Σοφία Βεργκάρα: Η οικογένεια της Γκρισέλντα Μπλάνκο μηνύει την ηθοποιό και τη νέα σειρά της στο Netflix

Σοφία Βεργκάρα: Η οικογένεια της Γκρισέλντα Μπλάνκο μηνύει την ηθοποιό και τη νέα σειρά της στο Netflix

Τα παιδιά της διαβόητης Κολομβιανής εμπόρου ναρκωτικών κατέθεσαν αγωγή για μη εξουσιοδοτημένη χρήση της εικόνας και του παρουσιαστικού της οικογένειάς τους

vergara_252
Η οικογένεια της Γκρισέλντα Μπλάνκο έχει προσφύγει στα δικαστήρια κατά της Σοφία Βεγκάρα για τη νέα της σειρά, «Griselda», όπου υποδύεται τη διαβόητη Κολομβιανή έμπορο ναρκωτικών και προσπαθεί να σταματήσει την κυκλοφορία της.

Η ηθοποιός κατονομάζεται ως εναγόμενη σε μια νέα αγωγή, που περιήλθε στην κατοχή του TMZ, στην οποία τα ενήλικα παιδιά της Μπλάνκο - ενεργώντας ως εκπρόσωποι της περιουσίας της - μηνύουν την ίδια και το Netflix για αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι η μη εξουσιοδοτημένη χρήση της εικόνας και του παρουσιαστικού της οικογένειάς τους στην επερχόμενη σειρά.

Συγκεκριμένα, η σειρά παρουσιάζει τη Βεγκάρα να υποδύεται την αείμνηστη Γκρισέλντα στην ακμή της ως μία από τις πιο διάσημες βαρόνους ναρκωτικών στον κόσμο. Τώρα, όμως τα παιδιά της προσπαθούν να αποτρέψουν την προβολή της την επόμενη εβδομάδα καθώς προσφεύγουν στο δικαστήριο και ζητούν από τον δικαστή ασφαλιστικά μέτρα για να εμποδίσουν την κυκλοφορία της.
Κλείσιμο
Η ουσία του επιχειρήματός τους συνοψίζεται στο εξής: Ο γιος της Γκρισέλντα, ο Μάικλ, ισχυρίζεται ότι εδώ και χρόνια δίνει συνεντεύξεις σε κάποια άτομα που προσπαθούσαν να καταγράψουν την ιστορία της ζωής του και της μητέρας του με την ελπίδα να την αναπτύξουν σε κάποια παραγωγή. Ισχυρίζεται ότι αυτές οι συνεντεύξεις που έκανε μαζί τους χρονολογούνται από το 2009 μέχρι και το 2022.

Ο Μάικλ ισχυρίζεται ότι αυτοί οι άνθρωποι με τους οποίους συμβουλευόταν δεν ήθελαν μόνο να αναπτύξουν την αφήγησή του σε μια σειρά, αλλά και σε ένα βιβλίο και ανέφερε ότι του είπαν ότι θα άρχιζαν να το προωθούν στο Χόλιγουντ το 2016. Ισχυρίζεται ότι το πρότειναν σε έναν παραγωγό πριν από μια συνάντηση με το Netflix σχετικά με αυτό. Ο Μάικλ ισχυρίζεται ότι στη συνέχεια του είπαν ότι το Netflix ενδιαφερόταν, αλλά ότι δεν ήθελαν να χρησιμοποιήσουν καμία από τις λεπτομέρειες ή τις διαβουλεύσεις του από τις συνεντεύξεις που είχε κάνει.

Τώρα, ο Μάικλ ισχυρίζεται ότι έμαθε ότι το «Griselda» στηρίζεται πράγματι σε πολλές ιστορίες και υλικό του, αλλά λέει ότι δεν δέχτηκε καμία χρηματική αποζημίωση για όλα αυτά.
Griselda | Official Trailer | Netflix


Με βάση αυτό, ο ίδιος και τα αδέλφια του υποβάλλουν μήνυση ισχυριζόμενοι ότι το Netflix ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε την οικογενειακή τους ιστορία και τη χρησιμοποίησε στην πλοκή της σειράς τους. Τα παιδιά ισχυρίζονται ότι η χρήση των δικών τους εικόνων και παρουσιαστικών στην εκπομπή χωρίς την άδειά τους παραβιάζει τα δικαιώματά τους.

Η μήνυση δεν λέει συγκεκριμένα ότι το Netflix δεν μπορεί να απεικονίσει τη μητέρα τους, καθώς είναι ένα δημόσιο πρόσωπο. Αλλά είναι σαφές ότι τα παιδιά πιστεύουν ότι οι εικόνες και το υλικό των συνεντεύξεων τους χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή, οπότε θέλουν να παρέμβει ένας δικαστής το συντομότερο δυνατό για να το σταματήσει.

Η σειρά είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στο Netflix στις 25 Ιανουαρίου.

Φωτογραφία: Shutterstock

Ειδήσεις σήμερα:

Στις Σπέτσες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Η νυχτερινή άφιξη Κασσελάκη και η συνεδρίαση στο σπίτι του

Ο Γιώργος Λαμπάτος χρωστάει ακόμη τα 12.000 ευρώ στον Μάρκο Σεφερλή μετά από δικαστική τους διαμάχη

Η αποκάλυψη της διαβολοβδομάδας των ΟΥΚ: Οι παραισθήσεις, οι ανακρίσεις και η... Ρόζα - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης