Θάλεια Ματίκα: Αν δεν αφομοιώσουμε τους μετανάστες μας, θα παραμείνουμε μια ρατσιστική κοινωνία

Θάλεια Ματίκα: Αν δεν αφομοιώσουμε τους μετανάστες μας, θα παραμείνουμε μια ρατσιστική κοινωνία

«Ένας αμόρφωτος άνθρωπος, αν δεν βρει να φάει, να δουλέψει, να επιβιώσει, τι μπορεί να κάνει; Και οι Έλληνες όταν πήγαμε στην Αμερική ήμασταν από τους πιο βίαιους λαούς μετά τους Τούρκους», λέει η ηθοποιός

Matika
Η Θάλεια Ματίκα με αφορμή τη θεατρική συνύπαρξη με τον σύζυγο της, για τρίτο χρόνο παραχώρησε συνέντευξη στο ένθετο Enjoy και μίλησε για τη σημερινή εικόνα της ελληνικής κοινωνίας αναδεικνύοντας τα μεγαλύτερα προβλήματα της.

«Έχουμε χιλιάδες προβλήματα αλλά το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι μεγάλο. Και θα γίνεται μεγαλύτερο αν, μέσω της ελληνικής παιδείας και κουλτούρας, δεν αφομοιώσουμε τους μετανάστες μας. Αν δεν καταφέρουμε να τους ενσωματώσουμε. Θα παραμείνουμε μια ρατσιστική κοινωνία, αν δεν δώσουμε βάση στην εκπαίδευση των παιδιών τους. Οι άνθρωποι αυτοί που μπαίνουν με κίνδυνο της ζωής τους σε βάρκες ξέρουν πολύ καλά από τα κινητά τους ότι μπορούν και να πνιγούν, όπως και άλλοι που ξεκίνησαν το ταξίδι για την Ευρώπη.

Τι τους ωθεί και παίρνουν το ρίσκο; Η οικονομική ανέχεια, η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος. Ένας αμόρφωτος άνθρωπος, αν δεν βρει να φάει, να δουλέψει, να επιβιώσει, τι μπορεί να κάνει; Και οι Έλληνες όταν πήγαμε στην Αμερική ήμασταν από τους πιο βίαιους λαούς μετά τους Τούρκους. Επειδή, λοιπόν, και οι παππούδες μας ήταν μετανάστες ή πρόσφυγες, πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη ευαισθησία. Αν και σήμερα πάλι οι Έλληνες γίναμε μετανάστες αλλά με πτυχία.

Η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης πάντα θα δέχεται ξένους. Το θέμα είναι πως δέχεσαι και πως αφομοιώνεις το ξένο μέσα από τις ευκαιρίες που δίνεις για να αγαπήσει την Ελλάδα, ώστε να μη θεριέψει το μίσος ή ο φανατισμός», είπε η ηθοποιός.

Ειδήσεις σήμερα:

Θρήνος στην Ιαπωνία μετά τα 7,6R: 6 νεκροί, μάχη για τους εγκλωβισμένους και χιλιάδες άστεγοι - Βίντεο και φωτογραφίες

El Pais: Ανάμεσα στη φυλακή και τον Λευκό Οίκο ο Τραμπ - Κίνδυνος για τη Δημοκρατία η επανεκλογή

Βόμβα με τον Μπιλ Κλίντον στη λίστα πελατών του Έπσταϊν - Πάνω από 200 ονόματα βγαίνουν στη φόρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης