Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Πήγε στα Emmys υποβασταζόμενη και καταχειροκροτήθηκε - Δείτε βίντεο

Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Πήγε στα Emmys υποβασταζόμενη και καταχειροκροτήθηκε - Δείτε βίντεο

Standing ovation για την ηθοποιό και τη δύναμη που επέδειξε στη μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Christina-Applegate
Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ έκανε τον κόσμο να σηκωθεί από τις θέσεις του, στα βραβεία Emmy και να τη χειροκροτήσει για το θάρρος της στη μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η πρωταγωνίστρια του «Dead to Me» που αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα, έκανε την έκπληξη και εμφανίστηκε στη σκηνή υποβοηθούμενη από ένα μπαστούνι και υποβασταζόμενη, προκειμένου να απονείμει το πρώτο βραβείο της βραδιάς.

Το κοινό σηκώθηκε όρθιο και δεν σταμάτησε να τη χειροκροτεί. «Σας ευχαριστώ πολύ. Θεέ μου, με ντροπιάζετε εντελώς με την αναπηρία μου και το γεγονός ότι σηκώνεστε όρθιοι. Είμαι μια χαρά. Εντάξει, πάμε. Δεν χρειάζεται να χειροκροτούμε κάθε φορά που κάνω κάτι» είπε φανερά φορτισμένη.

Δείτε το βίντεο




Η αποκάλυψη για την πολλαπλή σκλήρυνση
Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας στις αρχές του 2021 και μοιράστηκε την είδηση μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter.

«Γεια σας φίλοι. Πριν από κάποιους μήνες διαγνώστηκα με σκλήρυνση κατά πλάκας. Είναι παράξενο ταξίδι. Όμως, οι άνθρωποι που γνωρίζω και πάσχουν από την ίδια ασθένεια με έχουν στηρίξει τόσο πολύ. Είναι δύσκολος δρόμος, όμως όπως όλοι γνωρίζουμε, ο δρόμος συνεχίζει. Εκτός αν κάποιος βλάκας τον εμποδίσει».

Christina Applegate Reveals She Was Diagnosed with Multiple Sclerosis "A Few Months Ago" | PEOPLE

Oι δυσκολίες που έφερε στη ζωή της η ασθένεια
Για τις αλλαγές που έφερε στη ζωή της, η βαριά αυτή ασθένεια, η ηθοποιός είχε μιλήσει τον Αύγουστο του 2021 στους «New York Times» λέγοντας: «Είναι η πρώτη φορά που κάποιος θα με δει όπως είμαι. Πήρα 18 κιλά δεν μπορώ να περπατήσω χωρίς μπαστούνι. Θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι έχω πλήρη επίγνωση όλων αυτών».

Christina_Applegate1


Η Άπλγκεϊτ διαγνώστηκε με πολλαπλή σκλήρυνση, ενώ βρισκόταν στα γυρίσματα της τελευταίας σεζόν της σειράς του Netflix, «Dead to Me»: «Είχα μια υποχρέωση. Οι αρμόδιοι μου είπαν "ας σταματήσουμε. Δεν χρειάζεται να το τελειώσουμε. Ας βάλουμε μερικά επεισόδια μαζί με ήδη καταγεγραμμένο υλικό". Είπα "όχι, θα το κάνουμε, αλλά θα το κάνουμε με τους δικούς μου όρους". Δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχτώ αυτό. Είμαι τσαντισμένη».

Τελικά, όπως αποδείχτηκε, το διάλειμμα λειτούργησε θετικά για εκείνη: «Έπρεπε να επεξεργαστώ την απώλεια της ζωής μου, την απώλεια αυτού του μέρους του εαυτού μου. Χρειαζόμουν αυτόν τον χρόνο. Παρόλο που δεν μπορώ να πω: "Γιούχου, είμαι μια χαρά"».

Κλείσιμο
Christina_Applegate11

Η γεννημένη στο Λος Άντζελες ηθοποιός αποκάλυψε επίσης ότι κοιτάζοντας πίσω στον χρόνο, υπήρχαν κάποια σημάδια της ασθένειας, όπως η απώλεια της ισορροπίας της σε μια σκηνή χορού, κατά τη διάρκεια της πρώτης σεζόν της σειράς: «Μακάρι να είχα δώσει προσοχή. Αλλά ποια ήμουν εγώ για να ξέρω;».

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ, εξιστορώντας στιγμές της στους «New York Times» από τα γυρίσματα, ανέφερε ότι μόλις επέστρεψε στο σετ από την παύση που έκανε, χρειαζόταν αναπηρικό καροτσάκι, για να φτάσει στο πλατό, λόγω της μειωμένης κινητικότητας της. Μάλιστα ένας τεχνικός ήχου έπρεπε, να κρατάει τα πόδια της, για να τραβήξει ορισμένα πλάνα που την έδειχναν όρθια.

Στη συνέχεια μιλώντας για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, τόνισε ότι δεν μπορούσαν να γυριστούν πλάνα που την έδειχναν να μπαίνει σε ένα δωμάτιο, επειδή χρειαζόταν βοήθεια. Επιπλέον σημείωσε ότι ακουμπούσε σε πόρτες, για να μπορεί να σταθεί όρθια.

Η πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς σειράς «Παντρεμένοι με παιδιά», ανέφερε στην ίδια συνέντευξη ότι δεν ήταν σίγουρη, αν θα βρίσκεται στην τελευταία σεζόν, καθώς η κατάσταση της υγείας της επιδεινώνεται. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι ήθελε να ολοκληρώσει τα γυρίσματα που μένουν, τόσο για τη συμπρωταγωνίστριά της Λίντα Καρντελίνι, όσο και για τη δημιουργό της σειράς Λιζ Φέλντμαν.

Το αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας
Η βραβευμένη με Emmy, Κριστίνα Άπλγκεϊτ, έλαβε το αστέρι της στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ το 2020, αλλά η τελετή καθυστέρησε λόγω της πανδημίας.

Τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου στο Λος Άντζελες, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη δημόσια εμφάνιση της ηθοποιού από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή της με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η Άπλγκεϊτ ανέβηκε στο βάθρο στην τελετή του Walk of Fame με τη βοήθεια της Κέιτι Σαγκάλ, η οποία έμεινε στη σκηνή μαζί της κατά τη διάρκεια της ομιλίας της.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός ξέσπασε σε κλάματα, ενώ μιλούσε για την κόρη της, την 11χρονη Σάντι, και την ευχαρίστησε που την υποστήριξε μετά τη διάγνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Christina Applegate - Hollywood Walk of Fame - Live Stream

Αναφερόμενη σε εκείνη και με δάκρυα στα μάτια, η Κριστίνα Απλγκεϊτ δήλωσε: «Είσαι το πιο σημαντικό άτομο σε αυτόν τον κόσμο. Είσαι πολλά περισσότερα από όσα ξέρεις. Το πιο σημαντικό άτομο σε αυτόν τον κόσμο είναι η κόρη μου. Είσαι πολλά περισσότερα από ό,τι ξέρεις. Είσαι τόσο όμορφη και ευγενική και έξυπνη. Είμαι ευλογημένη κάθε μέρα που ξυπνάω και σε πηγαίνω στο σχολείο… σας ευχαριστώ που σταθήκατε δίπλα μου σε όλο αυτό».


Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ κοντά στο Λεωνίδιο - Αισθητός και σε περιοχές της Αττικής

Σήμερα στο ΚΥΣΕΑ σαρωτικές αλλαγές στην ΕΛΑΣ - Η νέα ηγεσία

«Φώναζα, γιατί μου βίασες το παιδί και με ειρωνευόταν» - Πώς ο 50χρονος περιγράφει το φονικό στον Βόλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης