ΜακΚόναχι.





Mαζί με τη σύζυγό του έχουν ιδρύσει τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό j.k. livin -από το «just keep living», δηλαδή, «απλά συνέχισε να ζεις», το οποίο αποτελεί και μότο ζωής του 54χρονου καλλιτέχνη- με σκοπό την ενδυνάμωση των νέων μέσα από μια δραστήρια και υγιή ζωή. Στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας, κυκλοφορεί και η σειρά ρούχων και αξεσουάρ με την υπογραφή j.k. livin. Και βέβαια, η οικογένεια ΜακΚόναχι λατρεύει την Ελλάδα: «Μου λείπουν το φως και η κουλτούρα της χώρας σας. Με την οικογένειά μου τα απολαμβάνουμε κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία να σας επισκεφτούμε», αναφέρει ο δημοφιλής ηθοποιός που έχει βρεθεί αρκετές φορές στα μέρη μας και έχει εντάξει ήδη την Ελλάδα στο φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμά του ◆


INFO
Περισσότερες εξομολογήσεις διάσημων στο argotalks.com. Εγγραφή δωρεάν 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης